1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΕΔΡΙΚΟΥ - ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Discussion in 'Παθήσεις Πρωκτού.' started by Paschalis, Apr 4, 2017.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. Paschalis

  Paschalis New Member

  Καλησπέρα σας,
  θα εκτιμούσα αφάνταστα μια εκτίμηση - πρόταση αντιμετώπισης με βάση τα ευρήματα της μαγνητικής τομογραφίας στην οποία υποβλήθηκα λόγω ενός περιεδρικού αποστήματος.
  Είναι η τρίτη φορά κατά την διάρκεια της ζωής μου που δημιουργείται ένα απόστημα στην εν λόγω περιοχή.
  Η πρώτη ήταν σε ηλικία 10 ετών (παροχετεύτηκε αυτόματα), η δεύτερη στα 25 μου (παροχετεύτηκε αυτόματα) και η τρίτη τώρα στα 42 μου.Την τελευταία φορά οι ενοχλήσεις ξεκίνησαν 03 Μαρτίου και μετά από αφόρητο πόνο με οδήγησαν στα επείγοντα την 07 Μαρτίου όπου πριν προλάβουν να με εξετάσουν ξεκίνησε να ρεει το υγρό.Αφού με εξέτασαν και για ύπαρξη συριγγίου (δεν βρέθηκε) μου έκαναν τομες για να το παροχετευσουν και καθαρίσουν.Μου συνέστησαν αντιβίωση AUGMENTIN - FLAGYL και επανεξέταη.
  Κατά την επανεξέταση την 10 Μαρτίου μου είπαν ότι έχω καλή πορεία ανάρρωσης.Την 30 Μαρτίου αισθάνθηκα κάποια ''τσιμπήματα'' στην περιοχή και για να αποφύγω τα χειρότερα κατευθύνθηκα στον γιατρό όπου από ότι κατάλαβα πιεζοντας το σημείο το αποσυμφόρησε, και αφού με εξέτασε με ενημέρωσε ότι κατα πάσα πιθανότητα υπάρχει συρίγγιο.Για να έχουμε καλύτερη εικόνα μου συστήθηκε η διενέργεια μαγνητικής τομογραφίας (έγινε 31 Μαρτίου) και η λήψη εκ νέου των φαρμάκων που λάμβανα.Κατα τις επόμενες μέρες δεν είχα ενολήσεις στην περιοχή,έκανα τακτικούς καθαρισμούς όπως από την πρώτη ημέρα και η εικόνα της περιοχής αλλά και η δική μου αίσθηση είναι σαν να μην υπάρχει.

  ΕΥΡΗΜΑΤΑ MRI:
  Παρουσία συριγγίου η αρχή του οποίου εντοπίζεται στην 4η/5η ώρα του πρωκτικού δακτυλίου,το οποίο πορεύεται στο μεσοσφιγκτηριακό χώρο σε μήκος~2,5 εκ απολήγοντας στην μεσογλουτιαία σχισμή ΑΡ της μέσης γραμμής.Συνυπάρχει αποστηματική κοιλότητα τάξης μεγέθους ~10 χιλ. οπισθοπλάγια ΑΡ.Με ένταση σήματος εντός του φυσιολογικού ελέγχεται ο ισχιοορθικός χώρος.(fistula grade II)
  Χωρίς αξιολογήσιμα παθολογικά ευρήματα ελέγχονται οι λοιπές ανατομικές δομές της ελάσσονος πυέλου που περιλαμβάνονται στην εξέταση.
  Παρεμπιπτόντως παρουσία μικρής περινευρικής κύστης σε ιερής ρίζα ΔΕ.

  Μπορώ να στείλω την μαγνητική μέσω internet εάν βοηθάει.

  Ποιά μπορούσε να είναι η εκτίμηση - αντιμετώπιση?
  Μιλάμε για κάτι που χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση χειρουργική ή μη?
  Σας ευχαριστώ.

Share This Page