1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Ερώτηση για καρκινο παχεός εντέρου

Discussion in 'Ογκολογία παχέος εντέρου.' started by bean13, Jan 7, 2013.

Watchers:
This thread is being watched by 7 users.
 1. bean13

  bean13 New Member

  Για σας, και καλή χρονία, είμαι 16 χρονων ζυγιζω 75 κιλα, υψος 1.90 , εδώ και καιρο όταν πηγαίνω στην τουαλέτα και ενεργούμε παρατηρώ ότι κάποιες φορες τα κόπρανα είναι πολύ μαλακά, άλλες φορες κάνω φυσιολογικές κενώσεις, ενώ άλλες φορές παρατιρώ ότι τα μίσα κόπρανα είναι αρκετα μαλακά ενώ τα άλλα μισά ειναι φυσιολογικα, πόνο δεν έχω αισθανθει παρα μόνο σπάνια αρκετη ώρα πριν αφοδεύσω μπορεί να αισθανθω λίγο πόνο αριστερά της κιλιας, συγκεκριμενα δεν ξερω ακριβος, γενικά έχω πάρα πολύ άνχος, επίσης έχω και οριακακη αρτηριακή πίεση άγνωστης αιτιολογίας(μεγαλη 14, μικρή 9 ) από επέρσι τουλάχστον όπου το παρατηρησαμε, επίσης παλιά είχα κάνει 3 φορες ενχείρηση βουβονοκήλης δεξια και αριστερα κατω κοιλιας, τα συπτώματα που έχω μπορεί να κρίβουν καρκίνο παχεος εντέρου???αυτό το θέμα με έχει ανχώσει πολύ και ο νους μου πηγαίνει πάντα στο κακό....γενικά όταν λένε οτι σύπτωματα κακρινου παχεος εντερου ειναι η δοιάρροια ενοούμε δηλαδή μεγάλες υδαρες κενώσεις τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα ή μήπως η δοιάρροια του κακρινου παχεος εντερου είναι διαφορετική από την γνωστή δοιάρροια???
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Καλησπέρα! Πώς είναι δυνατόν σε αυτή την τρυφερή ηλικία των 16 χρόνων να μιλάς για καρκίνο στο έντερο; Τα συμπτώματα που αναφέρεις παραπάνω είναι συμπτώματα που τα έχει όλος ο κόσμος. Η σύσταση των κοπράνων έχει να κάνει με τη διατροφή που έχουμε ακολουθήσει την προηγούμενη ημέρα. Σχεδόν ποτέ δεν είναι η ίδια.
  Οι 9 στους 10 πάσχοντες είναι πάνω από 50 ετών και τα συμπτώματα είναι πολλαπλά όπως αρκετές διάρροιες, αίμα στα κόπρανα, κοιλιακά συμπτώματα όπως πόνος, πολλά αέρια, τυμπανισμός, "κράμπες" του εντέρου, απώλεια βάρους, αναιμία-σιδηροπενία, εμετοί ακόμη και ίκτερος. Συνήθως τα παραπάνω συμπτώματα είναι αυτά που μας οδηγούν στον γιατρό για περαιτέρω εξετάσεις χωρίς να σημαίνει ότι μιλάμε αποκλειστικά και μόνο για καρκίνο. Στο έντερο υπάρχουν πολλές άλλες παθήσεις που με μία απλή θεραπεία θεραπεύονται.
 3. bean13

