1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Δεξια Του Λαιμου

Discussion in 'Λοιπές Ειδικότητες' started by alexios504, Oct 1, 2010.

Watchers:
This thread is being watched by 4 users.
 1. alexios504

  alexios504 New Member

  Αρκετά δεξιά του λαιμού και κάθετα κάτω από το αυτί μου πιάνω ψηλαφώ με τα δάκτυλα δυο μικρά γρουμπούλια
  Δεν με πονούν κατά την ψηλάφηση
  Τι μπορεί να είναι και ποιο γιατρό πρέπει να επισκεφτώ να το δει πρέπει να ανησυχώ
  Σήμερα που τα έπιασα είμαι κρυωμένος η κάπου κόλλησα με συμπτώματα λίγο πόνο στο λαιμό φτερνίσματα και τσούξιμο της μύτης
  Ίσως είναι πρησμένοι η λεμφαδένες
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Έχεις δίκιο. Είναι πρησμένοι αδένες και συμβαίνει σε πολύ κόσμο ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια ενός κρυολογήματος. Είναι απόλυτα φυσιολογικό και μόνο αν αυξηθεί ή πονέσει χρειάζεται εκτίμηση από χειρουργό.
 3. alexios504

  alexios504 New Member

  Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου
  Έχω εδώ και 4 μέρες ένα πολύ δυνατό κρύωμα μα βήχα φτερνίσματα και τσούζουν και δακρύζουν όλα τα όργανα στο κεφάλι μου
  Και όπως έπιανα το λαιμό μου παρατήρησα δεξιά χωρίς να φαίνονται εξωτερικά με ψηλάφηση δυο μικρά γρομπολα εσωτερικά σας στραγάλια
  Δεν ξέρω όταν περάσει αρκετά το κρύωμα αν δεν έχουν φύγει θα πάω στο γιατρό
 4. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Να'σαι καλά. Πάντως δεν θα πρέπει να ανησυχείς. Μπορεί να προϋπήρχαν από άλλες παλιές φλεγμονές και να μην το είχες καταλάβει. Πολύς κόσμος τα έχει αυτά και αν δεις και μέσα στο συγκεκριμένο φόρουμ έχει ξανασυζητηθεί το θέμα αυτό. Σε άλλους έρχονται και φεύγουν με τη λήξη ενός κρυολογήματος και σε άλλους κάνουν την εμφάνισή τους για κάποιους μήνες-χρόνια και μετά εξαφανίζονται. Αν όμως ανησυχείς πολύ και θέλεις να εκτιμηθεί από γιατρό τότε να το κάνεις.:smile:
 5. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!

  Κι εγώ έχω ένα τέτοιο γρομπαλάκι κάτω από το αριστερό αυτί εδώ και πολλά χρόνια. Το έχει δει και ΩΡΛ και μου είπε ότι δεν είναι τίποτα. Το πρόβλημα είναι ότι τις τελευταίες τρείς μέρες νιώθω ένα πόνο στο αυτί μου (όχι στο γρομπαλάκι). Ακόμα και με την αφή με πιάνει και απλώνεται και στον λαιμό μέχρι ένα σημείο. Επίσης, νιώθω ότι οι αδένες μου σε αυτό το σημείο είναι καπως πρησμένοι. Αν και από καιρό έχω προσέξει ότι οι λεμφαδένες της αριστερής πλευράς του λαιμού μου είναι πιο μεγάλοι από αυτούς της δεξιάς, το έχει δει και γιατρός και δεν είχα πρβλ. Να πω ότι έχω βγάλει τις αμυγδαλές σε μικρή ηλικία. και ότι είχα ένα ελαφρύ κρυολόγημα την προηγούμενη βδομάδα, μόνο συνάχι, όχι τίποτα άλλο..Λέτε να είναι κάτι σοβαρό;:confused:

Share This Page