1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Η μελανίνη προβλέπει τον ατομικό κίνδυνο μελανώματος !

Discussion in 'Παθήσεις δέρματος και υποδορίου' started by sambalisG, May 16, 2007.

 1. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Νέα Υόρκη: Η μέτρησης της ποσότητας της μελανίνης που περιέχεται σε ένα δείγμα τρίχας προβλέπει τον ατομικό κίνδυνο εκδήλωσης μελανώματος, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Epidemiology.

  Η μελανίνη είναι μια φυσική ουσία που δίνει χρώμα στα μαλλιά, το δέρμα, την ίριδα του ματιού και προστατεύει επίσης το δέρμα από τις καταστροφικές ηλιακές ακτίνες.

  Ο καθορισμός της ποσότητας της μελανίνης είναι ένδειξη του ατομικού τύπου δέρματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθοριστεί πόσο συχνά θα πρέπει τα άτομα να ελέγχονται για καρκίνο του δέρματος και μπορεί επίσης να παράσχει εξατομικευμένη συμβουλευτική στον ασθενή.

  Ο Δρ Στέφανο Ρόσσο και οι συνεργάτες του στο Αρχείο Καρκίνου Piedmont του Τορίνο της Ιταλίας χρησιμοποίησαν διάφορες μεθόδους για να καθορίσουν το περιεχόμενο μελανίνης στα δείγματα τρίχας που είχαν πάρει από Ευρωπαίους και Νότιο-Αμερικανούς την περίοδο 2001-2002, οι οποίοι είχαν εγγραφεί σε μεγάλη πολυκεντρική μελέτη για τον καρκίνο του δέρματος.

  Στη μελέτη συμπεριλήφθηκαν 98 άτομα με μελάνωμα, που συγκρίθηκαν με ιδίου προφίλ 98 άτομα χωρίς μελάνωμα.

  Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μέτρηση των επιπέδων του 2, 3, 5-PTCA (pyrroletricarboxylic acid) που σχηματίζεται μετά από την οξείδωση της χρωστικής ουσίας eumelanin, παρέχει τα ισχυρότερα αποτελέσματα.

  Αφού συνυπολόγισαν την επίδραση του χρώματος της τρίχας, των οφθαλμών και του αριθμού των σπίλων, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι τα άτομα με συγκεντρώσεις PTCA κάτω από τα 85 ng/mg έχουν περισσότερες από τετραπλάσιες πιθανότητες εκδήλωσης μελανώματος.

  Οι επιστήμονες τονίζουν ότι ο καθορισμός του PTCA μπορεί να παράσχει επίσης μια πιθανότητα για τη μελέτη του ρόλου της μελανίνης στα άμεσα αίτια των όγκων του δέρματος
  !!!

Share This Page