1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Γάγγλιο Πάνω Στο Καρπό

Discussion in 'Παθήσεις δέρματος και υποδορίου' started by Talos81, Mar 23, 2011.

Watchers:
This thread is being watched by 4 users.
 1. Talos81

  Talos81 New Member

  Γεια,


  Εδώ και 2 μήνες έχω ένα γάγγλιο πάνω στο αριστερό μου χέρι πάνω κάτω όπως φαίνεται στην Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Ganglion_cyst . χωρίς να με πονάει και χωρίς να εμποδίζει την κίνηση του χεριού μου


  Εχω πάει 2 φορες στο ΙΚΑ σε χειρουργο k ορθοπεδικό όπου μου λένε δεν είναι τίποτα και έτσι να το αφήσεις άντε το πολύ πολύ να σε δούμε πάλι σε κανένα μηνα και άμα θες να το βγάλεις πήγαινε σε ένα οποιοδήποτε νοσοκομείο. (προφανώς για να με διώξουν και να γίνω πρόβλημα κάποιου αλλου)


  Έχω πάει 3 φορες σε νοσοκομεία και μου αρνήθηκαν να κάνουν κάτι λέγοντες πως δεν τα πειράζουν αυτά τα πράγματα αφού έτσι και αλλιώς και να το αφαιρέσουν θα ξαναβγεί άρα γιατί να μπούνε στο κόπο και αφού δεν πονάει κιόλας αστο έτσι , (αυτό μου μοιάζει με το να πηγαίνεις στο γιατρό κρυωμένος και να του λες κανε κάτι να μου περάσει και να σου λέει: που να τρέχω τώρα αφού και τον επόμενο χειμώνα πάλι θα κρυώσεις αστο ) Mέχρι τώρα η καλύτερη περίθαλψη που πήρα είναι να μου δέσουν το χέρι με επίδεσμο. ( λες και εγώ δεν μπορούσα να βάλω μονος μου έναν επίδεσμο )


  Μετά από όλα αυτά πήγα με του γιατρούς του δημοσιου πήγα και σε μια ιδιωτική κλινική όπου εκεί ο γιατρός που είπε (συμφωνώντας με τους προηγούμενους γιατρός χωρίς να του έχω πει κάτι πριν εγώ) πως είναι γάγγλιο και πως για αισθητικούς λόγους θα μπορούσε να το αφαίρεση με ένα μικρό χειρουργείο με το ανάλογο αντίτιμο φυσικά ( 400 euro ).
  Μετά από όλα αυτά τα κωμικό-τραγικά δεν ξέρω τι να κάνω καταλαβαίνω πως σε είναι θέμα ζωής και θανάτου αφού είναι απλός μια κύστη με υγρό από την άρθρωση αλλα τι θα γίνει ; το δημόσιο με καταδικάζει να μείνω με ένα καρούμπαλο στο χέρι μου για όλη μου την ζωή ;  Γιατρός δεν είμαι αλλα καταλαβαίνω πως είναι ένα ασήμαντο μικρό χειρουργείο όπου πας και φεύγεις σε μιση ώρα που είναι το δύσκολο και οι γιατροί του δημοσιου δεν ενδιαφέρονται να το κάνουν. Δεν καταλαβαίνω γιατί να γίνομαι μπαλάκι από το ΙΚΑ στα νοσοκομεία και το αντίθετο ; όταν ΌΛΟΙ συμφωνούν ότι είναι μια κύστη με υγρό από την άρθρωση του καρπού, πρέπει να πεθαίνω από τους πόνους δηλαδή για να κάνει ένα γιατρός την δουλειά του η θα πρέπει να πληρώσω τον ιδιωτικό γιατρό για να το κάνει ενώ είμαι ήδη ασφαλισμένος και πληρώνω το ΙΚΑ.


