1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!
    Dismiss Notice

Ερώτηση Δερματικό Ράκος

Discussion in 'Παθήσεις Πρωκτού.' started by kekaki, Jul 11, 2010.

1. kekaki

kekaki New Member

Καλημέρα σας, είδα ότι αντίστοιχο θέμα για δερματικό ράκος δεν υπάρχει και μιας και το χω είπα να το ανοίξω.

Εδώ και κάποια χρόνια έχω ένα δερματικό ράκος (όπως το ονόμασε ο γαστρεντερολόγος που πήγα). Είναι κάτι που δεν με ενοχλεί πρακτικά πέραν του ότι είναι αντιαισθητικό για μένα και συνήθως προκαλεί την αίσθηση ατελούς κένωσης. Ήθελα να ενημερωθω σχετικά με αυτό τι ακριβώς είναι και αν υπάρχει περίπτωση να μου δημιουργήσει κάποιο "προβλημα" στο μέλλον. Ο γιατρός μου είπε να μην ανησυχώ βέβαια και αν θέλω να το αφαιρέσω μόνο για αισθητικούς λόγους.
    Οι μόνες πληροφορίες που βρηκα στο ιντερνετ είναι ότι σχετίζεται με τις αιμορροιδες (αλλά εγώ δεν είχα ποτέ μου ούτε αιμορροίδες ούτε τα συμπτώματα αυτών) και ότι είναι "αποτέλεσμα χρόνιας φλεγμονής".
    Εδώ τίθεται για μένα μια άλλη απορία. Από τον Δεκέμβρη μέχρι σήμερα έχω κάνει αρκετές εξετάσεις αίματος γιατί μου βρίσκουν συνέχεια αυξημένη τκε (στο 100 είμαι 2η ώρα) αλλά η crp είναι φυσιολογική! Ο παθολόγος μου είπε ότι μάλλον είναι κάποια φλεγμονή αλλά δεν ξέρουμε που. Μπορεί να συσχετιστεί με το δερματικό ράκος κάτι τέτοιο?? Να προσθέσω ότι στις τελευταίες αίματος είχα και ελαφρά μακροκυτταρωση ερυθρών.

2. sambalisG

sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

Μια δερματική πτυχή (ράκος αν θελετε), απαντάται πολύ συχνά στον πρωκτό, και είναι προϊόν, διόγκωσης και ακολούθως αποδιόγκωσης της περιοχής (αιμορροίδοπάθεια συνήθως). Δεν σχετίζεται με φλεγμονή (μπορεί με ραγάδα), και δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά καλύτερα να σας δει χειρουργός απο κοντά, για να έχετε σίγουρα υπεύθυνη παόψη.

Share This Page