1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Ευαίσθητη περιοχή: Έκκριση Ασυνήθιστων Υγρών

Discussion in 'Γυναικολογικές Παθήσεις' started by OtakuGirl, Oct 24, 2016.

Watchers:
This thread is being watched by 4 users.
 1. OtakuGirl

  OtakuGirl New Member

  Καλησπέρα σας,

  Κατ' αρχάς, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω προκαταβολικά για το χρόνο που θα αφιερώσετε, καθώς και την πιθανή βοήθεια που μπορεί να μου προσφέρετε.

  Τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου άρχισα να αισθάνομαι έντονο κνησμό στην ευαίσθητη περιοχή, ερεθισμό εξωτερικά, στα χείλη του κόλπου, καθώς επίσης παρατήρησα και έκκριση κιτρινωπών υγρών.
  Επειδή προτιμάω να ρίχνω πρώτα μια ματιά(αναζήτηση σε σχετικούς ιστότοπους) σε θέματα υγείας πριν προβώ σε κάποια ενέργεια(επίσκεψη σε γυναικολόγο) διάβασα άρθρα τα οποία περιέγραφαν περιπτώσεις ασθενειών που παρουσιάζουν ως σύμπτωμα τη φαγούρα και την έκκριση υγρών. Βέβαια, η προσπάθεια να βρω μια ξεκάθαρη απάντηση ήταν άκαρπη καθώς πολλές παρουσίαζαν παρόμοια συμπτώματα και δε μπόρεσα να βγάλω κάποια άκρη.

  Αυτή τη στιγμή είμαι φοιτήτρια, πρωτοετής. Αυτό το αναφέρω διότι με είχε κυριεύσει άγχος, σε αρκετά μεγάλο βαθμό και μέσα στα τόσα που διάβασα είδα πως μπορεί κι αυτό να είναι παράγοντας.
  Επειδή έχω περάσει σε επαρχία, μακρυά από το σπίτι, είχα αγχωθεί γιατί δεν έβρισκα να ενοικιάσω πουθενά και πλησίαζαν και οι ημέρες έναρξης των μαθημάτων. Γενικά είμαι κι εγώ από τη φύση μου αγχώδης οπότε δεν άργησα να έχω πόνους στο στήθος(μικρούς).

  Anyway... Επειδή αυτή τη δημοσίευση τη γράφω καθαρά για να βρω μια άκρη και για να βοηθηθούν και άλλες κοπέλες-γυναίκες οι οποίες μπορεί να δουν την απάντηση σας, καλό είναι να μην παραλείψω καμία λεπτομέρεια(βασικά επιβάλλεται, διαφορετικά σε τι μπορώ να βοηθηθώ αν μου δώσετε μια πιθανή λύση στο πρόβλημα αν δε ξέρετε ΞΕΚΑΘΑΡΑ πιο είναι το πρόβλημα!)
  -Η παρένθεση γράφτηκε προφανώς για να ξεκολλήσω από τις ντροπές σε αυτό το σημείο χδ-

  Είμαι σε σχέση εδώ και δύο μήνες, είναι η η πρώτη μου σχέση, οπότε όπως καταλαβαίνετε ελπίζω, από τα συμφραζόμενα, δεν έχω ολοκληρώσει ακόμα με το αγόρι μου. Δεν έχω ολοκληρώσει γενικότερα βασικά.
  Ωστόσο υπήρξαν φορές που το αγόρι μου είχε ακουμπήσει στην περιοχή. Γενικά πρόσεχε να είναι καθαρά τα χέρι του, αλλά όταν οδηγείς επί μισή ώρα ακουμπώντας ένα τιμόνι, να ιδρώνουν τα χέρια σου, έπειτα να στρίβεις τσιγάρο, ε λογικό είναι νομίζω έστω και μια φορά να ξέχασε να απολυμάνει τα χέρια του πριν την επαφή. Δεν τον κατηγορώ. Απλώς εκθέτω τα γεγονότα.
  Κι εγώ μερικές από τις φορές που γινόταν η επαφή και έπειτα επέστρεφα επειδή ήμουν κουρασμένη, ή ξεχνούσα , δεν καθάριζα την περιοχή άμεσα. Ανεύθυνο, το ξέρω. Αλλά δε βρίσκομαι εδώ για να δεχθώ κριτική. Ας πρόσεχα.
  (Πόσα γράφω τόση ώρα Παναγία μου! Τους ζάλισα τους ανθρώπους:piange::cry::cry:
  ΣΥΓΓΝΩΜΗ!)

