1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Δισκοκήλη

Discussion in 'Λοιπές Ειδικότητες' started by alchemist, Mar 26, 2008.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
 1. alchemist

  alchemist New Member

  Τα συμπτώματα της δισκοκήλης ποια είναι; Υπάρχει περίπτωση κάποιος να έχει δισκοκήλη και να μην πονάει συνεχώς απλά κάποιες άκυρες στιγμές (δεν ενοοώ "πιάσιμο"). Μια απλή ακτινογραφία αρκεί για τη διάγνωση;
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Η δισκοκήλη ή κήλη του μεσοσπονδυλίου δίσκου μπορεί μερικές φορές να διαδράμει ασυμπτωματικά, αλλά επίσης να παρουσιάζει έντονη συμπτωματολογία απο πίεση ριζας (νεύρου)!
  Στην περίπτωση αυτή σαφώς υπάρχει πόνος τοπικά αλλά και συμπτώματα ισχιαλγίας ή κυριοτερα νευρολογικής συνδρομής με συμπτωματολογία ανάλογη με το νεύρο που πιέζεται!!!

  Η απλή ακτινογραφία δεν δίνει σαφείς πληροφορίες παρά μόνο έμμεσες!
  Η πλέον σαφής και ενεικνυόμενη εξέταση είναι σήμερα η Μαγνητική Τομογραφία Σπονδυλικής Στήλης!
 3. alchemist

  alchemist New Member

  Μάλιστα! Ευχαριστώ! Βασικά σε μια πρόσφατη ακτινογραφία, βρέθηκε ότι έχω ανταλγική σκολίωση... Καλό είναι να κάνω μια μαγνητική; Υπάρχει περίπτωση να μην είναι κάτι σοβαρό και να περάσει συντηρητικά;
 4. Irini

  Irini Member

  Καλή σας μέρα! Ο συζυγός μου, ετων 50, εχει κήλες στη μεση εδω και αρκετά χρόνια. Εχει κάνει και μαγνητική πριν 2 χρονια. Τον τελευταίο χρόνο επειδή πιέζεται κάποιο νεύρο μουδιάζει πια σχεδόν καθημερινά το πόδι του. Δυστυχώς είναι και υπέρβαρος. Επειδή η ποιότητα της ζωής του έχει επηρεαστεί αρκετά αποφάσισε να επισκεφθει γιατρό. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν η καταλληλη ειδικοτητα είναι χειρούργος ορθοπεδικός ή νευροχειρούργος. Επίσης, οπως πάντα, θα εκτιμούσα την άποψή σας για την αναγκαιότητα αλλά και τις επιπλοκές μιας χειρουργικής επέμβασης στη σπονδυλική στήλη. Σας ευχαριστώ πολύ!
 5. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλημερα σας. Η ενδεικνυομενη ειδικότητα ειναι νευροχειρουργός, και σημασια μεγάλη εχει η πίεση στο νευρο - πραγμα που καθοριζει και την αναγκαιοτητα μιας επέμβασης. Τα υπόλοιπα θα σας τα εξηγηση ο ειδικός!:rolleyes:
 6. tshirtshoodies89

  tshirtshoodies89 New Member

  thanks post & Like post very...

Share This Page