1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Χρόνια Προστατίτιδα

Discussion in 'Λοιπές Ειδικότητες' started by gp13, Jan 19, 2010.

Watchers:
This thread is being watched by 5 users.
 1. gp13

  gp13 New Member

  Καλησπέρα. Είμαι 24 χρονών και τα τελευταία 2 χρόνια παλεύω για να αντιμετωπίσω μια προστατίτιδα.

  Θα πάρω λίγο το πρόβλημα από την αρχή.
  Στα μέσα του 2007 παρατήρησα ότι κατα την εκσπερμάτωση δεν έβγαινε όλο το σπέρμα και ότι η αίσθηση της απόλαυσης είχε μειωθεί κατά πολύ σε σχέση με πριν.

  Πρώτη φορά απευθύνθηκα σε ουρολόγο τον Ιανουάριο του 2008 αφού είχα τρελαθεί στους πόνους, η ούρηση γινόταν με μεγάλη δυσκολία και εκσπερμάτωση ήταν ελάχιστη εως αδύνατη.
  Χωρίς κάποια εξέταση μου είπε ότι έχω χρ. προστατίτιδα και μου έδωσε Ladinin 500mg για 10 μέρες. Η βελτίωση ήταν ελάχιστη εώς καθόλου.

  Ξαναεπισκέπτομαι τον ουρολόγο τον Μάιο του 2008, αφού μετά από σεξουαλική επαφή είδα αίμα στο σπέρμα. Πήρα για 1 μήνα Ladinin 500mg μαζί με Vibramycin 100mg και πάλι χωρίς κάποια σπουδαία βελτίωση.

  Τον Νοέμβριο του 2008 κάνω καλλιέργεια σπέρματος και βγάζει Ε. Coli. Παίρνω Ladinin για 2,5 μήνες και πάλι χωρίς μεγάλη βελτίωση.

  Τον Φεβρουάριο του 2009 κάνω νέα καλλιέργεια σπέρματος και βρίσκει πάλι Ε. Coli (σε μικρή ανάπτυξη και ανθεκτικό στο Ladinin). Πέρνω 3 μήνες Bactrimel (800+160)mg.

  Ιούνιος 2009 νέα καλλιέργεια που βγάζει Citrobacter Freundi σε ανάπτυξη 10.000cfu/ml. Πήρα 12 μέρες Augmentin (875+125)mg.

  Από τον Ιούλιο ξεκίνησα το Libeprosta 80mg

  Σεπτέμβριος 2009 νέα καλλιέργεια που βγάζει Citrobacter Freundi σε ανάπτυξη 1.000 cfu/ml. Δεν πήρα αντιβίωση (μόνο το Libeprosta που έπαιρνα από τον Ιούνιο) μιας και το μικρόβιο έβγαινε ανθεκτικό σε όλες τις αντιβιώσεις που μπαίνουν στον προστάτη.

  Νοέμβριος 2009 καλλιέργεια στο ΙΚΑ(η μοναδική που δεν έγινε σε ιδιωτικό) και δεν βρίσκει τίποτα. Επειδή όμως τα προβλήματα παρέμεναν συνεχίζω...

  ...Δεκέμβριος 2009 νέα καλλιέργεια που βγάζει E. Coli σε ανάπτυξη 20.000 cfu/ml με όλες τις αντιβιώσεις να βγάζουν "Ευαίσθητο". Δεν πήρα τίποτα και σύντομα θα κάνω νέα καλλιέργεια γιατί οι τελευταίες καλλιέργειες με έχουν μπερδέψει και δεν ξέρω τι ισχύει.

  Με το Libeprosta είδα σημαντική βελτίωση αλλά εδώ και μια βδομάδα που το έχω κόψει άρχισαν ήδη να γίνονται πιο έντονες οι ενοχλήσεις και η δυσουρία.
  Έχετε να μου προτείνετε κάποια λύση; Γιατί έχω αρρωστήσει με αυτό το πρόβλημα.

  Ευχαριστώ και συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο.
 2. Constantinos

  Constantinos Member

  Κατ'αρχήν δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίσεις το libeprosta. Δεν αποτελεί θεραπεία, απλά κρύβει τα συμπτώματα κάτω από το χαλί.

