1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ευμεγέθης ολισθαίνουσα διαφραγματολήλη...

Discussion in 'Παθήσεις Οισαφάγου - Παλινδρόμηση' started by myrsine, May 7, 2008.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. myrsine

  myrsine New Member

  Είμαι 57 ετών, 1,68εκ., 92 κιλά. Από το Σεπτέμβριο πήρα δέκα κιλά επιπλέον.
  Στις 04 Σεπτεμβρίου 2007 έκανα γαστροσκόπηση. Η διάγνωση ήταν: ευμεγέθης ολοσθαίνουσα διαφραγματοκήλη, με ήπια οισοφαγίτιδα. Ξεκίνησα θεραπεία με Nexium των 40 για έξι μήνες. Επανέλαβα τη γαστροσκόπηση στις 18 Φεβρουαρίου 2008 για αφαίρεση μικρού υπερπλαστικού πολύποδα προπυλωρικά.
  Από το καλοκαίρι του 2007 άρχισα ένα βήχα, ξερόβηχα τον πρώτο καιρό, ο οποίος εξελίχθηκε σε βήχα με φλέματα λευκά και κολλώδη. Τον τελευταίο καιρό, μετά το σταμάτημα της θεραπείας μου με Nexium, ο βήχας επανήλθε επίμονος. Ο γιατρός μου πρότεινε λαπαροσκοπική επέμβαση στον οισοφάγο.
  Τι εξέταση είναι αυτή; Τι ποσοστά επιτυχίας έχει; Πόσο επικίνδυνη ή δύσκολη είναι;
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλημέρα!!!
  Πολύ σωστά σας προτείνουν την επέμβαση αυτή!
  Η λαπαροσκόπηση δεν είναι εξέταση!
  Είναι επέμβαση που ανήκει στον χώρο των "ελάχιστα επεμβατικών μεθόδων", και αποτελεί την λύση στο πρόβλημα των παίνδρομήσεων και της διαφραγματοκήλης σε ποστά επιτυχίας υψηλότερα του 97%!

  Για πληροφορίες μπορείτε να δείτε και εδώ:
  http://www.sambalis.gr/hiatal-hernia.html
 3. myrsine

  myrsine New Member

  Καλησπέρα σας!!!
  Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
  Πάσχω από ήπια ανεπάρκεια μητροειδούς βαλβίδας (2+). Αυτό μπορεί να δημιουργήσει καποιο πρόβλημα στην επέμβαση?
  Αν χάσω βάρος κι αν τιρήσω την διατροφή οπως συνιστάται και αυξησω την φαρμακευτική αγωγή σε 2nexium την ημέρα όπως παλιά (τώρα παίρνω 2 χάπια την βδομάδα), νομίζετε οτι μπορώ να αποφύγω την λαπαροσκοπική επέμβαση (τουλάχιστον προς το παρόν)?

Share This Page