1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ενοχλήσεις στο στομάχι

Discussion in 'Παθήσεις Στομάχου και 12δακτύλου.' started by Ντινα2004, May 6, 2008.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. Ντινα2004

  Ντινα2004 New Member

  Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά. Κατ'αρχήν να συγχαρώ τους δημιουργούς του site - πρώτη μου επίσκεψη σήμερα. Θα ήθελα να ρωτήσω το παρακάτω και να ευχαριστήσω εκ των προτέρων για την απάντησή σας.
  Παρουσιάζω τελευταία -προ 20 ημέρου- ενοχλήματα στο στομάχι που θα περιέγραφα ως εξής: Ήπια καύσος, ρεψίματα μετά το φαγητό, ζάλες με αίσθημα αποπροσανατολισμού, ελαφρύς πόνος νηστείας (όχι όλο το 24ωρο) και αδιαθεσία εγκυμοσύνης (ναυτίες).

  Επισκέφθηκα γαστρ/γο ο οποίος διέγνωσε γαστρίτιδα, χορήγησε αντιόξινη γέλη και δίαιτα.

  Να αναφέρω σύντομο ιστορικό: 2002 ακτινογραφία με βαριούχο γεύμα, διάγνωση "γαστρίτιδα".
  2006 γαστροσκόπηση με βιοψίες, άνευ ευρημάτων.

  Το ερώτημά μου είναι, πως αξιολογείτε τα παραπάνω συμπτώματα, και αν θεωρείτε πως έχω καλυφθεί με την διάγνωση ή να ψάξω περισσότερο. (Η εξέταση ήταν σε επίπεδο ιατρείου με άσκηση πίεσης στην κοιλιά και στην πλάτη).
  Ευχαριστώ.
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Κατ'αρχάς σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!!:smile:

  Απο κει και πέρα η εκτίμηση θα ολοκληρωθεί αν κάνετε εκτός απο ενα υπερηχογράφημα άνω κοιλίας, προχωρήσετε σε επανάληψη γαστροσκόπησης και μελέτη παλινδρομικής νόσου!!
  Επίσης χρήσιμο θα ήτο αν αναφέρατε ηλικία και βάρος!!
 3. Ντινα2004

  Ντινα2004 New Member

  συμπληρωματικά να αναφέρω πως είμαι γυναίκα,37 ετών, καπνίστρια, κανονικό βάρος και πως δεν έχω καθόλου πόνους παρά μόνο τις ενοχλήσεις που προανέφερα. ευχαριστώ εκ των προτέρων, με εκτίμηση, ντίνα.

Share This Page