  Επειδή τα μικρόβια που βγαίνουν είναι περίεργα, βασική σύσταση. Κάνε σεξ όσο πιο συχνά μπορείς αλλά πάντα να χρησιμοποιείς προφυλακτικό.

  Από εξετάσεις πρέπει να γίνει ξανά καλλιέργεια σπέρματος αλλά και να γίνει Stamney Mayers και ουρηθρικό επίχρισμα για άτυπα και ιούς.
  Επίσης πρέπει να γίνει κυστεοσκόπηση.
  Θα πρέπει να πάρεις αντιβίωση βάση του αντιβιογράμματος. Επειδή το Ladinin, το παίρνεις καιρό θα πρέπει να ζητήσεις από το μικροβιολογικό που θα πάς να συμπεριλάβει και τις ουσίες Αζιθρομυκίνη, οφλοξασινη, λεβοφλοξασινη και prulifloxacin.Ένα από αυτά θα σκοτώνει τα μικρόβια που έχεις.
  Θεραπεία θα πρέπει να πάρεις για 6 εβδομάδες και μαζί θα πρέπει να πάρεις και την ουσία αλφουζοσίνη ή ταμσουλοσίνη για 4 μήνες.

  Συζήτησέ τα όλα αυτά με τον γιατρό σου ή αν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς σε ένα εξειδικευμένο ιατρείο προστατίτιδος, στο Αττικό και στο Σισμανόγλειο υπάρχουν τέτοια ιατρεία, για την βόρεια Ελλάδα δεν γνωρίζω.
 3. gp13

  gp13 New Member

  Πρώτα απ' όλα ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και τον χρόνο σας. Μια λεπτομέρεια που δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο(πέρα από το ότι δείχνει τον βαθμό της ατυχίας μου) είναι ότι την προστατίτιδα δεν την έπαθα από σεξουαλική επαφή καθώς την πρώτη μου σεξουαλική επαφή την είχα μετά την διάγνωση της προστατίτιδας.

  Από εξετάσεις έχω κάνει υπέρηχο κάτω κοιλιας και στους όρχεις, καλλιέργεια ούρων(και γενική) και εξετάσεις αίματος(γενική, psa, ορμονολογικές) χωρίς να δείξουν κάτι.

  Την Stamney Mayers μου την έχει πει και ο ουρολόγος μου αλλά δεν έχω βρει που να την κάνω(θα ρωτήσω στα νοσοκομεία που αναφέρατε μιας και είμαι από Αθήνα).

  Το ουρηθρικό επίχρισμα είναι άλλη εξέταση από την Stamney Mayers;


  Τέλος αναφέρω και μια περιγραφή των συμπτωμάτων που έχω τώρα μήπως αποτελούν συμπτώματα και κάποιας άλλης πάθησης εκτός της προστατίτιδας, για την πιθανότητα να έχει διαφύγει κάτι από τον ουρολόγο μου:
  Έχω σφίξιμο στην περιοχή των όρχεων(μαζεύονται προς τα πάνω και γίνονται σκληροί σαν μία ενιαία επιφάνεια ενώ και το πέος μαζεύεται προς τα μέσα). Η συγκεκριμένη κατάσταση μου προκαλεί ενοχλήσεις που γίνονται ακόμα πιο έντονες όταν περπατάω. Επίσης έχω δυσουρία και βγάζω λίγη ποσότητα ούρων κάθε φορά. Ενώ και η εκσπερμάτωση είναι προβληματική όπως και η αίσθηση της ευχαρίστησης η οποία είναι μειωμένη εως αδιάφορη και ορισμένες φορές επώδυνη(Όσο έπαιρνα το Libeprosta όλα αυτά πήγαιναν καλύτερα).
 4. Constantinos

