1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πληροφορία Δισκοκήλη

Discussion in 'Κήλες' started by Mikekan, Nov 21, 2011.

Watchers:
This thread is being watched by 1 user.
 1. Mikekan

  Mikekan New Member

  Καλησπέρα σας!

  Πριν από 1.5 χρόνο είχα πάθει λουμπάγκο, κοιμήθηκα με air condition λίγο στραβά δεν ήθελε και πολύ. Τέλος πάντων αυτό πέρασε αλλά είχα κάποιες ενοχλησούλες!

  Να πω ότι γυμναζόμουν κανονικά από μικρός σε κολυμβήσεις κτλ και μετά τα 23 με διάδρομο και όργανα με μάλλον χειρότερο λάθος τα 10 χλμ που έκανα πάνω στο διάδρομο.

  Πριν δύο εβδομάδες έκανα κάτι ασκησούλες και με έπιασε φρικτός πόνος στη μέση προς τα κάτω στους γλουτούς.

  Παίρνω τέσσερα φάρμακα, Norgesic, Lonarix, ενα για επικάληψη του στομαχιού και άλλο ένα. Ο πόνος έχει υποχωρήσει αλλά νοιώθω τραβηγματάκια στο πόδι και μούδιασμα.

  Έκανα καταρχάς αξονική, η διάγνωση ήταν η παρακάτω:

  Καλύφθηκε η περιοχη διαστημάτων από Ο3-Ο4 έως και Ο5-Ι1.

  Στο επίπεδο Ο3-Ο4 δεν παρατηρούνται παθολογικά ευρήματα.

  Στο επίπεδο Ο4-Ο5 σημειούται ήπια διαπλάτυνση του μεσοσπονδύλιου δίσκου, χωρίς στένωση του νωτιαίου σωλήνα ή των μεσοσπονδύλιων τρημάτων.

  Στο επίπεδο Ο5-Ι1 παρατηρείται μεγάλη οπισθοπλάγια δεξιά προς τα κάτω προβολή του μεσοσπονδύλιου δίσκου, με πιεστικά φαινόμενα επί του νωτιαίου σάκκου και κυρίως επί της δεξιάς Ι1 ρίζας και με σημαντική στένωση της δεξιάς μοίρας του νωτιαίου σωλήνα, χωρίς ιδιαίτερη μείωση του εύρους των μεσοσπονδύλιων τμημάτων.

  Απεικονίζεται δισχιδής ράχη του Ι1 σπονδύλου, ως επί ανατομικής παραλλαγής.

  Δεν παρατηρούνται άλλα ιδιαίτερα παθολογικά ευρήματα.

  Συμπέρασμα: Εκφυλιστικές αλλοιώσεις με κύριας εκδήλωση μεγάλη προβολή του δίσκου Ο5-Ι1. Συνίσταται κλινική αξιολόγηση με μαγνητική τομογραφία.


  Οπότε πάω για μαγνητική.

  Από κει και πέρα με το μούδιασμα στο πόδι τι κάνω, θα φύγει με ξακούραση όπως μου λένε κάποιοι η μόνο με εγχείρηση? Είναι σοβαρό γενικώς?

  :(

  Ευχαριστώ πολύ!

Share This Page