1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Επαναλαμβανόμενα Επεισόδια Ναυτίας

Discussion in 'Παθήσεις Στομάχου και 12δακτύλου.' started by h07, Feb 5, 2012.

Watchers:
This thread is being watched by 4 users.
 1. h07

  h07 New Member

  Γεια σας,
  Είμαι άνδρας, 31 ετών. Εδώ και κάποιους μήνες, παρουσιάζω μια σειρά από περίεργα συμπτώματα.

  Τον περασμένο Ιούλιο, άρχισα να νιώθω μια ήπια εώς μέτριας έντασης αναγούλα, η οποία ερχόταν και έφευγε σε τυχαία χρονικά διαστήματα. Αυτά τα κύματα αναγούλας κράτησαν περίπου 10 μέρες και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία, και σκέφτηκα ότι ίσως είναι σύμπτωμα της βουβωνοκήλης, για την οποία χειρουργήθηκα προγραμματισμένα μέσα στο καλοκαίρι. Τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων κατά τον προεγχειρητικό έλεγχο ήταν φυσιολογικά.

  Περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, δυο μήνες μετά την πρώτη εμφάνιση της ναυτίας, άρχισα να έχω ξανά τα ίδια συμπτώματα, με κάποια επεισόδια να είναι λίγο πιο έντονα. Αυτή τη φορά επισκέφτηκα παθολόγο, ο οποίος ήταν καθησυχαστικός και είπε ότι πρόκειται για ευερέθιστο έντερο και πιθανώς κάποια ιογενή λοίμωξη. Το σύμπτωμα υποχώρησε πλήρως μετά από 10-15 μέρες.

  Στη συνέχεια, άρχισα να έχω μια δυσάρεστη αίσθηση υγρασίας στην περιοχή του πρωκτού, και λίγο αργότερα είχα πόνο στο ίδιο σημείο. (Για το πρόβλημα αυτό είχα ζητήσει τη συμβουλή σας και σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.) Επισκέφτηκα γαστρεντερολόγο, καθώς και χειρουργό, ο οποίος μετά από δακτυλική εξέταση δεν εντόπισε κάποια ανωμαλία και έκρινε ότι η δυσφορία που νιώθω είναι νευρογενής. Όντως, και αυτό το σύμπτωμα εξαφανίστηκε με την πάροδο κάποιων εβδομάδων.

  Όμως, τον τελευταίο ένα μήνα περίπου, έχουν επανέλθει τα κύματα αναγούλας, τα οποία είναι τα ίδια που ένιωθα και το Σεπτέμβριο. Επισκέφτηκα δεύτερο γαστρεντερολόγο, ο οποίος μου έκανε υπερηχογράφημα κοιλιάς και είπε ότι τα είδε όλα φυσιολογικά. Το συμπέρασμά του ήταν ότι κατά πάσα πιθανότητα τα αίτια της ναυτίας είναι ψυχολογικά, ωστόσο πρότεινε να προχωρήσω σε γαστροσκόπηση, ώστε να αποκλειστεί με βεβαιότητα οποιαδήποτε οργανική νόσος.

  Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν κάποια θέματα που επηρεάζουν την ψυχολογία μου, όχι όμως κάτι πολύ σοβαρό. Εξάλλου, η ναυτία εμφανίζεται σε φαινομενικά τυχαίες στιγμές και δεν σχετίζεται με κάποιο οξύ επεισόδιο άγχους, ούτε φαίνεται να επηρεάζεται από το φαγητό. Επίσης, σημειώνω ότι δεν έχω κάνει ποτέ εμετό όλους αυτούς τους μήνες, και ότι δεν έχω ξυπνήσει ποτέ τη νύχτα εξαιτίας αυτού, ούτε δυσκολεύομαι να κοιμηθώ. Ακόμα, η όρεξή μου είναι φυσιολογική, εκτός από δύο περιπτώσεις που η ναυτία ήταν πιο έντονη.