  Constantinos Member

  Κοίτα χωρίς εξέταση δεν μπορείς να πείς τίποτα. Εικασίες μόνο μπορείς να κάνεις.
  Ο λόγος που σου λέω είναι γιατί πέρα από την προστατίτιδα παίζουν και άλλα πράγματα όπως πχ συρίγγια, ή υψηλός αυχένας κύστης ή πέτρα στα νεφρά και άλλα.
  Το φάρμακο που λες είναι εκχύλισμα saw palmeto. Μειώνει την αγγείωση και την φλεγμονή στον προστάτη. Γι'αυτό έχεις βελτίωση των συμπτωμάτων. Αλλά δρά όπως η ασπιρίνη σε μία πνευμονία. Απλά κρύβει τα συμπτώματα. Θα μπορούσες πχ να παίρνεις κερσετίνη (εκχύλισμα κρεμυδιού) με ψευδάργυρο, εκχύλισμα ροδιού και μισή δόση saw palmeto ώστε να έχεις μία πιθανότητα να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό να δράσει εναντίων των μικροβίων. Αλλά από την ένταση των συμπτωμάτων σου πρέπει να δράσεις με αντιβιωτικά διότι φαίνεται πολύ προχωρημένη φλεγμονή για να αφαιθείς μόνο στο ανοσοποιητικό.
  Αλλά όλα τα συμπτώματα που αναφέρεις είναι συμπτώματα χρόνιας φλεγμονής του προστάτη.
 5. fotis-

  fotis- Member

  Καλά βασικα το ΙΚΑ μην το πολυεμπιστευεσαι για τις εξετασεις σου.. Το E. Coli για να εχει βρεθει τοσες φορες προφανως υπαρχει. Είσαι σίγουρος πως δεν είχες ερωτικη επαφη πριν την πρωτη θετικη καλλιεργεια;:cool: Δωσε λιγο βαση στον τροπο ληψης του σπερματος... καλο πλυσιμο της περιοχης και ουριση πριν τη λήψη.

  Περαστικα!!
 6. gp13

  gp13 New Member

  Γιατρέ σας ευχαριστώ και πάλι...ήδη έκλεισα ραντεβού μέσω του 1535 για την άλλη εβδομάδα.

  Το μόνο που μου έμεινε απορία είναι αν το ουρηθρικό επίχρισμα είναι άλλη εξέταση από την Stamney Mayers.  Δεν το εμπιστεύομαι πάντα γι' αυτό και έκανα νέα καλλιέργεια σε ιδιωτικό παρόλο που το ΙΚΑ τις έβγαλε καθαρές.
  Πριν την καλλιέργεια είχα ερωτική επαφή πάντα με χρήση προφυλακτικού αλλά η προστατίτιδα με τα συμπτώματα που αναφέρω προϋπήρχε και είχα ήδη ξεκινήσει το Ladinin χωρίς να έχω κάνει καλλιέργεια.
  Αυτό που λες για το πλύσιμο είναι πολύ σωστό και επιπλέον δεν πρέπει να έρθει το πέος σε επαφή με το ποτηράκι.

  Να 'σαι καλά, σ' ευχαριστώ....αν και δεν το βλέπω να είναι περαστικά...
 7. Constantinos

  Constantinos Member

  Ναι είναι διαφορετική, αν και μπορεί να γίνει την ίδια μέρα. Είναι σαν το παπ τεστ στις γυναίκες και ψάχνει για μικρόβια που ζούν μέσα στα κύτταρα όπως πχ το μυκοβακτηρίδιο ή ψάχνει για ιούς.
 8. gp13

  gp13 New Member

  Επανέρχομαι με μια ερώτηση που παραμένει κρίσιμη για 'μένα.
  Είτε έχω έντονα είτε ελάχιστα συμπτώματα, αν πάω για περπάτημα με τρελαίνει στον πόνο ο προστάτης. Με λίγα λόγια πρέπει να βρίσκομαι σε ακινησία για να μην υποφέρω τόσο πολύ.
  Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν αυτό που παθαίνω με το περπάτημα, είναι σύμπτωμα προστατίτιδας ή αν υπάρχει περίπτωση να έχω και κάτι άλλο που δεν έχει διαγνωστεί.
  Το ρωτάω εδώ γιατί δεν έχω βρει πουθενά να αναφέρεται αυτό το "πραγμα" ως σύμπτωμα προστατίτιδας και όποτε πάω σε γιατρό είναι προκατειλημμένος με αυτό που του λέω, δηλαδή ότι έχω χρόνια προστατίτιδα και δεν το διερευνά περεταίρω.
 9. gp13

