1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Επανεμφάνιση Κύστης Κόκκυγος

Discussion in 'Κύστη Κόκκυγος' started by ripapas, Oct 26, 2010.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
 1. ripapas

  ripapas New Member

  Όπως σας είχα γράψει σε προηγούμενο post, ενώ πριν απο 5 χρόνια είχα κάνει επέμβαση αφαίρεσης της κύστης αμέσως μόλις εμφανίστηκε, τώρα μου έχουν δημιουργηθεί 2 συρίγγια που βγάζουν λίγο πύον. Η ανάγκη νέας επέμβασης είναι επιβεβλήμενη ή μπορώ να το καθυστερήσω? Πιθανή καθυστέρηση επιδεινώνει το πρόβλημα? Θα βγάζει πύον συνέχεια ή όποτε ερεθίζεται η κύστη. Εντωμεταξύ πως μπορώ να περιποιούμαι τα συρίγγια? Με μπεταντιν?
  Ευχαριστώ
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  ΚΑλημέρα.
  Η καθυστέρηση επέμβασης δεν είναι πρόβλημα, αλλά πρέπει να γνωρίζετε πως η πάθηση υποβώσκει υποδόρια και μπορεί να δημιουργεί νεα συρίγγια.
  Η περιποίηση μπορεί να γινεται και με betadine με μετρο διότι προκαλεί εγκαύματα στο δέρμα, ξηρότητα και μυκητιάσεις.
 3. ripapas

  ripapas New Member

  Θα μπορούσατε να με πληροφορήσετε με ένα pm για το κόστος μιας πιθανής επέμβασης (νοσοκομείο-αμοιβή γιατρού, αναισθησιολόγου κλπ) αφαίρεσης κύστης-συριγγίων?
 4. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλησπέρα, το κόστος έχει σχέση μεγάλη με την ασφαλιστική κάλυψη.
  Στείλτε μου καποιο pm και θα σας απαντήσω.
 5. an_ge

  an_ge New Member

 6. rose

  rose New Member

  πριν 5 χρονια ειχα κανει και εγώ εγχείριση κύστης κόκυγγος και τότε μου είπαν ότι δεν θα ξανα έχω πρόβλημα. Τώρα έχει κοκκινίσει το μέρος εκεί αλλα δεν με πονάει αυτό σημαίνει ότι ξαναδημιουργήθηκε?και αν ναι τι μπορώ να κανω για να το προλαβω ή να μειωθεί ωστε να μην ξανα παω σε εγχείρηση?
 7. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλησπέρα. Αγαπητη rose, θα πρεπει βασικά να σας δει χειρουργός για να διαλευκανθει το θεμα. Αν είναι υποτροπή, τοτε δυστυχώς χρειάζεται επανεπέμβαση!

Share This Page