1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΤΟΜΗ

Discussion in 'Λοιπές Ειδικότητες' started by xristos, Mar 15, 2009.

Watchers:
This thread is being watched by 6 users.
 1. xristos

  xristos New Member

  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΤΟΜΗ:

  ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ,
  ΠΟΣΟ ΕΠΩΔΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ ΜΕ ΤΟ ΝΥΣΤΕΡΙ,
  ΠΟΣΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (Π.Χ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ),
  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΟΙ ΠΟΝΟΙ,
  ΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΑΙΣΘΗΤΑ Ο ΠΟΝΟΣ Η' ΟΧΙ,
  ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ.

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
 2. nkoliakos

  nkoliakos New Member

  Η επέμβαση διαρκεί περίπου 20 λεπτά και η τοπικη αναισθησία που γίνεται είναι επαρκής. Η αιμορραγία είναι συνήθως μηδαμινή και ο πόνος μετεγχειρητικά αντιμετωπίζεται με απλά παυσίπονα.
  Μετά το χειρουργείο και για μερικές μέρες ο ασθενής αισθάνεται κάπως περίεργα από την επαφή της αποκαλυφθείσας βαλάνου πάνω στο εσώρουχο, αλλά σύντομα το συνηθίζει...
  Μικρή αιμορραγία δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά αν αυτή συνεχιστεί μπορεί το αιμάτωμα που θα σχηματιστεί να επηρεάσει το αισθητικό αποτέλεσμα...
 3. saveourlives

  saveourlives New Member

  Έκανα περιτομή μόλις πριν 4 ημέρες...

  Η δική μου περίπτωση διήρκησε λίγο λιγότερο από μία ώρα. Βέβαια εμένα ο γιατρός μου έκοψε πρώτα το χαλινό και μετά προχώρησε στην περιτομή.

  Μετά την εγχείρηση με κράτησαν μέσα δύο ώρες μέχρι να ξαναπεράσει ο γιατρός μου να δει πώς πάει.

  Ο πόνος δεν είναι σοβαρός λόγος για να μην κάνει κάποιος την επέμβαση... Πριν κάνω περιτομή διάβαζα σε forums ότι πονάει πολύ, και ειδικότερα την ώρα που σου κάνουν τις ενέσεις με το αναισθητικό και την ώρα που κάνουν τα ράμματα.

  Η αλήθεια είναι ότι δεν πόνεσα καθόλου την ώρα που μου έκαναν τις ενέσεις με αναισθητικό, μια βαθιά ανάσα για κάθε ένεση είναι αρκετή για να μην καταλάβεις σχεδόν τίποτα.

  Η άλλη αλήθεια είναι ότι τα ράμματα όντως πονάνε, αλλά και πάλι δεν πεθαίνεις.
  Εγώ το μόνο που σκεφτόμουν την ώρα που πόναγα ήταν ότι πήρα την απόφαση και ότι επιτέλους τελειώνει το μεγαλύτερο βήμα.

  Πάντως γενικά μέχρι την ώρα των ραμμάτων δεν πόνεσα καθόλου.

  Όσο για το πότε σταματάνε οι πόνοι, μπορώ να πω ότι τώρα που διασχίζω την τέταρτη μέρα (για την ακρίβεια νύχτα) μετά την επέμβαση πονάω περισσότερο απ' όσο πόναγα μία ώρα μετά την επέμβαση. Στην πραγματικότητα δεν είναι πόνος, είναι μία έντονη ενόχληση λόγω της υπερευαισθησίας που έχει η βάλανος ακόμα.

  Αν ψάξεις λίγο στο Internet (όλοι το ίδιο λάθος κάνουμε), μπορεί να βρεις άτομα που λένε πως όταν το πέος έρχεται σε στύση πονάει πάρα πολύ.

  Αυτό φυσικά είναι κάτι αναπόφευκτο, και αν δεν σου έρθει την πρώτη μέρα, θα σου έρθει τη δεύτερη. Πάντως και πάλι είναι απλά μια ενόχληση και όχι πόνος. Και σίγουρα δεν είναι "σαν να σε πιάνει κράμπα", όπως διάβασα κάπου.

  Το μόνο πρόβλημα που έχω αντιμετωπίσει μέχρι τώρα μετά την εγχείρηση είναι πως η γάζα κολλάει στο κάτω μέρος της βαλάνου. όμως υπάρχουν δύο λύσεις: ή βάζεις μία αλοιφή για να μην κολλάει η γάζα ή απλά μουσκεύεις τη γάζα με ένα μίγμα νερού και Betadine πριν τη βγάλεις για να την αλλάξεις και ξεκολλάει πανεύκολα.

