1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

ΦΟΒΟΣ

Discussion in 'Παθήσεις Πρωκτού.' started by sensitive, Oct 21, 2008.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. sensitive

  sensitive New Member

  Καλησπέρα σε όλους. Γιατρέ, πριν ενάμισυ χρόνο έκανα επέμβαση Lοgo για τις αιμορροίδες που με ταλαιπωρούσαν. Απέτυχε η μέθοδος και αιμοραγώ πολύ και συχνά. Μερικές φορές και καθώς στέκομαι ή φτερνίζομαι. Τώρα πρέπει να κάνω επέμβαση με την κλασική μέθοδο, που όμως γνωρίζω ότι έχει ιδιαίτερο μετεγχειρητικό πόνο. Και αυτό φοβάμαι. Τα παυσίπονα θα έχουν αποτέλεσμα? Πότε θα μπορώ να επιστρέψω στην εργασία μου, δουλειά γραφείου, και στις οικογενειακές μου υποχρεώσεις? Επίσης γιατρέ πρέπει να κάνω και υφολική υστερεκτομή. Ποια επέμβαση πρέπει να προηγηθεί? Περισότερο όμως με απασχολεί ο πόνος που θα ακολουθήσει την επέμβαση και το γεγονός ότι θα την κάνω σε δημόσιο νοσοκομείο. Θα απαλλαγώ από την αιμορραγία? Το καλοκαίρι έκανα μετάγγιση αίματος εξ αιτίας των αιμορραγιών.

  Σας ευχαριστώ πολύ! :frown:
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Γειά σας!
  Η επέμβαση μπορεί να γινει και με χρήση Laser, πραγμα που μετεγχειρητικά μειώνει τον πόνο και την πορεία επούλωσης!.
  Πάντως δεν πρέπει να ανησυχείτε!
  Προσωπικά στους ασθενείς μου δίνω μετεγχειρητικά παυσίπονη αγωγή και ειδικά σκευάσματα ρευστοποίησης των κοπράνων.
  Για ποίο λόγο πρέπει να κάνετε υστερεκτομή??
 3. sensitive

  sensitive New Member

  Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας.
  Δυστυχώς στο Σισμανόγλειο δεν χρησιμοποιούν laser. Το ζήτησα αλλά μου είπαν πως θα γίνει με νυστέρι. Δεν σας κρύβω πως η παρόρμηση που έχω είναι να μην πάω εκεί. Και πως να γνωρίζει ένας ασθενής αν εκεί που απευθύνθηκε για την επέμβαση είναι το σωστό?
  Υστερεκτομή θα κάνω λόγω ινομυοματώδους μήτρας και αιμοραγίας. Είμαι 45 ετών, έχω δύο παιδιά οπότε δεν τίθεται τουλάχιστον θέμα τεκνοποίησης.
  Ευχαριστώ και πάλι!

Share This Page