1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Γυναικεία Τριχόπτωση

Discussion in 'Παθήσεις δέρματος και υποδορίου' started by mari4, Dec 16, 2011.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. mari4

  mari4 New Member

  Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω ποιό μπορεί να είναι το αίτιο μιας τριχόπτωσης που με ταλαιπωρεί για μήνες. Είμαι 30 χρονών, με πολυκυστικες,(παίρνω αντισυλληπτικά). Έκανα πρόσφατα εξετάσεις αίματος και είναι φυσιολογικές εκτός απο τη φερριτίνη που είναι στο 8. Επίσης, επειδή λόγω των πολυκυστικών εμφανίζω κατά διαστήματα τριχόπτωση, με την έναρξη των δισκίων ή με priorin σαμπουάν, υποχωρεί. Αυτή τη φορά, κ ενώ παίρνω κανονικά τα αντισυλληπτικά μου (και χρήση priorin), δεν υποχώρησε. Μπορεί να ευθύνεται η φερριτίνη ή πρέπει να κάνω κι άλλες εξετάσεις?
  Ευχαριστώ εκ των προταίρων.
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Το θέμα της τριχόπτωσης είναι πολύ σύνθετο και σίγουρα χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση. Σίγουρα η χαμηλή φερριτίνη είναι αρκετά ικανή για να προκαλέσει τριχόπτωση και γι'αυτό το λόγο οι δερματολόγοι συστήνουν λήψη σιδήρου. Παρόλο αυτά όμως θα πρέπει να γίνουν και ορμονικές εξετάσεις για ορμονικές διαταραχές. Συνήθως ευθύνονται η τεστοστερόνη και τα ανδρογόνα. Όταν όλα αυτά ελεγχθούν και είναι φυσιολογικά τότε πλέον μιλάμε για αλωπεκία ( γυροειδής αλωπεκία ή ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία) που τις περισσότερες φορές οφείλονται σε κληρονομικούς παράγοντες. Δυστυχώς σε αυτές τις περιπτώσεις (ιδιαίτερα για την ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία), οι θεραπείες παίρνουν πολύ χρόνο και τις περισσότερες φορές δεν αποδίδουν.

Share This Page