1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Εναλλακτική Θεραπεία Φίμωσης - Γνώμες

Discussion in 'Λοιπές Ειδικότητες' started by georgepap, Apr 16, 2011.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
 1. georgepap

  georgepap New Member

  Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το forum

  Αγαπητοί φίλοι

  Θέλω να σας εκθέσω ένα πρόβλημα που έχω και μάλλον αφορά και άλλους. Όταν το πέος είναι σε χαλαρή κατάσταση μπορώ να αποκαλύψω σχετικά εύκολα τη βάλανο. Οταν το πέος είναι σε στύση μπορώ πάλι να αποκαλύψω τη βάλανο χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα αλλά πάντα χειροκίνητα (μηχανικά). Σε στύση δηλαδή η βάλανο (κεφαλάκι) δεν αποκαλύπτεται μόνη της αλλά μόνο χειροκίνητα χωρίς ομως ιδιαίτερο πρόβλημα.

  Το πρόβλημα είναι ότι όταν σε στύση αποκαλύπτω τη βάλανο υπάρχει ένας κάπως στενός δακτύλιος ο οποίος δημιουργεί πόνο και ενόχληση.

  Στην αρχή νόμιζα ότι ο πόνος ήταν θέμα χαλινού. Επισκέφθηκα γενικό χειρουργό ο οποίος ΔΕΝ διέγνωσε φίμωση αφού η βάλανος αποκαλυπτόταν εύκολα. Κάναμε επέμβαση χαλινού με laser. Αργότερα όταν η ενόχληση παρέμεινε, μου είπε ότι τελικά πρόκειτε για κάποια ελαφρά μορφή φίμωσης που δεν είναι αμέσως εμφανής (αφού σε χαλαρή κατάσταση δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα) και συγκεκριμένα μου μίλησε για ελαφρά στένωση δακτυλίου ακροποσθίας. Πρότεινε περιτομή.

  Θέλω να αποφύγω την περιτομή με κάθε κόστος στην ηλικία μου (34).
  Διάβασα πολλές μελέτες και έρευνες στο ιντερνετ που κάνουν λόγο για εναλλακτική θεραπεία με χρήση στεροειδών αλοιφών, κυρίως βηταμεθαζόνη 0.05% αλλά και φλουτικαζόνη (έρευνα ελλήνων επιστημών) σε συνδυασμό με stretching.

  Θα παρακαλούσα να ακούσω την άποψή σας γιαυτές τις μελέτες εναλλακτικής θεραπείας της φίμωσης με κρέμες στεροειδών. Εκτιμώντας ότι η περίπτωσή μου, όπως την περιέγραψα, είναι μάλλον ελαφράς μορφής αξίζει να δοκιμάσω ? Πόσο χρόνο πέρνει συνήθως ?


  Σας ευχαριστώ θερμά
  Last edited by a moderator: Apr 16, 2011
 2. georgepap

  georgepap New Member

  Γειά σας και χρόνια πολλά

  Αν και δεν υπήρξε καμιά απάντηση, σκέφτομαι να δοκιμάσω τη μέθοδο του stretching σε συνδυασμό με betamethasone 0.1% valerate στηριζόμενος στις δημοσιευμένες εργασίες 5 διαφορετικών ομάδων ερευνητών (αφορούσαν νεότερες ηλικίες βέβαια) αλλά και πλήθος άλλων αναφορών που διάβασα στο internet. Αν και η χρήση τοπικών στεροειδών δεν εγκυμονεί κινδύνους, η μακροχρόνια και συχνή χρήση όπως διάβασα σε κάποιες περιτπώσεις μπορεί να οδηγήσει σε εξέλλαση των κυττάρων της περιοχής.

  Ως εκ τούτου, θα δοκιμάσω το εξής συντηριτικό σχήμα με χρόνο δοκιμής 30 ημέρες :

  1. Τοπική εφαρμογή στο στενό δακτύλιο στεροειδούς κρέμας betamethasone valerate 0.1% 1 φορά την ημέρα, μέρα παρά ημέρα (ήπια χρήση) για τις 20 πρώτες μέρες
  2. Ταυτόχρονοα Stretching 2 φορές την ημέρα για 30 μέρες.
  3. Σχολαστική υγιεινή με πλύσιμο της περιοχής 2 φορές την ημέρα με ήπιο αντισηπτικό για ευαίσθητες περιοχές

  Σε περίπτωση που δω το παραμικρό θα σταματήσω τη χρήση.

  Αν δεν δω αποτέλεσμα, θα διερευνήσω την εναλλακτική μέθοδο της πλαστικής χειρουργικής "prepuceplasty". Σε κάθε περίτπωση η επέμβαση "περιτομής" έχει αποκλειστεί καθώς δεν θέλω σε καμία περίπτωση να κάνω περιτομή.

  Το ερώτημα στη 2η περίπτωση είναι :
  Στην Ελλάδα εφαρμόζεται η πλαστική διεύρυνση της ακροποσθίας (prepuceplasty) με διατήρηση της πόσθης (όχι περιτομή) ? Ποιά η μετεγχειριτική πορεία και ποιό το αισθητικό αποτέλεσμα ?

  Θα ήθελα να ακούσω απλά γνώμες.

  Σας ευχαριστώ
  Last edited by a moderator: Apr 24, 2011
 3. stelios198

  stelios198 New Member

  Φίλε αντιμετωπίζω την ίδια ακριβώς περίπτωση με σένα, έκανα και επέμβαση χαλινού αλλά νομίζω πως υπάρχει και φίμωση δακτυλίου.

  Τελικά τί έκανες?

Share This Page