1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Επειγον...

Discussion in 'Παθησεις Θυρεοειδούς και άλλων αδένων.' started by roni10sika, Sep 5, 2010.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. roni10sika

  roni10sika New Member

  Ο πατερας μου εμφανισε τους 2 τελευταιους μήνες ογκο στο μαγουλο,μπροστα απο το σιελογονο αδενα,κοντα στη παρωτιδα...επισκεφτηκε πολλους χειρουργους..δεν ειχε πόνο,ηταν σκληρό,και ήταν κινητό...οι χειρούργοι του σύστησαν αφαίρεση με επεμβαση...εκανε και αξωνική και εβγαλε μόρφωμα 3.3 εκατοστων...με την επεμβαση αφαιρέθηκε ολο και καθαριστηκε η περιοχη...οι γιατροι μας είπαν πως βρηκαν και λεμφαδένα...το δειγμα σταλθηκε προς βιοψια...επίσης μας ανεφερε πως δεν είχε διηθήσει σε ιστους...ο γιατρος πάντως ανέφερε πως την ανησυχεί η αυξηση του σε 2 μηνες...ανυσηχω ιδιαιτερα και θέλω και μια έμπειρη γνωμη απο σας....
 2. ADelides

  ADelides Member

  Βγήκε η ιστολογική εξέταση? αυτό είναι το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή. Απο τον τύπο του όγκου θα καθοριστεί η περαιτέρω τακτική.
 3. roni10sika

  roni10sika New Member

  Το ιστολογικό έδειξε κακοήθεια.συγκεκριμένα έγινε μετάσταση από μία ελια που δεν είχε αφαιρεθεί σωστά.θα γίνουν προληπτικές χημειοθεραπείες στο σημείο.αν καθαρίσει καλά το σημείο και βρεθεί καθαρός σε όλο του το σώμα ο πατέρας μου,τότε ο καρκίνος έχει ξεπεραστεί.???έχω τόσο μεγάλη ανάγκη την απάντησή σας.ευχαριστώ!!!!
 4. ADelides

  ADelides Member

  τι ιστολογικός τύπος είναι (μελάνωμα? βασικοκυτταρικό, ακανθοκυτταρικό?)
  αυτό κυρίως καθορίζει και το μέλλον. Τοπικές χημειθεραπίες δεν γίνονται (εκτός από σπάνιες περιπτώσεις). Τοπικά γίνονται ακτινοβολίες και συστηματικά (σε όλο δηλαδή το σώμα) χημειθεραπείες. Πάντα ανάλογα με τον ιστολογικό τύπο.
  Αυτό που επίσης έχει σημασία είναι η παρουσία μεταστάσεων στους λεμφαδένες του τραχήλου (του λαιμού δηλαδή) ή σε άλλα όργανα. Θα πρέπει να γίνει πλήρης έλεγχος και γι αυτά τα θέματα πριν από κάθε θεραπεία.
  Ευχόμαστε όλοι το καλύτερο.
  Ο καρκίνος είναι δυνητικά ιάσιμο νόσημα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις απλά μετατρέπεται σε χρόνιο νόσημα με πορεία αρκετών ετών. Μπορεί πάντα η λέξη να προκαλεί σοκ όμως όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες.
 5. roni10sika

  roni10sika New Member

  Ο ιστολογικός τύπος είναι μελάνωμα.Επίσης χωριγήθηκαν τοπικές χημειοθεραπείες.Οι εξετάσεις στους λεμφαδένες βγήκαν καθαρές μέχρι στιγμής και συνεχίζονται σε ολόκληρο το σώμα.Περιμένω με ανυπομονισία την απάντησή σας.Υπάρχει περίπτωση να υιαθεί πλήρως???
 6. ADelides

  ADelides Member

  Το μελάνωμα είναι από τους δύσκολους καρκίνους. Περιπτώσεις πλήρους ίασης ασφαλώς υπάρχουν. Χρειάζεται στενή παρακολούθηση από τον ογκολόγο σας.
  Ευχόμαστε το καλύτερο
 7. roni10sika

  roni10sika New Member

  Στον πατέρα μ ελέγχηκαν οι λεμφαδένες του τραχήλου καθώς και σε όλο το σώμα για διογκώσεις κτλ.Όλα έδειξαν φυσιολογικά.Επιπρόσθετα έγινε σπινθηρογράφημα για τα οστά και αυτό βγήκε καθαρό.Τελικά πραγματοποιήθηκαι και αξονική τομογραφία σε ολόκληρο το σώμα και ξεχωριστή στον εγκέφαλο και την οσφυική μήρα.Όλα δόξα το Θεό έδειξαν φυσιολογικά.Ο κύκλος τον εξετάσεων ολοκληρώθηκε και όλα βαίνουν καλώς.Οι γιατροί του συνέστησαν προληπτικές χημειοθεραπείες που θα αρχίσουν όσο το δυνατόν συντομότερα.Ποιά η άποψη σας για την περίπτωση;Παρόλο που η συζήτηση είναι απρόσωπη σας εμπιστεύομαι απόλυτα.Ευχαριστω εκ των προτέρων και για όλα.
 8. roni10sika

  roni10sika New Member

  ο συγκεκριμένος ιστολογικός τύπος ήταν μεταστατικό μελάνωμα αγνώστου πρωτοπαθούς
 9. ADelides

  ADelides Member

  Είναι πολύ καλό το ότι δεν υπάρχουν άλλες εντοπίσεις. Το θέμα θα πρέπει να το χειρισθεί από τώρα και στο εξής ο ογκολόγος σας. Αν στο μέλλον υπάρξει εντοπισμένη εστία υποτροπής τότε θα πρέπει να αντιμετωπισθεί από την ανάλογη χειρουργική ειδικότητα (ΩΡΛ, γενικός χειρουργός κλπ)
 10. ADelides

  ADelides Member

  Να συμπληρώσω και την παρατήρηση πως υποθέτω πως έγινε πλήρης ΩΡΛ έλεγχος? Μελανώματα υπάρχουν και στο ανώτερο αναπνευστικό - μύτη, παραρρίνιοι κόλποι, στοματική κοιλότητα. Αν δεν έχει γίνει θα πρέπει.

Share This Page