1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Εμφάνιση συριγγίου. Τώρα τι?

Discussion in 'Κύστη Κόκκυγος' started by Alexia, Apr 15, 2013.

Watchers:
This thread is being watched by 1 user.
 1. Alexia

  Alexia New Member

  Καλημέρα!

  Ο σύντροφός μου έχει κάνει εγχείρηση κύστη κόκκυγα 2 φορές μέχρι στιγμής. Την πρωτη πριν πολλά χρ΄΄ονια ήταν αρκετά ψηλά και τον άνοιξαν και έβγαλαν όλη την κύστη. Έγινε ανοιχτή εγχείρηση και έκλεισε κανονικά, με μπάνια στην θάλασσα και απ'όλα. Η δεύτερη έγινε Σεπτέμβρη 2011 στην Ελλάδα (πάλι ανοιχτη) αλλά επειδή ζούμε και εργαζόμαστε στο Ηνωμένο Βασίλειο, προσπάθησε να κάνει τα μεετεγχειρητικά μόνος του και αφού απευθήνθηκε στους νοσοκόμους εδώ για να του κάνουν τις αλλαγές, κατάφεραν να του το μολύνουν και πήρε πολύ καιρό να κλείσει (5 μήνες). Το δέρμα σε εκείνη την περιοχή είναι ακόμα αρκετά μαλακό και πολλές φορές εμφανίζονται "σκισίματα" τα οποία όμως κλείνουν. Για να αποφύγουμε την ταλαιπωρία μιας εγχείρησης πάλι, προσπαθούμε να κρατάμε την περιοχή καθαρή, στεγνή (όσο το δυνατόν περισσότερο) και αποτριχωμένη. Δυστυχώς όμως χθες ανακάλυψα αρκετά ψηλά (όπου είχε γίνει η πρώτη εγχείρηση) ενα πιθανό συρίγγιο. Μοιάζει με διευρυμένο θύλακα τρίχας (βασικά τρία συρίγγια απλά το ένα είναι σαν τη μύτη ενός μολυβιού ενώ τα άλλα πολύ μικρότερα) τα αοποία είχαν μια τρίχα έκαστο την οποία και έβγαλα. Αμέσως ξύρισα την περιοχή και έβαλα μπεταντιν και μια αντιβιωτική πούδρα που είχε ξεμείνει από την πρώτη εγχειρηση.

  Η ερώτηση είναι τι μπορούμε να κάνουμε τώρα ώστε να μην μολυνθεί το συρίγγιο και γίνει απόστημα 'η τέλος πάντων τι μπορούμε να κάνουμε για να κλείσει το συρίγγιο και να μην μπουν τρίχες.

  Ευχαριστώ πολύ!

Share This Page