1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Γρομπαλακια sos

Discussion in 'Παθήσεις δέρματος και υποδορίου' started by areti, Nov 4, 2018.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
  1. areti

    areti New Member

    Χαίρετε. Αυτό που με απασχολεί είναι το εξής και θα ήθελα μια γνώμη. Εχω βγάλει ένα πολύ γρομπαλακι στο μετωπο μου δεξιά. Αρχικά είχα πάει στον παθολόγο και μου έδωσε μια αγωγή με αντισταμινικο και αλοιφή με κορτιζόνη για περίπου 20 μέρες και μου είπε ότι εάν δεν φύγει να πάω να μου γράψει μια μαγνητική. Πήγα να πάρω και μια δεύτερη γνώμη απο δερματολόγους. Ο πρώτος μου είπε να κάνω ότι μου είπε ο παθολόγος και να το ξεχάσω και στο άκουσμα της μαγνητικής γέλασε . Ο δεύτερος παθολόγος μου είπε να πάω σε ένα χειρουργό να μου γράψει μια αξονική. Πήγα λοιπόν σε χειρουργό του ΙΚΑ και μου μου είπε να το αφήσω, ότι είναι μια κύστη και εάν μεγαλώσει να ξαναπάω να μου πει τι θα κάνουμε. Εν τω μεταξύ αυτή την περίοδο ανακάλυψα και ένα γρομπαλακι στον καρπό μου απο την πλευρά της παλάμης το οποίο το είδε ο χειρουργος και μου είπε ότι δεν είναι κάτι να το αφήσω και αυτό. Μήπως θα ήταν καλύτερα να μην εφησυχαστω στην φράση " άστο δεν είναι τίποτα " και να το ψάξω περισσότερο?? Μπορώ να εχβ και την γνώμη σας ?? Ευχαριστώ πολύ!
  2. Kathy

    Kathy Moderator Staff Member Moderator

    Αυτές είναι κύστες ή λιπώματα που δημιουργούνται είτε από τον ιδρώτα είτε από τους ρύπους είτε από γύρισμα τρίχας. Στην ουσία κλείνει ο πόρος και μαζεύεται μέσα σμίγμα. Εάν δε μεγαλώνει δεν ενοχλεί. Κυρίως αφαιρείται για αισθητικούς λόγους. Αρμόδιος γι' αυτά είναι ο χειρουργός και μόνο.

Share This Page