  Γενικό συμπέρασμα... Αν υπάρχει πρόβλημα (εγώ είχα φίμωση), δεν υπάρχει κανένας λόγος να διστάσει κάποιος. Σίγουρα θα πονέσει λίγο, σίγουρα θα ενοχλήσει, αλλά εγώ ήδη απ' την τέταρτη μέρα το συνηθίζω και σιγά σιγά και αυτή η ενόχληση σβήνει.
 4. scorps_07

  scorps_07 New Member

  Καλησπέρα,
  τυχαία είμαι και εγώ στην 4τη μέρα μετά την εγχείρηση!Σε αντίθεση με το προηγούμενο παληκάρι εγώ έκανα ολική αναισθησία οπότε μια που κοιμήθηκα με φίμωση&βραχύ χαλινό και μια που ξύπνησα έτοιμος αλλά με πόνο στην εγχείρηση(λογικό)!
  Τα προβλάματα που αντιμετοπίζω εγώ είναι τα εξής!
  α)Μεγάλος πόνος με ότι έρθει σε επαφή η βαλανός!
  β)Απίστευτος πόνος το βράδυ λόγω ότι από την στιγμή που θα κοιμηθώ μετά από 1 ώρα έχω στύση και ξυπνάω από τον πόνο!όταν ξανα κοιμηθώ πάλι τα ίδια!
  γ)Περπατάω σαν πάπια και ειδικά όταν τολμήσω να βάλω το εσώρουχο μου!!!
  δ)η δεξιά πλευρά του κορμού έχει πρηστεί ενώ η αριστερή είναι νορμάλ!

  μετά από πόσες μέρες θα σταματήσουν όλα αυτά???
 5. Νικόλαος

  Νικόλαος Moderator Moderator

  Αποψή μου είναι να επισκευτείς τον ειδικό σου για να εκτιμήσει την κατάσταση.
  Μπορεί οι πόνοι που έχεις να οφείλονται σε ευαισθησία της βαλάνου, μπορεί όμως να είναι αποτέλεσμα φλεγμονής λόγω τοπικής επιμόλυνσης και να χρειάζεται αντιβιοτική αγωγή.
 6. saveourlives

  saveourlives New Member

  Εδώ και πάλι. Μετά από έξι μήνες από την εγχείρηση.

  Είπα να γράψω σε αυτό το θέμα απλά για να παρακινήσω όποιον έχει ανάγκη να κάνει περιτομή και φοβάται λόγω πόνου, εγχείρησης κτλ.

  Και πολύ ξεκάθαρα λέω...

  ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ.

  Ναι, πονάει λίγο. Ναι, φαίνεται περίεργο στην αρχή.
  Αλλά το καλό που μου έκανε η εγχείρηση αυτή είναι 1000 φορές πιο ισχυρό από όποιους πόνους και ενοχλήσεις μου προκάλεσε.

  Το έγραψα αυτό, γιατί και εγώ όταν είχα πρόβλημα και σκεφτόμουν να κάνω περιτομή, ήλπιζα σε ένα τέτοιο μήνυμα. Δεν το είδα ξεκάθαρα, δυστυχώς, πήρα το ρίσκο χωρίς να ξέρω από την εμπειρία κάποιου άλλου, αλλά το αποτέλεσμα μόνο καλό ήταν τελικά.
 7. diamondmem

  diamondmem New Member

  Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Σε 20 ημέρες έχω κανονίσει με τον γιατρό μου να κάνω την επέμβαση περιτομής λόγω φίμωσης. Θέλω να σας ρωτήσω. Έχω αρκετά επιπλέον κιλά με αποτέλεσμα το πέος μου σε χαλαρή κατάσταση να είναι αρκετά μικρό(σ.σ. το έχω ψάξει λίγο και χαρακτηρίζεται ως ''ενταφιασμένο'' πέος λόγω αυξημένου υποδόριου λίπους στην ηβική περιοχή). Θα έχω πρόβλημα κατά την διεξαγωγή της επέμβασης αλλά και στην συνέχεια με τις αλλαγή της γάζας και τις πλύσεις;
  Είμαι αρκετά αγχωμένος με αυτό το θέμα παρά με την όλη επέμβαση!
  Σας ευχαριστώ πολύ και περιμένω απάντησή σας!:(

Share This Page