  Έχω έχω και για κάποιες home-remedies που βαράς την κύστη με ένα βιβλίο και σπάει εσωτερικά γιαυτο την λένε και Bible-Cyst επειδή την έσπαγαν με τι βίβλο αλλα το έκανα και έφυγε ίσως φοβόμουν να χτυπήσω k δυνατά βεβαια είναι μεσαιωνική μέθοδος και δεν την προτείνω.,αλλα τουλάχιστον προσπάθησα κάτι ενώ οι γιατροί αδιαφόρησαν.


  [FONT=&quot]Συγγνώμη για το μεγάλο post και για την αγανάκτηση μου προφανώς είχα πολλά να πω[/FONT]. Πραγματικά θα εκτιμούσα οποια πρόταση έχετε να μου προτείνεται για να λυθει το πρόβλημα μου
  Ευχαριστω
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Έζησα το ίδιο πράγμα πριν από αρκετά χρόνια!!! Το γάγγλιο ήταν στο χέρι μου πάνω από τρία χρόνια και ήταν με εξάρσεις αλλά και υφέσεις. Όταν πλέον η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο επισκέφτηκα χειρουργό ο οποίος μου είπε να δέσω το χέρι με ένα κέρμα πάνω στο γάγγλιο ώστε να το πιέζει για κανα δυο εβδομάδες. Φαντάστηκα ότι μου έκανε πλάκα!!! Όταν όμως κατάλαβα ότι μιλούσε σοβαρά σκέφτηκα ότι δεν είχα να χάσω τίποτα και έτσι έκανα ότι μου είπε προκειμένου να γλιτώσω το νυστέρι...
  Στις δύο εβδομάδες το γάγγλιο είχε εξαφανιστεί και τόσα χρόνια μετά δεν μου έχει ξαναεμφανιστεί! Η αλήθεια πάντως είναι ότι τα γάγγλια ακόμη και μετά από χειρουργική επέμβαση που γίνεται με τοπική αναισθησία φυσικά μπορεί να ξαναεμφανιστούν! Εγώ προφανώς ήμουν τυχερή!!!
 3. Talos81

  Talos81 New Member

  Εγώ τώρα άμα θέλω να μου αφαίρεση κάποιος γιατρός το υγρό (Παρακέντηση / Aspiration) τι πρέπει να κάνω ? που πρέπει να πάω και τι πρέπει να πω για να μου το κάνουν, καταλαβαίνω πως οι πιθανότητες επιτυχίας είναι μικρές αλλά γιατί να μην μου το κάνουν ? δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Μπορεί να είμαι τυχερός μια στο εκατομμύριο και να γίνει. Παρακαλώ πείτε μου κάποια μεροι που μπορώ να αποτανθω και άμα θα υπάρχει κάποιο χρηματικό τίμημα
 4. Insomniac

  Insomniac Member

  Ετσι συνεβη στην γυναικα μου .....Οι γιατροι λενε ξεκουραση μετα την επεμβαση αλλα μια γυναικα ειναι δυκολο να το κανει καποιες φορες με αποτελεσμα να ξαναβγει.
 5. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Τα γαγγλια είναι σχετιζόμενα άμεσα με την άρθρωση, και για τον λόγο αυτό πρέπει να χειρουργούνται απο ορθοπαιδικούς και εξειδικευμένους μάλιστα ακρας χειρός.
  Η επέμβαση πράγματι είναι απλή αλλά οι πιθανότητες υποτροπής σχετίζονται με την τεχνική του ειδικού και την εμπειρία του (και οχι με την πάθηση!).

  Απο κει και πέρα η δυσανασχέτιση σας σε σχέση με το θέμα δημοσίου-ιδιώτη ιατρού είναι σχεδόν παραπλήσια με την δική μου που στέλνω το παιδί μου σε ιδιωτικό σχολείο.:redface:

  (..τώρα θα μου πείς βέβαια ..εσύ γιατρε μπορείς και το πληρώνεις...:rolleyes:)!

Share This Page