1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Φαρμακευτικη Αλλεργια Βοηθεια!

Discussion in 'Παθήσεις δέρματος και υποδορίου' started by thodoris22, Aug 8, 2009.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. thodoris22

  thodoris22 New Member

  καλησπέρα!

  καταρχάς να σας ζυτήσω συγγνώμη αν δέν ταιριάζει εδώ το θέμα που γράφω.

  λοιπόν ξεκινάω να σας αναφέρω την οδύσσεια της αδερφής μου που διαρκεί ηδη 20 ημερες!!!

  όλα ξεκινήσανε πριν τρείς εβδομάδες, και ενώ ήταν για διακοπές στην κρήτη, απο μία απλή φαγούρα στο σβέρκο και στούς ώμους. αρχικά δεν δώσαμε ιδιαίτερη σημασία μιάς και το θεωρήσαμε κατι απλό λόγω του οτι είχε πριν απο μερικές ημέρες βάψει τα μαλλιά της. χώρις να δώσουμε ιδιαίτερη σημασιά πιστεύαμε οτι ήταν απο τη βαφή. Την επόμενη μέρα όμως οι παλαμες της και τα χέρια της είχαν πριστεί , κοκκινησει και η φαγούρα ήταν τέτοια που καταφύγαμε άμμεσα στα επείγοντα του ρεθύμνου!αποφάνθηκαν οτι οφείλετε στη βαφή μη δίνωντας σημασία στο γεγονός οτι η κοπέλα έπαιρνε για αλλο λόγο μέχρι πριν 4 ημέρες ceclor.
  Για να μην πολυλογώ και σας κουράζω τησ κάνανε ορό κορτιζόνη και ένα αντισταμινικο και της δώσανε aerius να πάρει για 2-3 ημέρες.

  τα συμπτώματα όμως επανεμφανίστηκαν μετά απο 24 ώρες αυτη τη φορα με φαγουρα, πριξημο ,ερυθροτητα και πολυ φαγούρα σε χέρια,πόδια και πλάτη. πάλι τρέχαμε στα επείγωντα όπου η αντιμετώπιση τους ήταν η ιδια!ορος κορτιζόνη και αντισταμινικό και αλλάξανε την αγωγή σε zertek!

  τρίτη φορά μετα απο 48 ώρες(με πολυ υπομονη και συζητηση με γιατρους απο την αθηνα που μας καθυσήχαζαν)τα συμπτώματα επανεμφανίστηκαν αυτή τη φορά χειρότερα! αποφασίσαμε να παμε πρωί στο νοσοκομείο μπας και τη δει κανένας γιατρός της προκοπης αλλα και πάλι η αντιμετώπιση η ιδια. κορτιζονη και αντισταμινικο οροσ!αγωγή το zertek!

  κάναμε υπομονή 2 μέρες αλλα επανεμφανίστηκαν τα συμπτώματα όπου και αποφασίσαμε να γυρήσουμε αθήνα. επισκευτήκαμε αλλεργιολόγο οπου ο ανθρωπος διέγνωσε οτι οφείλετε στη ceclor που έπαιρνε. αγωγή του μισο χαπάκι κορτιζόνη 3 φορές τη μέρα για 3 ημέρες,μετά για 3 ημέρες μισό χαπάκι κορτιζόνη 2 φορές την ημέρα και μετα για 3 μέρες μισό χαπάκι κορτιζόνη μία φορά τη μέρα.ταυτόχρονα με xozal και ενα ακομα χαπάκι 2 φορές τη μέρα για 15 μέρες!!!!κατα τη διάρκεια της αγωγής αυτής όλα πηγαίνανε μια χαρά. αραια και που πεταγε κατι σημαδια( πρήξιμο-φαγούρα ερθρότητα) αλλα εξαφανιζόντουσαν μετα απο μερικες ώρες. μόλις όμωσ τελείωσε η φαρμακευτική αγωγή μετά απο 24 ώρες εμφάνισε πάλι σημαδια!!!!!!!!!!!!!!!!ο γιατρός μέσω τηλεφώνου της είπε να παίρνει xozal για 15 μέρες πρωί-βράδυ και μετα για άλλες 15 μέρες μονο βραδυ!

  ειλικρινά δεν ξέρουμε τι να κάνουμε!ποιον να εμπιστευτουμε και πώς να κινηθούμε!
  να επισημάνω κατι. ο αλλεργιολόγος της έκανε τεστ(αυτο που σου τρυπάνε τα χερια) αλλα ενώ ο γιατρος είπε οτι βλέπει καθαρα οτι ευθύνετε η ceclor εμείς δεν είδαμε απολύτως τπτ διαφορετικο (αφου τα χερια της ήταν ηδη πρησμένα και κόκκινα) αλλα έπαιρνε και φενιστιλ συροπη που της σύστησε ένας γιατρός για τη φαγούρα.και κάτι ακόμα η κοπέλα είναι 22 χρονών.

  ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙ????:confused:
  οποιαδήποτε συμβούλη είναι ευπρόσδεκτη!!!!!!!!
 2. thodoris22

  thodoris22 New Member

  γνωρίζετε κάπου που μπορώ αλλού να απευθυνθώ? έχω κάνει ακριβώς το ίδιο post και στο doctorsonline.gr αλλά δεν ξέρω αν λειτουργεί ακόμα ή αν βρίσκετε υπο κατασκευή....
 3. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλημέρα!
  Γενικά λόγω διακοπών υπολειτουργεί ειδικά το ...doctorsonline.
  Το πρόβλημα είναι καθαρά θέμα αλλεργιολόγου και δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε εδώ απο ότι καταλαβαίνετε.

Share This Page