1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

εγχείρηση θυρεοειδούς ή όχι;

Discussion in 'Παθησεις Θυρεοειδούς και άλλων αδένων.' started by Azina86, Dec 23, 2015.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
 1. Azina86

  Azina86 New Member

  Έκανα έναν υπέρηχο στο θυρεοειδή και ένας όζος που έχω έχει τα εξής χαρακτηριστικά: 7,4 χιλ(έχει μεγαλώσει 2 χιλ μέσα σε 8 μήνες), υπόηχος, συμπαγής, με αδρές αποτιτανώσεις και αυξημένη περιφερική και εσωτερική αιμάτωση. Ο γιατρός μόλις το είδε μου είπε να κάνω παρακέντηση.

  Αποτέλεσμα παρακέντησης: λίγες αθροίσεις καλοήθων θυλακικών κυττάρων με ελάχιστο κολλοειδές. Σε σπάνιες θέσεις παρατηρείται πυρηνική ατυπία των κυττάρων σε μεμονωμένα κύτταρα και μία άθροιση ατύπων κυττάρων με ενδοπυρηνικό κενοτόπιο που εγείρουν υποψία νεοπλασματικής εξεργασίας του θυρεοειδούς.

  Είμαι 29 ετών χωρίς ιστορικό στην οικογένειά μου. Οι αιματολογικές εξετάσεις είναι καλές, δεν παίρνω κάποιο χάπι. Τον όζο τον ανακάλυψα τυχαία πριν από ένα χρόνο, απλά σε ένα τσεκάπ που έκανα για να δω αν έχω πρόβλημα στο θυρεοειδή μου ή όχι. Πιστεύετε ότι πρέπει να κάνω εγχείρηση ή όχι;

  Ευχαριστώ για την απάντησή σας!
 2. Azina86

  Azina86 New Member

  Ας μου απαντήσει ένα γιατρός παρακαλώ....!!!!
 3. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Νομιζω οτι μιλησα με καποιον στο τηλέφωνο για το ιδιο ακριβως θεμα.
  Νομιζω οτι πρεπει να υποβληθειτε σε επέμβαση.
 4. katerina8111

  katerina8111 New Member

  Καλησπέρα, έχω πολλαπλούς όζους πολλά χρόνια τώρα άλλα από τον Σεπτέμβριο μέχρι προχθές που έκανα υπέρηχο ο μεγαλύτερος από 9,7χιλ τώρα είναι 16 χιλ. κ επίσης η θυρεοσφαιρίνη είναι 110 . προτείνετε FNA η κατευθείαν αφαίρεση? θα επισκεφτώ κ τον ενδοκρινολόγο που με παρακολουθεί άλλα θα ήθελα μια δεύτερη γνωμη . Σας ευχαριστώ

Share This Page