1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ενοχλήσεις Στη Περιοχή Που Βρίσκεται Το Συκώτι

Discussion in 'Παθήσεις ήπατος και σπληνός' started by doll, Jan 25, 2009.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. doll

  doll New Member

  Εδώ και λίγες ημέρες έχω κάποιες ενοχλήσεις στην περιοχή που βρίσκεται το συκώτι. Πιο συγκεκριμένα το σημείο βρίσκεται αρχίζοντας από το στέρνο και πηγαίνοντας δεξιά και σταματώντας στο ύψος στην ευθεία της μασχάλης (ίσως λίγο πιο κάτω). Οι ενοχλήσεις αυτές είναι μικροτραβήγματα, μικρής διάρκειας και όχι συνεχόμενες. Η ερώτηση είναι κάνω αιματολογικές και κάποιο υπέρηχο ή κάτι άλλο? Επίσης στην περιοχή αυτή υπάρχει πιθανότητα να είναι κάτι άλλο εκτός από το συκώτι? Ευχαριστώ.
 2. andrikopoulosS

  andrikopoulosS New Member

  Μήπως έχετε συμπτώματα από την ούρηση; Πυρετούς; Μήπως ο πόνος σχετίζεται με το φαγητό...ή με τις κινήσεις του σώματος;
  Στην περιοχή που αναφέρετε (κατά μήκος της μασχαλιαίας γραμμής) θα μπορούσε να σχετίζεται με το ήπαρ, ή και τη χοληδόχο κύστη...αν και είναι πιό πλάγια από τη συνήθη θέση.
  Ένα υπερηχογράφημα ήπατος-παγκρέατος-χοληφόρων και νεφρών-ουρητήρων-κύστεως καθώς και ένας αιματολογικός έλεγχος (γενική και ηπατική βιοχημεία) είναι ένα καλό πρώτο βήμα.
  .....Αν και....σε κάθε ενόχλημα....η διερεύνηση ξεκινά από ένα καλό ιστορικό και φυσική εξέταση από το γιατρό σας!!!

Share This Page