  Κατά τη γνώμη σας, πού μπορεί να οφείλεται, πέραν του άγχους, αυτή η κατάσταση;

  Κάνοντας μια αναζήτηση στο διαδίκτυο, διαβάζω ότι η ναυτία μπορεί να είναι σύμπτωμα εγκεφαλικού όγκου. Πιστεύετε ότι πρέπει να εξετάσω αυτό το ενδεχόμενο; Μέχρι στιγμής δεν έχω παρουσιάσει κανένα νευρολογικό σύμπτωμα, ούτε πονοκέφαλο. Όμως, υπάρχει ιστορικό στην οικογένεια, αφού ο πατέρας μου απεβίωσε από καρκίνο του εγκεφάλου (γλοιοβλάστωμα).

  Ζητώ συγνώμη για το μεγάλο κείμενο, προσπάθησα να είμαι όσο γίνεται αναλυτικός. Ευχαριστώ προκαταβολικώς για τη βοήθειά σας.
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Καλησπέρα. Το πρόβλημά σου περιορίζεται μόνο στις ναυτίες ή κάποιες στιγμές έχεις και ζαλάδες; Μήπως νιώθεις να χάνεις και λίγο την ισορροπία σου;
  Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να ευθύνονται οι λαβύρινθοι στα αυτιά σου; Μήπως τελικά θα έπρεπε πριν ξεκινήσεις εγκεφαλογραφήματα κλπ να σε εξέταζε και κάποιος ΩΡΛ;
 3. h07

  h07 New Member

  Ευχαριστώ για την απάντηση. Όχι, δεν έχω ζαλάδες, ούτε απώλεια ισορροπίας. Το μόνο σύμπτωμα είναι η ναυτία και κάποιες σποραδικές διάρροιες (περίπου 1 φορά στις 15 μέρες). Ωστόσο, είναι καλή ιδέα να επισκεφτώ και έναν ΩΡΛ για μια ακόμα γνώμη.

  Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι διάφορες μικροενοχλήσεις στην κοιλιά ένιωθα εδώ και χρόνια, η εμφάνισή τους όμως ήταν περιστασιακή και δε με ανησυχούσαν μέχρι πρόσφατα.
 4. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Τελικά την γαστροσκόπηση την έκανες;
 5. h07

  h07 New Member

  Όχι, δεν έκανα ακόμα γαστροσκόπηση... η αλήθεια είναι ότι δεν αισθάνομαι και τόσο άνετα με τις ενδοσκοπικές εξετάσεις. Μάλλον όμως πρέπει να το πάρω απόφαση κάποια στιγμή.
 6. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Η γαστροσκόπηση δεν είναι κακή ιδέα μιας και υπάρχουν κάποια γαστρεντερολογικά προβλήματα και αφού σου την έχει συστήσει και ο γιατρός σου. Δεν είναι κάτι το τρομερό. Έχω κάνει 5 (αν θυμάμαι καλά) και κάθε φορά ένιωθα σα να πήγαινα για καφέ. :biggrin: Είναι όμως η πιο ακριβής εξέταση και φυσικά μιας και θα μπεις σ'αυτή τη διαδικασία, καλό θα ήταν να ζητήσεις να σου πάρουν δείγμα και για βιοψία (και αυτό δεν είναι κάτι το τρομερό)! ;)
 7. h07

  h07 New Member

  Λέω να περιμένω ακόμα μερικές μέρες, μήπως και υποχωρήσει αυτή η ναυτία... διαφορετικά πρέπει να προχωρήσω σε γαστροσκόπηση.

  Ευχαριστώ για τη βοήθεια!
 8. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Παρακαλώ! Να είσαι καλά! :smile:
 9. texnel

  texnel New Member

 10. h07

  h07 New Member

  Την τελευταία εβδομάδα νιώθω πολύ καλά και δεν έχω αισθανθεί καμία ενόχληση. :smile: Ελπίζω να μην ξαναγυρίσει...
 11. mairi12

  mairi12 New Member

  ελπιζω να συνεχιζεις να εισαι καλα :)

Share This Page