  bean13 New Member

  όταν λέμε υδάρη κόπρανα-ευκοίλια-δοιάρροια ενόουμε μαλακά κόπρανα σαν κρέμα??? Επίσης μέχρι πριν από 2,5 χρόνια έτρωγα συxνά δημητριακα Nestle cookie crisp, ξαφνικά από κάποια στιγμή και μετά όταν έτρωγα το συγκεκριμενο προιόν μετά από μίση ώρα το πολύ με έπιανε δοιάρροια, και επειδή όλο το ίδιο συνέβενε πλέον σταματισα να τρώω το συγκεκριμένο προιόν, γνωρίζει κανείς γιατί συνέβαινε αυτό???? Επίσης κάτι επιπλέον δεν γυμναζομαι σχεδόν καθόλου, και σπάνια περπατάω πολυ, μήπως πέζει ρόλο στο έντερο???
 4. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Υδαρή-ύδωρ, κοινώς σα νερό! Όσο για τα συγκεκριμένα δημητριακά μπορεί να σε πείραζε κάποιο συστατικό τους όπως το κακάο ή το φολικό οξύ που περιέχουν.
  Η γυμναστική σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία-κινητικότητα του εντέρου όπως και σε διάφορα άλλα όργανα του οργανισμού μας. Και τα πολλά υγρά επίσης! Παρόλο αυτά οι κενώσεις που προανέφερες δε διαφέρουν σε τίποτα απ' τις φυσιολογικές κενώσεις.
 5. bean13

  bean13 New Member

  Να ρωτίσω κάτι άλλο, έχω διαβάσει στην τηλεόραση και στο ίντερνετ, ότι έχει τύχει κακρίνος παχεός εντέρου σε παιδια 13-16 ετών, για ποιό λόγο παρουσιάζεται και στην νεαρή ηλικία ο καρκίνος παχεος έντερου???
 6. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Τα αίτια του καρκίνου του παχέος εντέρου παραμένουν ακόμη άγνωστα. Περιβαλλοντικοί και γενετικοί παράγοντες (η κληρονομικότητα) αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου.
  Αυτοί οι παράγοντες δυστυχώς δεν κοιτούν ηλικία, στατιστικές όμως δείχνουν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό πιάνει άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών.
 7. bean13

  bean13 New Member

  Η γιαγιά μου 75 ετών είχε κακρίνο στο παχύ έντερο, η μάνα μου 48 χρονών εντόπησαν πρίν δύο χρόνια μικρό πολύποδα 0,2 εκατοστά, εγώ κινδυνεύω μελλοντικός????
 8. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση. Ο κληρονομικός παράγοντας σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι σίγουρα κινδυνεύεις μελλοντικά.
 9. fotis-

  fotis- Member

  Ο πολύποδας που είχε η μητέρα σου προφανώς δεν ήταν καρκίνος! -για να τον αναφέρεις απλά ως πολύποδα.- Αρα βγάλτο απ το μυαλό σου και κοίταξε να χαλαρώσεις... Στην ηλικία σου η πιθανότητα είναι μια στο εκατομύριο. Δηλαδή ουσιαστικά απίθανο! Οπότε ηρέμισε γιατί πιστεύω πως αυτό είναι το θέμα που έχεις. Σταμάτα να μετράς την πίεσή σου διότι είναι φυσιολογική. Κι εγώ αν τρέξω και αγχωθώ θα τη μετρήσω 17! Να ξέρεις πως το έντερο είναι από τα βασικότερα όργανα που έχουν άμεση σχέση με την ψυχολογία.
 10. bean13

  bean13 New Member

  Επίσης κάτι που ήθελα να ρωτίσω επιπλέον, αρκετές φορές κατά την αφόδευση το τελευταίο τρήμινο , το τελευταίο κόρπανο όπου βγαίνει και μακρουλό είναι στενό και πολυ μαλακο, όταν λέω στενό ενώω στενό σαν το μικρό δάχτιλο του χεριού ίσως λίγο ποιό παχύ όχι σαν τον ανίχειρα αλλά το άλλο, επίσης όταν λέω πολύ μαλακά ενωώ έτσι όπως φένεται ότι εάν το πίασεις από την τουαλέα το κόπρανο αν το σηκόσεις θα καταρεύσει, αλλά όμως τα αρχικά κόπρανα είναι φυσιολογικα σε μέγεθος, επίσης αυτό μου συμβαίνει ε΄δω και 3 μήνες πριν από τρεις μήνες είχα πολύ άνχος για το έντερο μου επειδή δεν κάνω υγειηνη διατρόφη....ευχαριστω
 11. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Αγαπητο μελος.
  Η παθολογία που αναφερεις (αν ειναι τελικά παθολογία), υπάρχει συνηθως στο 90% των Ελλήνων και της ηλικίας σου.
  Προφανως και δεν υπάρχει ενδειξη κακοηθειας, διοτι θα ειχε ξεκληριστει ολο το Ελληνικό Εθνος.
  Φροντισε την διατροφη σου και το αγχος που ενδεχομενως συνοδευει την καθημερινοτητα την δικη σου αλλά και όλων μας, και μην αξιολογεις λανθασμενα τις πληροφορίες που απλόχερα διαχεονται στο διαδίκτυο.
 12. bean13

