1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Χρόνιο Πρόβλημα

Discussion in 'Παθήσεις Στομάχου και 12δακτύλου.' started by ROULAVLA, Sep 18, 2009.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. ROULAVLA

  ROULAVLA New Member

  Γεια σας. Είμαι 36 χρονών με ύψος 1.70 και 58 κιλά. Πριν 3 χρόνια έκανα γαστροσκόπηση και βρέθηκαν. Γαστρίτιδα, ΓΟΠ, αχαλασία οισοφάγου, οισοφαγίτιδα και ολισθαίνουσα διαφραγματοκήλη.
  Η αγωγή που μου δόθηκε ήταν Controloc, zantac και κάποια άλλα φάρμακα τα οποία δεν μπόρεσα να τα ανεχτώ γιατί παίρνω και άλλα φάρμακα για χρόνια πάθηση (Glivec για Χρόνια Μυελογενής Λευχαιμία). Διέκοψα την αγωγή και σήμερα έχω διάφορα προβλήματα με το φαγητό. Όσο ελαφριά και εάν φάω δυσκολεύομαι να χωνέψω, έχω καούρες και δυσφορία στο διάφραγμα. Εάν φάω βράδυ έστω και φρούτο μετά δεν μπορώ να κοιμηθώ από το βάρος στο στομάχι. Εάν κατά τη διάρκεια της ημέρας φάω κάτι βαρύ τότε ξεκινάει εμετός επαναλαμβανόμενος ο οποίος είναι σαν δηλητήριαση και περνάει μόνο με Primperan υπόθετα.
  Τον χειμώνα γυμνάζομαι κιόλας και εκεί είναι το χειρότερο και σαλάτα να φάω (μαρούλι) στις 15:00 στο γυμναστήριο στις 20:00 ανεβαίνουν όλα στον λαιμό και δυσκολεύομαι πάρα πολύ. Επίσης εάν βήξω μπορεί και να κάνω αυτόματα εμετό π.χ. έφαγα αρακά στις 15:00 έβηξα στις 21:00 και έκανα αυτόματα εμετό χωρίς να το καταλάβω. Έχει καταντήσει αηδία.
  Τι πρέπει να κάνω? Να αρχίσω να σκέφτομαι το χειρουργείο?
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Εχω την εντύπωση ότι συνδυασμός αχαλασίας , παλινδρόμησης και διαφραγματοκήλης είναι υπερβολικός. Συνήθως υπάρχει ή αχαλασία ή διαφραγματοκήλη.
  Θα θελαμε περισσότερες εξηγήσεις!
 3. ROULAVLA

  ROULAVLA New Member

  Σας μετέφερα ακριβώς ότι γράφουν οι δύο γαστροσκοπήσεις που έχω κάνει. Την αχαλασία, τις γαστρίτιδες τις αναφέρει η γαστροσκόπηση του 2004 και την διαφραγματοκήλη, οισοφαγίτιδα και τις γαστρίτιδες η γαστροσκόπηση του 2006.
 4. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Διάβαση-βαριούχο γεύμα έχετε κάνει, επίσης βιοψίες οισοφάγου-στομάχου??

Share This Page