  gp13 New Member

  Έκανα καλλιέργεια ουρηθρικού εκκρίματος και βρέθηκαν χλαμύδια. Έχω ξεκινήσει αντιβίωση(tabrin+vibramicin) εδώ και 17 μέρες και τα συμπτώματα έχουν βελτιωθεί αισθητά. Κάποιες λίγες στιγμές νιώθω φυσιολογικά αλλά όχι μόνιμα, δηλαδή επανέρχεται αυτή η ενόχληση στην βάση του πέους, η δυσκολία στην ούρηση, στην εκσπερμάτιση κτλ.

  Αυτά που θα ήθελα να μάθω είναι 1)για πόσο καιρό θα πρέπει να πάρω αντιβίωση και 2)αν υπάρχει τρόπος να γίνει έγχυση αντιβιοτικών από την ουρήθρα και αν υπάρχει λόγος να γίνει κάτι τέτοιο.

  *Το δεύτερο το ρωτάω γιατί μου δίνεται η εντύπωση ότι ίσως να μην υπάρχουν χλαμύδια στον προστάτη αλλά κάπου στην βάση του πέους που να μην μπορεί να φτάσει η αντιβίωση.
 10. fotis-

  fotis- Member

  Δεν ειμαι γιατρος αλλα δεν εχω ακουσει ποτέ για εγχυση αντιβίωσης στην ουρήθρα.. Η αντιβίωση φτάνει πολύ ποιό εύκολα στη βαση του πεους που λες παρα στον προστατη. Ο γιατρός σου δε σου ειπε ποσες μερες θα παρεις την αντιβίωση; φανταζομαι πως ναι! θα ακολουθησεις τις οδηγίες του λοιπον.. μετα το τελος της αντιβίωσης και αφου περάσει ενας μηνας περίπου θα επαναλάβεις την καλλιέργεια. Αν ανιχνευθούν ξανά χλαμύδια, θα σου χορηγήσουν κινολόνη. Αν όχι όλα καλα...
 11. gp13

  gp13 New Member

  Ο γιατρός που με εξέτασε μου είπε να πάρω αντιβίωση για 15 μέρες, ενώ ο γιατρός μου, μου είπε να πάρω για 1 μήνα. Αν σταμάταγα στις 15 μέρες (τώρα είμαι στις 18) δεν νομίζω να είχα ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού ακόμα έχω συμπτώματα. Και επειδή τόσα χρόνια έχω ακούσει πολλά και έχω ταλαιπωρηθεί απίστευτα, ρωτάω κι εδώ γιατί αυτή η θεραπεία ίσως ειναι το τελευταίο μου χαρτί και δεν θέλω να την σταματήσω χωρίς να έχει φύγει πλήρως το μικρόβιο και μετά να γίνει ανθεκτικό και σε αυτή την αντιβίωση.

  Το tabrin(οφλοξασίνη) κινολόνη είναι όπως και το ladinin(σιπροφλοξασίνη) που πήρα "άπειρες" φορές στο παρελθόν.


  Τέλος κάτι που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι τις περισσότερες φορές τα ούρα βγαίνουν από την ουρήθρα προς δύο κατευθύνσεις.
  Last edited by a moderator: Mar 16, 2010
 12. fotis-

