1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πληροφορία Ελίτσες

Discussion in 'Παθήσεις δέρματος και υποδορίου' started by γνωσοθήρας, Feb 7, 2010.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. Καλησπέρα!
  Έχω ανοιχτόχρωμο δέρμα γενικά και ευαίσθητο στον ήλιο με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να μου χουν δημιουργηθεί κάποιες ελίτσες που δεν είχα παλιότερα κυρίως στα χέρια.
  Να επισημάνω ότι δεν είναι κρεατοελιές,δεν προεξέχουν δηλαδή αλλά είναι λες και τις έχεις ζωγραφίσει να το πω απλά, και είναι πολύ μικρές-μεγέθους σαν κεφάλι καρφίτσας πάνω-κάτω.
  Το ξέρω ότι δεν πολυφαίνονται αν δεν εστιάσεις απλά με ενοχλούν τον ίδιο αισθησιακά.Αυτός ο τύπος σπίλων φεύγουν με κάποιον τρόπο (π.χ λέιζερ) και αν ναι πόσο ασφαλές είναι;Σε περίπτωση για παράδειγμα χρήσης λέιζερ υπάρχει περίπτωση να αφήσει κάποια δυσχρωμία που θα ναι χειρότερη από πριν;
  Τέλος σε θέμα τροφών υπάρχουν κάποιες τροφές που αποτρέπουν τη δημιουργία σπίλων και που γενικά βοηθούν την καλή υγεία τού δέρματος(π.χ. κάτι τέτοιο έχω ακούσει για το καρότο,ισχύει);
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλησπέρα. Βασικά την διάγνωση πρέπει να την θεσει δερματολόγος, ο οποίος και θα αποφανθεί τι είναι και αν πρέπει να αφαιρεθούν.
  Απο κει και πέρα αν πρόκειται για αισθητικό θεμα, το Laser είναι απόλυτα ασφαλές μεν, αλλά το ότι μπορεί να δημιουργήσει χρωματική διαφορά είναι γεγονός, αλλά εξαρτάται απο τον τύπο της βλάβης. Για το καρότο..δεν γνωρίζω!

Share This Page