1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ενοχληση Στο Λαιμό

Discussion in 'Παθήσεις Οισαφάγου - Παλινδρόμηση' started by nemecis202, Jan 29, 2009.

Watchers:
This thread is being watched by 5 users.
 1. nemecis202

  nemecis202 New Member

  --------------
  Last edited by a moderator: Jan 10, 2010
 2. nemecis202

  nemecis202 New Member

  ---------------------------
  Last edited by a moderator: Mar 30, 2010
 3. ΩΡΛ είπε Παλινδρόμηση

  ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ ;

  Παρ’ όλο που η λέξη «καούρα» συχνά χρησιμοποιείται για να περιγράψει μία ποικιλία προβλημάτων του πεπτικού συστήματος, στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τους ιατρικούς όρους είναι ένα σύμπτωμα γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Σε αυτήν την περίπτωση, τα οξέα του στομάχου παλινδρομούν από το στομάχι στον οισοφάγο. Η «καούρα» περιγράφεται σαν ένα οξύ αίσθημα καψίματος στην περιοχή μεταξύ των πλευρών σας ή ακριβώς κάτω από τον αυχένα. Πολλοί ενήλικες εμφανίζουν αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα τουλάχιστον μία φορά τον μήνα. Αλλα συμπτώματα μπορεί να είναι έμετοι , δυσκολία στην κατάποση και χρόνιος βήχας ή άσθμα.


  ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ ;

  Οταν τρώτε, η τροφή ταξιδεύει από το στόμα στο στομάχι μέσω ενός σωλήνος, ο οποίος ονομάζεται οισοφάγος. Στο χαμηλότερο τμήμα του οισοφάγου υπάρχει ένας μικρός μυώδης δακτύλιος, ο οποίος ονομάζεται κατώτερος οισοφαγικός σφιγκτήρας (ΚΟΣ). Ο Κατώτερος Οισοφαγικός Σφιγκτήρας ενεργεί σαν μία μονόδρομη βαλβίδα, επιτρέποντας στην τροφή να περνά μέσα από το στομάχι. Κανονικά, ο ΚΟΣ κλείνει αμέσως μετά την κατάποση για να αποτρέψει την παλινδρόμηση των υγρών του στομάχου, τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα οξέων. Η Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση εμφανίζεται όταν ο ΚΟΣ δεν λειτουργεί σωστά επιτρέποντας στα οξέα να κυλήσουν προς τα πίσω και να κάψουν το κατώτερο τμήμα του οισοφάγου. Αυτό ερεθίζει τον οισοφάγο, προκαλώντας καούρες και ενδεχομένως βλάβη στον οισοφάγο.
 4. nemecis202

  nemecis202 New Member

  -------------
  Last edited by a moderator: Jan 10, 2010
 5. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλό θα είναι να κανετε ένα υπερηχογράφημα τραχήλου και θυρεοειδούς και να σας ξαναδεί ΩΡΛ.
 6. ADelides

  ADelides Member

  Το πρόβλημα ονομάζεται Λαρυγγοφαρυγγική Παλινδρόμηση, και έχει σχέση με την γαστροοισοφαγικη παλινδρόμηση, όμως τα συμπτώματα εκδηλώνονται κυρίως από το λαιμό. Κύριο σύπτωμα μπορεί πράγματι να είναι ένας "κόμπος", αυτό που λέμε "φαρυγγικός κόμβος". Η γαστροσκόπηση μπορεί να μήν δείξει απολύτως τίποτα και δεν υπάρχει άλλη ειδική εξέταση που να το αποδεικνύει 100%. Η θεραπεία που πήρατε πρέπει να επαναληφθεί , ενδεχομένως για μεγαλύτερη διάρκεια και η διακοπή του φαρμάκου να είναι σταδιακή γιατί απότομη διακοπή προκαλεί υποτροπή των συμπτωμάτων.
  δείτε εδώ http://www.athens-orl.gr/LPR.html
 7. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Πολύ σωστή πληροφόρηση!
  Συγχαρητήρια γιατρέ μου!:_applauso:
 8. nemecis202

  nemecis202 New Member

  ---------------
  Last edited by a moderator: Jan 10, 2010

Share This Page