  Πέρα από όλα αυτά, ο κνησμός πέρασε μετά από μια εβδομάδα. Και ο ερεθισμός μαζί. Όμως η έκκριση κιτρινωπών υγρών παραμένει. Σε τι μπορεί να οφείλεται αυτό; Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω από μόνη μου;
  Επειδή όπως προανέφερα, είμαι φοιτήτρια και έχω μετακομίσει σε άλλη πόλη, μέσα στο άγχος της μετακόμισης δεν πρόλαβα να βγάλω ένα χαρτί που να δηλώνει πως είναι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ (το βιβλιάριο δε μπορούσα να το πάρω γιατί είναι γραμμένος και ο μικρότερος αδελφός μου εκεί) και δε γνωρίζω καν αν δέχεται επισκέψεις χωρίς βιβλιάριο. Πόσο μάλλον πόσο τιμάται η επίσκεψη στη γυναικολόγο.  Αυτά είναι όλα πιστεύω. Αν έχω παραλείψει κάτι θα το συμπληρώσω στην πορεία.
  Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας:sorrriso:

  UPDATE NOTE: Πήγα στο φαρμακείο και αγόρασα Detadine για καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής (BETADINE: Vaginal Douche). Χθες άρχισα να το χρησιμοποιώ.
  Last edited: Oct 24, 2016
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Καλημέρα! Καταρχήν οι πλύσεις με Betadine στην ευαίσθητη περιοχή δεν συστήνονται παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις με εντολή γιατρού κι αυτό γιατί ο κόλπος έχει τα δικά του "στρατιωτάκια" ή αλλιώς καλά μικρόβια ώστε να καταπολεμούν τους "εχθρούς" ή αλλιώς τα επικίνδυνα μικρόβια. Βάζοντας Betadine στην περιοχή καταστρέφονται τα καλά μικρόβια η αλλιώς η φυσιολογική χλωρίδα του κόλπου και της εξωτερικής περιοχής με αποτέλεσμα να κυριαρχούν τα κακά μικρόβια κι εκεί να αρχίζουν όλα τα προβλήματα με τον πολλαπλασιασμό τους. Το γεγονός ότι ακόμη δεν έχεις έρθει σε επαφή δε σημαίνει ότι δε μπορείς να κολλήσεις και κάποιο μικρόβιο. Το πιο απλό που μπορείς να κολλήσεις από μία πετσέτα, από παραλία, από τουαλέτα, από τζιν παντελόνια στενά (λόγω αύξησης θερμοκρασίας) είναι πχ οι μύκητες και το πιο σύνηθες με τα συμπτώματα που αναφέρεις. Το γεγονός ότι ο σύντροφος ενδεχομένως δεν έπλυνε τα χέρια του δε σημαίνει ότι σε κόλλησε και κάτι γιατί ο κόλπος της γυναίκας ανήκει στην κατηγορία των οργάνων του σώματός μας με τα περισσότερα μικρόβια όπως η στοματική κοιλότητα αλλά και το έντερο. Συνεπώς σταματάς ό,τι κάνεις και πας σε γυναικολόγο για καλλιέργεια κολπικού υγρού που ΔΕΝ είναι απαραίτητο να έχεις ολοκληρώσει για να στο πάρει.
  OtakuGirl likes this.
 3. OtakuGirl

  OtakuGirl New Member

  Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας και σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!:sorrriso:
 4. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Παρακαλώ !!! Να είσαι καλά... :)
 5. tshirtshoodies89

  tshirtshoodies89 New Member

  thanks post & Like post very...

Share This Page