  fotis- Member

  Εχεις δίκιο είναι κινολόνη το tabrin. Γιατί όμως να έχεις παρει απειρες φορές κινολόνη; δε νομιζω πως δικαιολογείται. Να την παρεις για ενα μηνα καλυτερα οπως σου ειπε ο γιατρος σου. Επίσης να προσεξεις τις δοσεις να εισαι οσο το δυνατον ακριβεις και να μην πινεις καθολου αλκοολ τις μερες τις θεραπειας.
  Και κατι αλλο σημαντικο. Αν εχεις μονιμη ερωτικη συντροφο νομιζω πως θα πρεπει να παρει κι εκεινη θεραπεια. διοτι προφανως θα εχει κι εκεινη χλαμυδια και θα σου τα ξαναμεταδίδει μετα απο καθε ερωτικη πραξη.
 13. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Συμφωνώ απόλυτα με τον Φώτη πως αν υπάρχει μόνιμη σύντροφος τότε σίγουρα θα έχει κι εκείνη χλαμύδια μιας και η μεταδοτικότητά τους είναι αρκετά μεγάλη με τη σεξουαλική επαφή.Πρέπει οπωσδήποτε και η σύντροφος να εξεταστεί γιατί δυστυχώς οι γυναίκες που μολύνονται από αυτά έχουν αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσουν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας όπως επίσης μπορεί τα χλαμύδια να είναι και αιτία στείρωσης.
  Last edited by a moderator: Mar 16, 2010
 14. gp13

  gp13 New Member

  Δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, μιας και δεν υπάρχει ούτε μόνιμη ούτε περιστασιακή σύντροφος.
 15. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Τότε...πολλά περαστικά!:non sono stato io:
 16. gp13

  gp13 New Member

  Σ' ευχαριστώ πολύ, να 'σαι καλά!


  Κανένας γιατρός;
 17. gp13

  gp13 New Member

  Επανέρχομαι με το πρόβλημα μου το οποίο όλα αυτά τα χρόνια και παρά τις ατελείωτες αντιβιώσεις, δεν έχω καταφέρει να το αντιμετωπίσω. Να πω ότι ακολούθησα και θεραπεία με έντονες-πιεστικές μαλάξεις στις οποίες έβγαλα αρκετές φορές άσπρο πηχτό υγρό, βελτιώθηκε η κατάστασή μου αλλά καλά δεν έγινα. Επίσης οι καλλιέργιες συνεχίζουν να βγάζουν ότι να 'ναι, με την τελευταία να βγάζει(για πρώτη φορά όλα αυτά τα χρόνια) πρωτέα.

  Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω τώρα, είναι αν υπάρχει πιθανότητα να έχει προσβληθεί το νεφρό μου από μικρόβιο που δεν φεύγει. Αυτό το υποψιάζομαι γιατί κάποιους μήνες αργότερα από τότε που είχα τα πρώτα συμπτώματα της προστατίτιδας(για τα οποία δεν είχα πάει μέχρι εκείνη την στιγμή σε κανένα γιατρό και δεν είχα πάρει καμία αντιβίωση), άρχισα να έχω μόνιμη δυσφορία στην αριστερή πλευρά(η οποία χειροτέρευε με τον καιρό) και την οποία έχω μέχρι και σήμερα και η οποία τις περισσότερες φορές δεν με αφήνει ούτε να κοιμηθώ ούτε να χαλαρώσω(με αποτέλεσμα να μπορώ ούτε να ξεκουραστώ και να έχω καθαρό μυαλό), σε όσο ήρεμη ψυχική κατάσταση και αν βρίσκομαι και όσο ευδιάθετος και αν είμαι! Επίσης αν χρειαστεί να κάνω κάτι που θα με ζορίσει(π.χ. να μεταφέρω κάτι βαρύ) η δυσφορία γίνεται ακόμα πιο έντονη και μετά δεν μειώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τέλος κάτι που στα μάτια μου δείχνει πιθανή μη σωστή λειτουργία ή μόλυνση του νεφρού, είναι ότι σε τρεις γαστροσκοπήσεις που έχω κάνει υπήρχε και στις τρεις ασυνήθιστα μεγάλη ποσότητα υγρών στο στομάχι μου. Κάθε βοήθεια από ευπρόσδεκτη γιατί δεν ξέρω πλέον τι άλλο να κάνω...
  Last edited by a moderator: Jul 1, 2012
 18. htsopelas

  htsopelas New Member

  τελικα τι εγινε,βρηκες λυση?Ευχομαι να βρηκες γιατι απο οτι διαβασα τρελαθηκες στα βασανιστηρια...

Share This Page