  bean13 New Member

  Να ρωτίσω η διάρροια σε έναν με καρκινοπαθή, είναι επιμένουσα αφόδευση υδαρών κοπράνων 2-3 φορές την μέρα ή μπορεί να κάνουν και 1 φορά την μέρα η 1 φορά στης δύο μέρες 1 διάρροια????ευχαριστώ
 13. fotis-

  fotis- Member

  Παρατεταμένη διάρροια με αιματηρές κενώσεις, αίσθημα ατελούς κένωσης, πόνος στην κοιλιά και υπερβολικα αέρια, πτωση του αιματοκρίτη, εμετούς, ζαλάδες, απώλεια κιλών, αδυναμία και γενική κόπωση! Αυτά :smile:
 14. bean13

  bean13 New Member

  Επίσης αρκετές φορές όταν αφοδεύω κανονικά μεγάλα μακρουλά κόπρανα, στο τέλος που σφίγομε βγαίνει επίσης ένα παράξενο μακρουλό (6-7εκ περιπου) στενο κόπρανο(σαν το μικρο δάχτηλο του χεριού) και είναι κάπως υδαρες, είναι στερεο αλλά είναι πολύ μαλακο, είναι σοβάρο αυτό που μου συμβαίνει? αυτα τα συπτώματα που έχω αναφέρει και στο θέμα μου άρχησαν έπειτα απο μια βδόμαδα πολύ άνχους.......
 15. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Γιατί θα πρέπει απαραίτητα να σου συμβαίνει κάτι ιδιαίτερα απ' τη στιγμή που δεν έχεις πόνο και αιμορραγία; Οι κενώσεις δεν μπορεί να είναι καθημερινά οι ίδιες γιατί πολύ απλά κάθε μέρα κάνουμε και διαφορετική διατροφή. Επίσης το άγχος διαταράσσει σχεδόν πάντα την εντερική ισορροπία....
 16. bean13

  bean13 New Member

  Να σας πω παίζει ρόλο επειδή τρώω πολύ γρίγορα, ενα μεγάλο πιάτο μακαρόνια το τρώω μέσα σε 1-2 λεπτά, επίσης μπορώ μέσα σε 10 λεπτά να φάω όταν πειναω πολύ, 4 πίτες με γύρο κανονικου μεγέθους, ενω οι φίλοι μου μέχρι 2 το πολύ 3 μπορουν να φάνε, μήπως παίζει ρόλο στο έντερο ότι τρώω γρήγορα και πολύ ???
 17. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Η ταχύτητα δεν έχει να κάνει με το έντερο αλλά με το στομάχι. Το στομάχι είναι που ταλαιπωρείται από την αμάσητη τροφή διότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να την αλέσει. Έτσι κι αλλιώς στο έντερο φτάνει πια αλεσμένη...
 18. bean13

  bean13 New Member

  Να ρωτίσω συνήθος σε καρκινοπαθείς οι όγκοι παχύ έντερου σε ποιά σημεία της κοιλιας εντωπίζεται ???ευχαριστώ
 19. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Μα στον χώρο που καταλαμβάνει το παχύ έντερο. Ο όγκος μπορεί να είναι σε οποιοδήποτε σημείο του...
 20. bean13

  bean13 New Member

  αριστερά τις κοιλιάς μπορείς να βρήσκεται μεσα στο έντερο, δεξιά ή μπορεί και στον αφαλό?????

Share This Page