1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Διαρρινική γαστροσκόπηση-οισοφαγοσκόπηση

Discussion in 'Παθήσεις Οισαφάγου - Παλινδρόμηση' started by kiroh, Sep 2, 2015.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
 1. kiroh

  kiroh New Member

  Γεια σας,

  Πριν μερικά χρόνια είχε ανακοινωθεί αυτή η νέα μέθοδος (όπου το σωληνάκι για την εξέταση εισέρχεται από τη μύτη αντί για το στόμα και χωρίς αναισθησία). Γνωρίζετε κάποια νοσοκομεία στην Αθήνα που να την εφαρμόζουν;

  Επίσης, μήπως το λεγόμενο βαριούχο γεύμα είναι επαρκής αρχική εξέταση για τη διαπίστωση προβλημάτων στο στομάχι και τον οισοφάγο; Γνωρίζω ότι η ενδοσκόπηση θεωρείται η πιο πλήρης εξέταση, αλλά αναρωτιέμαι αν θα μπορούσα να προχωρήσω σε αυτή μόνο αν το βαριούχο γεύμα έδειχνε κάποιο πρόβλημα.

  Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Σαφέστατα η κλασική γαστροσκόπηση αποτελεί την καλύτερη και πιο αξιόπιστη εξέταση!
  kiroh likes this.
 3. kiroh

  kiroh New Member

  Ευχαριστώ για την απάντηση. Γνωρίζετε όμως αν υπάρχουν νοσοκομεία στην Αθήνα που εφαρμόζουν τη μέθοδο που ανέφερα (το σωληνάκι από τη μύτη αντί από το στόμα); Ευχαριστώ.
 4. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Όχι δυστυχώς δε γνωρίζω. Θα πρέπει ή να κάνετε κάποια σχετική έρευνα απ' το διαδίκτυο ή να πάρετε εσείς ο ίδιος στα νοσοκομεία ή να ρωτήσετε κάποιον ΩΡΛ που είναι πολύ πιθανό να γνωρίζει.
  kiroh likes this.
 5. kiroh

  kiroh New Member

  Στο διαδίκτυο δεν βρίσκω κάτι συγκεκριμένο. Θα προσπαθήσω δια ζώσης λοιπόν, αν και έχω την υποψία ότι η καινούργια μέθοδος εφαρμόζεται στην Ελλάδα από ελάχιστους (και αν). Ευχαριστώ και πάλι.
 6. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Κι εγώ το ίδιο πιστεύω... Εύχομαι να τα καταφέρετε και να είστε πάντα καλά !!!
  kiroh likes this.

Share This Page