1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Δυσκολία Αναπνοής Στην Αριστερή Πλευρά

Discussion in 'Παθήσεις Εντέρου-Σκωληκοειδούς' started by gp13, Jun 18, 2010.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
 1. gp13

  gp13 New Member

  Καλησπέρα. Τα τελευταία 3 χρόνια νιώθω μια έντονη δυσκολία στην αναπνοή(σαν να μην φτάνει ο αέρας μέχρι "κάτω") στην αριστερή πλευρά.

  Πριν συνεχίσω, να πω ότι από μικρός έχω δυσκοιλιότητα και το διάστημα που εμφανίστηκε το πρόβλημα έπαιρνα καθημερινά και για αρκετούς μήνες duphalac.

  Επίσης εκείνο το διάστημα έπαθα και μια προστατίτιδα από την οποία είμαι πολύ καλύτερα τώρα και πιστεύω ότι με κάποιο τρόπο(ίσως τα νεύρα, ίσως δεν γίνεται καλή αιμάτωση) συσχετίζεται με την δύσπνοια, την οποία όταν δεν νιώθω, δεν έχω και ενοχλήσεις προστατίτιδας.

  Έχω κάνει τρεις γαστροσκοπήσεις από τις οποίες η πρώτη έδειξε έντονη γαστρίτιδα, και ελικοβακτηρίδιο. Πήρα γαστρανθεκτικά και αντιβίωση, έφυγε το ελικοβακτηρίδιο αλλά γαστρίτιδα έδειξαν και οι τρεις γαστροσκοπήσεις. Επίσης όλες τις φορές υπήρχαν πολλά υγρά στο στομάχι μου. Ακόμα έχω κάνει κολονοσκόπηση η οποία δεν έδειξε κάτι.

  Αυτή η δύσπνοια που έχω, φεύγει σπάνια και όταν φεύγει νιώθω ένα γουργουρητό αριστερά στο σημείο(υποθέτω λεπτό έντερο) που την νιώθω και ταυτόχρονα νιώθω σαν να ξεφουσκώνω.

  Τα προβλήματα που μου δημιουργεί αυτή η δύσπνοια είναι ότι δεν μου επιτρέπει να κοιμηθώ, να ξεκουραστώ, πιστεύω ότι έχει άμεση σχέση με τα προβλήματα τύπου προστατίτιδας, ενώ νιώθω και τραβήγματα δεξιά και αριστερά λίγο πιο κάτω από το ύψος του αφαλού και τράβηγμα στους όρχεις. Επίσης πιθανόν να ευθύνεται και για την δυσκοιλιότητα ενώ και κάποιες φορές όταν έχω ξαπλώσει για να κοιμηθώ νιώθω σαν να αστράφτουν τα μάτια μου.

  Όλα τα παραπάνω πλην της δυσκοιλιότητας τα έχω μόνο όταν έχω την δύσπνοια, δηλαδή τον περισσότερο καιρό και τέλος το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν ευθύνεται το άγχος αφού συνήθως είμαι πολύ ήρεμος.

  *Υποψιάζομαι ότι δεν λειτουργεί σωστά το λεπτό έντερο και δεν στέλνει έγκαιρα την τροφή στο παχύ έντερο. Αλλά γιατρός δεν είμαι γι' αυτό και απευθύνθηκα σε εσάς.
 2. Νικόλαος

  Νικόλαος Moderator Moderator

  Όλες οι παθήσεις που αναφέρατε ( γαστρίτιδα, ευερέθιστο έντερο, χρόνιο πυελικό άλγος με συμπτώματα προστστίτιδας, δύσπνοια) είναι και ψυχοσωματικές.
  Εφ΄όσον οργανικά δεν μπορεί να βρεθεί κάποιο παθολογικό αίτιο, η πιθανότητα του άγχους δεν μπορεί ν΄ αποκλειστεί, άσχετα αν είστε συνήθως ήρεμος.
  Προτύνω να δείτε και αυτή την περίπτωση που ίσως λύσει όλα τα προβλήματα και την συμπτωματολόγία απ΄ όλα τα συστήματα που αναφέρατε.
 3. gp13

  gp13 New Member

  Γιατρέ πρώτα απ' όλα σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
  Από εξετάσεις έχω κάνει τα "πάντα" όπως ακτινογραφίες, εξετάσεις αίματος, υπερηχογραφήματα, γαστροσκοπήσεις και κολονοσκόπηση εκ των οποίων μόνο η γαστροσκόπηση έδειξε αυτά που έχω αναφέρει στο πρώτο post. Από εκεί και πέρα μόνο οι καλλιέργειες για την προστατίτιδα έδειξαν πολλά πυοσφαίρια και μικρόβιο το οποίο ελπίζω ότι έχει φύγει(περιμένω αποτελέσματα εξετάσεων) μετά από άπειρες αντιβιώσεις.
  Μόνο για το λεπτό έντερο δεν έχω κάνει κάποια εξέταση.
  Υπάρχει κάποια άλλη εξέταση που μπορώ να κάνω, ώστε να αποκλείσω κατα κάποιο τρόπο την πιθανότητα να είναι παθολογικό το πρόβλημα;
 4. Νικόλαος

  Νικόλαος Moderator Moderator

  Mια επίσκεψη σε πνευμονολόγο για σπιρομέτρηση θα ήταν χρήσιμη.
 5. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Αν ο πνευμονολόγος αποκλείσει παθηση του πνέυμονα, τοτε θα πρέπει να αξιολογηθεί η θεση του παχέος εντέρου στην κοιλιά, και η πίεση που εξασκεί στο διάφραγμα αριστερά η αριστερή κολική καμπή, όταν το έντερο λόγω δυσκοιλιότητος είναι διατεταμένο.
  Ενα διαγνωστικό τεστ, για να καταλήξετε οτι φταίει αυτό, είναι η άρση του συμπτώματος της δύσπνοιας μετά πο καλή κενωση του εντέρου με καποιο υποκλυσμό (πχ υψηλό υποκλυσμο).
  Αρα κατα σειράν...πνευμονολόγος και μετά γαστρεντερολογος.!
 6. gp13

  gp13 New Member

  Έχω κάνει σπιρομέτρηση πριν και μετά από βρογχοδιαστολή και με τον λιγοστό αέρα που κατάφερα να φυσήξω μου είπαν ότι τα αποτελέσματα είναι φυσιολογικά. Επίσης, ο πνευμονολόγος μου είπε να κάνω μια ακτινογραφία η οποία βγήκε και αυτή φυσιολογική.
  Μετά από κένωση τις περισσότερες φορές νιώθω καλύτερα στο θέμα της δυσφορίας. Ενώ όταν δεν έχω την δυσφορία δεν νιώθω και αυτό το τράβηγμα στους όρχεις το οποίο γίνεται πολύ χειρότερο με το περπάτημα.

  Ακόμα να πω ότι ένας γαστρεντερολόγος μου είχε πει ότι έχω μεγάλο έντερο και γι' αυτό έχω και την δυσκοιλιότητα (άλλος γαστρεντερολόγος αμφισβήτησε ότι έχω μεγάλο έντερο).

  Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό το πρόβλημα επηρεάζει την ποιότητα της ζωής μου και ένα ακόμα παράδειγμα της επίπτωσής του είναι ότι αν σηκώσω κάτι πολύ βαρύ για να το μεταφέρω, αν δεν το αφήσω άμεσα νιώθω ότι θα λιποθυμήσω.

Share This Page