1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Δεύτερη Εγχείρηση Στον Θυρεοειδή

Discussion in 'Παθησεις Θυρεοειδούς και άλλων αδένων.' started by hope, Nov 30, 2009.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
 1. hope

  hope New Member

  Είμαι 27 χρονών και έχω hassimoto.Πριν απο 3 χρόνια χειρουργήθηκα προληπτικά γιατί η δίδυμη αδερφή μου είχε κακοήθεια στον θυρεοειδή. Η ιστολογική δεν έδειξε πρόβλημα. Έκτοτε έπαιρνα θυρορμόν 0,1 , κάθε μέρα 1-1,5 χάπι εναλλάξ. Νόμιζα πως είχα κάνει ολική αφαίρεση του αδένα, μέχρι πριν από ένα μήνα, που πήγα για εξετάσεις γιατί είχα σταματησει το χάπι από μόνη μου για 3 μήνες(γιατί δεν το άντεχα-τεράστιο λάθος μου, το ξέρω!), που έμαθα πως μου έχουν αφήσει τον αριστερό λοβό και έχω γεμίσει όζους, που σύμφωνα με την παρακκέντηση είναι ύποπτοι...Η tsh μου έχει φτασει 35 και ο ενδοκρινολόγος μου συνέστησε αμεση δεύτερη εγχείρηση μολις επανέλθει η tsh στα φυσιολογικα επίπεδα, παίρνοντας την ίδια δόση που έπαιρνα και οταν νομίζαμε ότι δεν έχω αδενα! σας φαίνεται φυσιολογικό? ανησυχώ πάρα πολύ και νίωθω ότι γινονται λάθη,αλλα δεν μπορώ να βγάλω άκρη...
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλημέρα!
  Οι επενεγχειρήσεις στον θυρεοειδή είναι τεχνικά δύσκολες επεμβάσεις και με αρκετές επιπλοκές ΑΝ δεν γίνουν απο έμπειρο χειρουργό.
  Εννοείται πως η 1η επέμβαση που έγινε ήταν απαράδεκτη και ιατρικώς εσφαλμένη.
  Απο κει και πέρα, η προσωπική εμπειρία κάνοντας επανεπεμβάσεις στον θυροειδή, και χρησιμοποιώντας ειδικούς νευροδιεγέρτες ανίχνευσης των λαρυγγικών νεύρων της φωνής, τότε η επέμβαση είναι άψογη χωρίς επιπλοκές και κινδύνους.:smile:
 3. hope

  hope New Member

  Ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντησή σας! η αλήθεια είναι ότι ανησυχώ πάρα πολύ για την επέμβαση γιατί στην πρώτη μου αφαιρέθηκαν και 2 παραθυρεοειδείς και δεν νιώθω ότι δεν έχω πολλά περιθώρια...Όπως και να έχει είναι κάτι που πρέπει να ξαναγίνει.Την Τετάρτη έχω ραντεβού με διαφορετικό ενδοκρινολόγο για μια δεύτερη γνώμη, αν προκύψει κάτι νεότερο θα στείλω.
  ευχαριστώ και πάλι!
  η βοήθεια που δίνετε είναι πολύ σημαντική!
 4. maraki090874

  maraki090874 New Member

  Έχετε Hashimoto και η ιστολογικη δεν εδειξε πρόβλημα?????????
 5. hope

  hope New Member

  ναι, η ιστολογικη ηταν εντάξει, και εγώ δεν το περίμενα. Αλλά τότε δεν υπήρχε πρόβλημα, η εγχείρηση έγινε για καθαρά προληπτικούς λόγους, αλλά στη περίπτωση μου η πρόληψη δεν θα με γλιτώσει απο την ταλαιπωρία, και αυτή την φορά, δεν νομίζω να αποφύγω την ταλαιπωρία.
 6. hope

  hope New Member

  Γεια σας!
  Πήγα τελικά σε νέα ενδοκρινολόγο, μου είπε να κάνω κάποιες ακόμα αιματολογικές και υπέρηχο λεμφαδενων (το ραντεβού για τον υπέρηχο είναι την επόμενη εβδομάδα). δεν μπορώ να την βρω και ανησυχώ γιατί κάποιες τιμές είναι αυξημένες, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω. Σας τις στέλνω να τις κοιτάξετε, αν βρείτε χρόνο.

  ΑΝΤI-T (ΘΥΡΕΟΣΦΑΙΡΙΝΙΚΑ) 416 U/ml (τιμές αναφοράς : ενήλικες<115)
  TG (θυρεοσφαιρίνη ορού) 4 ng/ml (τιμές αναφοράς : ενήλικες 1,4-78,0)
  ANTI-TPO 338 IU/ml (τιμές αναφοράς : ενήλικες<34)
  CT (καλσιτονίνη) 6,5 pg/ml (τιμές αναφοράς : 0 - 70)
  CEA (Καρκινοεμβ/κό αντιγ) 1,83 ng/ml (τιμές αναφοράς :Kαπνίζοντες <5,5 ng/ml)

  το χάπι που παίρνω είναι το euthyrox 125 , ένα την ημέρα.
  Τ3 και Τ4 είναι στα φυσιολογικά όρια και η tsh είναι κοντά στο 7 αλλά δεν την έχω εξετάσει τις τελευταίες 10 ημέρες που άλλαξα το χάπι.

  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
 7. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Επειδή αυτο που υπογράμμισα είναι κεφαλαιώδους σημασίας, πιστέυω πως θα πρέπει να υποβληθείτε σε επανεπέμβαση.
  Οι εξετάσεις σας, δείχνουν πως είστε ευθυρεοειδική και παράλληλα υπάρχει θυρεοειδίτις.
  Ασχετα απο αυτά, προχωρήστε άφοβα σε επέμβαση.!
 8. hope

  hope New Member

  Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!

Share This Page