1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ενοχλήσεις χαμηλά στον οισοφάγο

Discussion in 'Παθήσεις Οισαφάγου - Παλινδρόμηση' started by haris, Dec 9, 2014.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. haris

  haris New Member

  Από τέλος Αυγούστου έχω το εξής πρόβλημα: Είπα να φάω μία σκελίδα ωμό σκόρδο. Έκαιγε όμως πάρα πολύ και την κατάπια ολόκληρη πολή λίγο μασημένη. Μου κάθησε κάπου χαμηλά στον οισοφάγο, ίσως στον σφιγκτήρα και άμεσα αισθάνθηκα κάψιμο και αναγούλα. Ήπια νερό για να φύγει και έφαγα κάτι άλλο.
  Το πρόβλημά μου είναι ότι τα συμπτώματα αυτά (κάψιμο και αναγούλα) μου έμειναν. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι καλύτερα, σε άλλες χειρότερα. Όταν τρώω κάτι σκληρό πονάω χαμηλά. Ενοείται δεν πίνω αλκοόλ, δεν τρώω ξινά και καυτερά.
  Έκανα γαστροσκόπηση που δεν έδιξε τίποτα παθολογικό. Έκανα θεραπείες με Zurcazol για 2 μήνες, Laprazol για 15 μέρες που δεν ξέρω αν βοήθησαν.
  Ο τελευταίος γασρεντερολόγος είπε ότι έμεινε υπερευαισθησία του οισοφάγου που ίσως προκαλεί σπασμό. Πήρα και Librax για 15 μέρες. Μάλλον υπήρχε κάποια βελτίωση, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο και ούτε έχω σκοπό να παίρνω ηρεμιστικά.
  Τι κάνω; Έχετε κάτι να μου προτείνετε;
  Επίσης τι ακριβώς έγινε; Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημά μου;
  Ευχαριστώ
  Last edited: Dec 9, 2014
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλησπέρα σας.
  Αναφερετε οτι οι θεραπείες "δεν ξερω αν βοήθησαν"!
  Προφανως θα εννοείτε οτι δεν εβοήθησαν.
  ΕΠίσης η γαστροσκόπηση δεν ανεδειξε κάτι!
  Εφ'οσον δεχθούμε οτι η οισοφαγογαστροσκόπηση δεν ανεδειξε κατι παθολογικό, θα πρεπει να περιμένετε.
  Προσωπικά δεν εχω καποια εξήγηση ή κατι άλλο να σας προτείνω.
  Το riopan gel θα βοηθούσε επίσης!

Share This Page