1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

ΧΟΛΟΛΙΘΙΑΣΗ

Discussion in 'Παθήσεις Χοληφόρων και Παγκρέατος.' started by veratr, May 4, 2007.

 1. veratr

  veratr New Member

  Καλημέρα σας! Έχω ξαναγράψει στο forum για μια πέτρα στη χολή 3,1cm που έχω. Επειδή μόλις διαπίστωσα ότι είμαι έγγυος θέλω να μου δώσετε κάποιες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορεί να επηρρεάσει η πέτρα την εγκυμοσύνη.

  Πόσες πιθανότητες είναι να πάθω κάποια επιπλοκή? Είναι πολλές???

  Ανησυχώ πολύ ... μήπως πρέπει να διακόψω την εγκυμοσύνη (γιατί διάβασα ότι αν χρειαστεί χειρουργείο το CO2 είναι δηλητηριώδες για το έμβρυο και γενικά είναι επικύνδυνη η εγχείρηση λόγω της κοιλιάς και του εμβρύου)
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Απ: ΧΟΛΟΛΙΘΙΑΣΗ

  Είχα απαντήσει στο ερώτημα σας!!
  Δεν πρέπει να ανησυχείτε γενικά, όμως οι επιπλοκές της χολολιθίασης είναι σημαντικές και κυρίως η χολοκυστίτιδα.
  Μία πέτρα 3 εκατοστών μπορεί να προκαλέσει απόφραξη της χοληδόχου κύστεως με αποτέλεσμα πόνο, πιθανά πυρετό και ενδεχομένως να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση.
  Η καλύτερη επέμβαση είναι η λάπαροσκοπική χολοκυστεκτομή που και στην φάση της κύησης δεν αποτελεί πρόβλημα για το κύημα, ούτε το CO2. Πρόβλημα για το κύημα αποτελεί η πάθηση και όχι η επέμβαση (αν χρειαστεί)!
  Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να διακόψετε την εγγυμοσύνη!
  Το ενδεχόμενο προγραμματισμένης επέμβασης συζητείται, όμως συνήθως πρέπει να περιμένετε μετά τον τοκετό εν ευθέτω χρόνω!!

  Αν στην φάση της εγγυμοσύνης παρουσιάσετε πρόβλημα, μην ανησυχείτε, υπάρχει η σωστή λύση, που θα σας την προτείνει ο γυναικολόγος σας σε συνεργασία με χειρουργό!

Share This Page