1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Διατροφή - Διαφραματοκήλη/ΓΟΠ

Discussion in 'Παθήσεις Οισαφάγου - Παλινδρόμηση' started by bisterlis, Apr 12, 2013.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
 1. bisterlis

  bisterlis New Member

  Γεια σας.

  Πριν απο δύο εβδομάδες και ύστερα απο ενα επεισόδιο με αιματεμεση, αποφάσισα να κάνω γαστροσκόπηση. Τα αποτελέσματα έδειξαν μια ηπια γαστριτιδα (αυτό που περίμενα λόγω μεγάλης κατανάλωσης αλκοολ την ημέρα του επεισοδίου) αλλά και ελάχιστη διαφραγματοκήλη, ΓΟΠ και δωδεκαδακτυλογαστρική παλινδρόμηση.

  Εγω παρ'όλα αυτά δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα σύμπτωμα ή πρόβλημα σχετιζόμενο με τις παραπάνω παθήσεις. Αλλά και οι γιατροί δεν έδειξαν να προβληματίζονται ιδιαίτερα, τόνισαν ότι δεν είναι κάτι πολυ σοβαρό, ειδικά εάν δεν εμφανίζονται συμπτώματα.

  Το θέμα όμως είναι άλλο. Ως προς τη διατροφή και την αλλαγή του τρόπου ζωής, κάτι που για μένα αποτελούν πολύ σημαντικά ζητήματα, τα πιο σημαντικά βασικά στη ζωή μου, ειδικά η διατροφή (ιδιαιτέρως μερακλίδικη, λιπαρή, πικάντικη και καυτερή) και το αλκοόλ (οχι σε βαθμό αλκοολισμού, αλλά σε μεγάλες δόσεις σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, χρόνιος κοινωνικος πότης θα έλεγα).

  Εάν λοιπόν και στο μέλλον δεν υπάρχουν συμπτώματα, η κακή διατροφή και το αλκοολ είναι δυνατόν να επιδεινώνουν υπογείως τις παθήσεις? Η αποφυγή τους δηλαδή έχει να κάνει με τις παθήσεις καθαυτές ή μόνο με την επιδείνωση των συμπτωμάτων τους? Η λαπαροσκοπική και η ενδοσκοπική μλεθοδος προσφέρουν λύση και για τις 3 περιπτώσεις (διαφραγματοκήλη, ΓΟΠ, 12δακτυλογαστρική παλινδρόμηση) ?

  Αποτελεί ένδειξη για χειρουργική επέμβαση η κατηγορηματική άρνηση αλλαγής του τρόπου ζωής, παρά την έλλειψη συμπτωμάτων και σοβαρού προς το παρόν προβλήματος? Οι γιατροί (άριστοι επαγγελματίες και πολύ φιλικοί κατα τ'άλλα) δεν είναι σε θέση να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι για μένα αυτό το ζήτημα και εναντιώθηκαν κατηγορηματικά στην πρόταση για επέμβαση. Εγώ όμως δεν θέλω σε καμία περίπτωση να ζήσω με διατροφικούς περιορισμούς αυτού του είδους για όλη μου τη ζωή, είναι σαν να κόβουν για άλλους την συνουσία. Κατα τ'άλλα είμαι απολύτως υγιείς, λεπτός και γυμνασμένος, κοινωνικός μόνο καπνιστής (ελάχιστα τσιγαρα συνολικά, κανένα πρόβλημα να το περιορίσω ακόμη περισσότερο ή και να το κόψω).

  Παρά το φαινομενικά αστείο της υπόθεσης, παρακαλώ να μου απαντήσετε σοβαρά αν μπορείτε, καθώς το δικό μου "ναρκωτικό" είναι το φαί. Η ψυχολογία ειδικά τις πρώτες μέρες ήταν κατεστραμμένη, όχι λόγω του προβλήματος και της διάγνωσης, αλλά λόγω της τραγικής διατροφικής ποικιλίας σε τέτοιες περιπτώσεις.

  Σας ευχαριστώ.
 2. LarryS

  LarryS New Member

  Χαιρεται! Εχω κι εγω διαφραγματοκηλη. Ολισθαινουσα διαφραγματοκηλη. Εγω εχω πολλες εκτακτες συστολες (αρρυθμιες)! Σκεφτομαι σοβαρα να κανω επεμβαση καθως το μαρτυριο αυτο δεν το αντεχω! Ειμαι που ειμαι λεπτος, δεν μπορω να φαω και οτι θελω! Ασε που μετα απο γευμα με πιανουν τρελες εκτακτες! Σε καταλαβαινω σε αυτο που λες απολυτα! Εμενα μου ειπε να παρω 3 μηνες τα χαπια ο γαστρεντερολογος. Αλλα θεωρω χασιμο χρονου 3 μηνες αν δεν σταματησουν οι αρρυθμιες (εμενα αυτο με καιει πιο πολυ). Αν ειναι ετσι ας κανω επεμβαση! Αλλα δεν ξερω αν εχω εκτακτες συστολες απο τη διαφραγματοκηλη η οχι...

Share This Page