1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Διεγνωσμένη Αχαλασία Σε 12χρονο

Discussion in 'Παθήσεις Οισαφάγου - Παλινδρόμηση' started by theg, Mar 17, 2009.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. theg

  theg New Member

  Γειά σας. Επικοινωνώ για τον 12χρονο ανιψιό μου. Χειρουργήθηκε για αχαλασία στο Παίδων μετά από αποτυχία διαδοχικών διαστολών και λανθασμένη αρχική διάγνωση για ανορεξία, που ενέτεινε την αδυναμία του παιδιού για ένα χρόνο. Η επέμβαση δεν θεωρήθηκε επιτυχής. Τώρα επιστρέψαμε σε διαστολές πάλι. Το παιδάκι ταλαιπωρείται επιπλέον επείδη έρχεται από επαρχία. Επιπλέον ο νυχτερινός βήχας από την αναγωγή σάλιου δεν έχει υποχωρήσει ενώ προχθές έκανε πάλι εμετό. Δεν μας δίνεται μία απάντηση για το τί να περιμένουμε και πότε θα λήξει αυτή η ιστορία.

  Παρακαλούμε θερμά για την άποψή σας.
 2. theg

  theg New Member

  Ευχαριστούμε προκαταβολικά
 3. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Είμαι σε πολύ δύσκολη θεση να εκφέρω άποψη διότι δεν γνωρίζω ακριβώς τι είδους επέμβαση έγινε!

  Η επέμβαση εκλογής στην αχαλασία θεωρείται σήμερα η μυοτομή κατά Heller, και ειδικά λαπαροσκοπικά, η οποία και απαιτεί να γίνει μία μινιμαλ "θολοπλαστική" του στομάχου πέριξ του οισοφάγου.

  Η περίπτωση "αποτυχίας" της επέμνασης σε 12χρονο παιδί είναι σοβαρό θέμα, και σημαίνει πιθανά μη πλήρη μυοτομή κλπ!

  Ερώτημα: έχει γίνει μαννομετρία οισοφάγου προ και μετά το χειρουργείο?
 4. theg

  theg New Member

  Κύριε Σάμπαλη, ευχαριστούμε για την απάντησή σας. Η μυοτομή δεν έγινε λαπαροσκοπικά αλλά με ανοιχτή τομή στο στομάχι του μικρού.
  Μανομετρία έγινε πριν την επέμβαση αλλά όχι μετά. Εχει ειπωθεί οτι εκκρεμεί πεχαμετρία.

Share This Page