1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα ΦΛΕΓΜΟΝΗ - ΛΟΙΜΩΞΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΡΘΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ

Discussion in 'Παθήσεις Εντέρου-Σκωληκοειδούς' started by foukos73, Jun 30, 2012.

Watchers:
This thread is being watched by 1 user.
 1. foukos73

  foukos73 New Member

  Καλημέρα! θα ήθελα την ιατρική σας συμβουλή για ένα πρόβλημα που έχει η μητέρα μου.

  Σας αναφέρω περιλήπτικά το ιατρικό ιστορικό της μητέρας μου:Ολική υστερεκτομή λόγω Ca ενδομητρίου το 2003, υποτροπή το 2005 προς ελάσονα πύελο και αριστερό νεφρό και κατόπιν κύκλου κλασικής ακτινοβολίας και ύφεση της μάζας προκλήθηκε εντεροκολπικό συρίγγιο στην περιοχή.

  Δεύτερη τοπική υποτροπή το 2008 και 6 κύκλους χημειοθεραπείας με taxol και carboplatin που είχε ως αποτέλεσμα την εξαφάνιση της μάζας.

  Μετά από περίπου έναν χρόνο το 2010 νέα υποτροπή αυτήν την φορά προς το σιγμοειδές και κατόπιν 8 νέων κύκλων χημειοθεραπείας πάλι με taxol και carboplatin μείωθηκε αρκετά η μάζα αλλά λόγω ουδετεροπενίας και φλεγμονής κατά την διάρκεια της 8ης χημειοθεραπείας τελικά δόθηκε λύση με λαπαροσκοπική αριστερή μόνιμη κολοστομία. Οι 8 τελευταίες χημειοθεραπείες είχαν ως αποτέλεσμα την δημιουργία σιριγγίου στην ουροδόχο κύστη το οποίο προκαλεί και κάποια ακράτεια στην μητέρα μου.

  Τον Δεκέμβριο του 2011 είχε νέα τοπική υποτροπή πάλι προς την περιοχή του σιγμοειδούς και δόθηκε αυτήν την φορά λύση με Στερεοτακτική Ακτινοχειρουργική υπό Απεικονιστική Καθοδήγηση” (Image-Guided Stereotactic Radiosurgery) με το σύστημα ρομποτικής ιατρικής CyberKnife και είχε καλή ανταπόκριση και σε επανέλεγχο με MRI τον Φεβρουάριο και τον Μαΐο του 2012 η μάζα μειώθηκε περίπου στο μισό.

  Σας ανέφερε τα παραπάνω για να καταλάβετε το βεβαρημένο ιστορικό της μητέρας μου.

  Στα μέσα του Ιουνίου 2012 άρχισε να νοιωθεί έντονους πόνους στην περιοχή του παχέος εντέρου στον ορθόν και κατόπιν ορθοσκόπησης και βιοψίας αποδείχθηκε ότι δεν ήταν κάτι κακό λόγω του ιστορικού, αλλά μια έντονη φλεγμονή στο ορθόν στα τελευταία 16 cm και πιθανώς και λοίμωξη. Η Γαστρεντερολόγος μας πρότεινε Salofalk enema πρωί - βράδυ και κορτιζόνη Budecol enema το μεσημέρι για την καταπολέμιση της φλεγμονής και αντιβίωση Ciproxin των 500 mg. Κατά την διάρκεια της χορήγησης των φαρμάκων υπήρχε στην αρχή έντονο άλγος το οποίο με Lonarid και depon το αντιμετωπίζουμε (περίπου 4-5 την ημέρα). Τις τελευταίες μέρες υπάρχει βελτίωση και έχει μειωθεί η συχνότητα και η ένταση του πόνου και της ενόχλησης. Από προχθές σταματήσαμε τα αντιγλεγμονώδη enema και σήμερα τελειώνουν και τα 2 κουτιά της αντιβίωσης.

  Θα ήθελα να ρωτήσω σε περίπτωση που δεν σταματήσει ο πόνος εντελώς και συνεχίσει να έχει ενοχλήσεις μετά από 2 βδομαδες θεραπεία τι μας συμβουλεύετε να κάνουμε στην συνέχεια.

  Ελπίζω να μην σας κούρασα.

  Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Share This Page