1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Ελιά Στην Πλάτη

Discussion in 'Παθήσεις δέρματος και υποδορίου' started by Napoleon, Nov 7, 2009.

Watchers:
This thread is being watched by 4 users.
 1. Napoleon

  Napoleon New Member

  Καλησπέρα παιδιά.Λοιπόν,έχω μια ελιά στην πλάτη μου πάρα πολύ μικρή(διαμέτρου 0.5cm και λιγότερο) η οποία ''προεξέχει'' και με ενοχλεί.Είναι καλή ιδέα να την τραβήξω μόνος μου ή να πάω σε γιατρό?:redface:
 2. fotis-

  fotis- Member

  Καλησπερα!
  Κακή η ιδέα σου θα έλεγα φίλε μου,,,,:cool: Οχι πως θα παθεις τιποτα αλλα το καθετι που μας προεξεχει ξαφνικα θα πρεπει να εκτιμαται απο ειδικό, διοτι.. ποτε δεν ξερεις. ειναι κρεατοελια στο χρωμα του δερματος ή ειναι μαυρη ελια;
 3. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Συνήθως τις ελιές δεν τις πειράζουμε εάν δεν τις δει πρώτα ένας δερματολόγος γιατί από ελιά σε ελιά υπάρχει διαφορά και αν τραβήξεις κάποια ελιά που δεν επιτρέπεται τότε θα μπεις σε μεγάλους μπελάδες...Γι'αυτό άφησέ την ήσυχη και πήγαινε γρήγορα σε δερματολόγο!!!;)
 4. Napoleon

  Napoleon New Member

  Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.Λοιπόν,δεν είναι στο χρώμα του δέρματος αλλά δεν είναι και μαύρη,θα την χαρακτήριζα καφέ

  Δεν θα κάνω τπτ πριν πάρω άλλες απόψεις αλλά είναι σίγουρο το ότι δεν θα πάθω τπτ?

  ΥΓ:Δεν είναι ξαφνικό,ανέκαθεν το είχα απλά τώρα το παρατηρώ και με ενοχλεί :p


  Μια ελιά(αρκετά μεγάλη)έχει και η μητέρα μου σε αυτό το σημείο αλλά δεν είχε ποτέ κάποιο πρόβλημα που να σχετίζεται με αυτήν
 5. Napoleon

  Napoleon New Member


  Καλησπέρα!

  Ποιες δεν επιτρέπεται και τι μπελάδες μπορεί να έχει κάποιος:redface:
 6. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Τίποτα δεν είναι σίγουρο αν δεν εκτιμηθεί πρώτα από δερματολόγο!!!::)Ανάλογα με την ελιά κόβωντάς την μπορεί να προκαλέσεις από ερεθισμό μέχρι και καρκίνωμα!!!
  Last edited by a moderator: Nov 7, 2009
 7. Napoleon

  Napoleon New Member


  :eek::eek::eek:


  Δλδ υπάρχει περίπτωση να είναι αναγκαστικό να μείνει εκεί?
 8. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Μπορεί και να αφαιρεθεί αλλά σίγουρα όχι από σένα.Ο δερματολόγος θα κρίνει τι ελιά είναι και αν επιτρέπεται να βγεί τότε θα στην αφαιρέσει ο ίδιος.:smile:
 9. Napoleon

  Napoleon New Member

  Τελικά,με την βοήθεια ενός φίλου,έμαθα ότι η ελιά (σχεδόν)κόπηκε,και για αυτό με ενοχλούσε.Τι κάνω? :/
 10. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Τελικά υπάρχει η ελιά ή δεν υπάρχει;Αν υπάρχει και είναι μισοκομμένη και σε ενοχλεί πήγαινε σε δερματολόγο.Δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να την αποτελειώσεις μόνος σου γιατί μπορεί να δημιουργηθεί και καμιά μόλυνση!
 11. maraki090874

  maraki090874 New Member

  Ελιές έχει π.χ. στην Καλαμάτα

  Καλέ μου φίλε,ελιές φυτρώνουν οπουδήποτε αλλού εκτός από το δέρμα.Οτιδήποτε εμφανίζεται στο δέρμα είναι ως επί το πλείστον αντικείμενο εξέτασης από ιατρό - δερματολόγο. Δεν θα ήταν φρόνημο ούτε να την ξύσεις, γιατί μπορεί να ερεθιστεί και να προκαλέσεις φλεγμονή, ούτε να την τραβήξεις. Το χειρότερο όμως από όλα αυτά θα ήταν είτε να αδιαφορήσεις για την ύπαρξή της, είτε να ακούσεις απίστευτα σενάρια επιστημονικής φαντασίας για "ελιές".
  Ο ιατρός θα μπορέσει να εκτιμήσει αν είναι π.χ. σπίλος ή κάποιο υποδόριο μόρφωμα που μπορεί να προκαλέσει αλλαγή χρώματος στο υπερκείμενο δέρμα,ή οτιδήποτε άλλο. Επίσης, θα κρίνει αν πρέπει να αφαιρεθεί κι ενδεχομένως να σταλεί για βιοψία,αν θα ακολουθήσεις μια συντηρητική αγωγή ή αν θα πρέπει απλά να το παρακολουθείς.
 12. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  ..τα είπε όλα...!:biggrin:

Share This Page