1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

ΓΟΠ και ερυγές

Discussion in 'Παθήσεις Οισαφάγου - Παλινδρόμηση' started by aneral, Apr 13, 2018.

Watchers:
This thread is being watched by 1 user.
 1. aneral

  aneral New Member

  Καλησπέρα ονομάζομαι Αλέξανδρος και ειμαι 30 χρονών

  Πριν 4 χρόνια μου εμφανίστηκε έντονος πόνος στο στήθος που ανακουφιζότανε με ερυγές (ρεψιμο). Μετά από πολλές εξετάσεις και γαστροσκόπηση βρέθηκε οισοφαγίτιδα α-β βαθμού και μικρή ολισθαίνουσα διαφραγματοκύλη. Πήρα αγωγή με εσομεπραζόλη και τα συμπτώματα που είχα ηρέμησαν. Ωστόσο πριν από ένα χρόνο παρουσίασα πρόβλημα διαροιών στο έντερο και πήρα αγωγή με ριφακόλ. Απο την στιγμή που το έντερο μου ηρέμησε όμως άρχισε να με ενοχλέι πάλι το στομάχι μου με κύριο σύμπτωμα να αισθάνομαι τις τροφές και κυρίως τα υγρά να ανεβαίνουν επάνω, πόνο στο στήθος και ανακούφιση με ερυγές (που πλέον είναι πολύ περισσότερες απο παλιά). Πήρα και πάλι εσομεπραζόλη αλλά αυτή την φορά δεν με έπιασε μαλιστα πολλές φορές μου ανέβαινε και πάνω. Η κατάσταση με κούρασε ψυχολογικά πολύ και ξαναέκανα γαστροσκόπηση. Τα αποτελέσματα ήταν χαλαρή ΚΟΣ (καρδιοοισοφαγικός σφιγκτήρας) και ήπια γαστρίτιδα. Ο γιατρός που μου έκανε την 2η γαστροσκόπηση μου ειπε ότι δεν βρήκε οισοφαγίτιδα και μου άλλαξε τα χάπια σε laprazol μια και η εσομεπραζόλη δεν με έπιανε. Όταν τον ρώτησα για εγχείρηση μου είπε ότι δεν την συνηστα και να δοκιμάσω με όλα τα χάπια μέχρι να βρω αυτό που με πιάνει:_s:. Δυστηχώς τα πράγματα από τότε έχουν γίνει πολύ χειρότερα, πλέον δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδυα γιατί αισθάνομαι ένα υγρό να κυλάει στον οισοφάγο μου ακόμα και να φάω ώρες πριν. Και να καταφέρω να κοιμηθώ ξυπνάω μέσα στην νύχτα επειδή αισθάνομαι ότι πνίγομαι. Επειδή δεν άντεχα άλλο κατέφυγα σε ψυχίατρο και παίρνω χάπια :(.

  Αν ήξερα ότι η εγχείρηση θα με κάνει καλά θα την έκανα σήμερα κιόλας. το πρόβλημα είναι ότι ο γαστρεντερολόγος μου λέει οχι και η οικογένεια μου τον ακούει και με τρομοκρατούνε να μην κάνω χειρουργείο. Το πρόβλημα είναι ότι τα έχουν καταφέρει να με φοβίσουν και εμένα και είδα σε ένα site ότι η επέμβαση είναι μη αναστρέψιμη αν την κάνω.

  Όποιος έχει ή είχε ανάλογα προβλήματα με εμένα ή αν δει το μήνυμα κάποιος γιατρός θα ήθελα πάρα πολύ την γνώμη του.
  Ευχαριστώ πολυ!

Share This Page