1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση ΓΕΝΙΚΗ ΟΥΡΩΝ - ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ

Discussion in 'Λοιπές Ειδικότητες' started by foukos73, Mar 3, 2012.

Watchers:
This thread is being watched by 1 user.
 1. foukos73

  foukos73 New Member

  Καλησπέρα. Είμαι 38 χρονών και θα ήθελα να μου λύσετε μια απορία όσον αφορά τι ρόλο παίζουν λίγα λευκώματα (+) σε γενική ούρων που έκανα πρόσφατα προληπτικά . Η εξέταση βγήκε θετική σε λίγα λευκώματα όπως και σε ερυθρά αιμοσφαίρια (3-4 ερυθρα)!
  Ψάχνοντας στο Ιντερνετ έχω διαβάσει ότι είναι θεωρητικά φυσιολογικό (αν δεν πίνεις πολύ νερό και ειδικά τον χειμώνα) να έχεις λίγα λευκώματα στα ούρα και ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο παθολόγος που μου έγραψε τις εξετάσεις μου είπε ότι καλό είναι να το ψάξω παραπάνω μήπως έχω κάποιο πρόβλημα στα νεφρά (ειδικά για τα λίγα λευκώματα που βρέθηκαν μου είπε ότι ίσως έχω απώλεια πρωτεινών).
  Μάζι με την γενική ούρων έκανα και αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις και ήταν όλα καλά (κρεατινίνη 1.07, ουρία 40)! Αν είχα πρόβλημα στα νεφρά δεν θα μου έδειχνε κάποια μη φυσιολογική ένδειξη στην ουρία ή την κρεατινίνη!!

  Δεν ξέρω αν σκέφτομαι σωστά, απλά έχω την έντυπωση ότι στην γενική ούρων (και επειδή το τελευταίο διάστημα δεν πίνω και πολύ νερό καθημερινώς 4-5 ποτήρια το πολύ) με λίγα λευκώματα και ερυθρά ίσως δεν πρέπει να ανησυχώ!

  Θα ήθελα σας παρακαλώ να μου πείτε αν σκέφτομαι σωστά ή πρέπει να ανησυχώ και να πάω σε ουρολόγο για να ψάξω περαιτέρω το ουροποιητικό μου σύστημα ή ίσως να πρέπει να επαναλάβω ξανά σε λίγο διάστημα την γενική ούρων.

  Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Η απώλεια πρωτεϊνων στα ούρα, μπορει να ειναι κατ'αρχάς αποτέλεσμα κούρασης.
  Απο κει και πέρα, αν ειναι σημαντική, θα πρέπει να ελεγθει η νεφρική λειτουργία.

Share This Page