1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση ΧΟΛΗ ΚΑΙ ΑΙΜΟΡΡΟΕΙΔΕΣ

Discussion in 'Παθήσεις Χοληφόρων και Παγκρέατος.' started by pdoukas, Oct 7, 2009.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. pdoukas

  pdoukas New Member

  Σας παρακαλώ βοηθήστε με στο παρακάτω πρόβλημα που αντιμετωπίζω.
  Έχω αιμορροΐδες 3ου ή 4ου βαθμού με καθημερινή αιμορραγία και πόνο (έχει γίνει κολονοσκόπηση και γαστροκόπηση και έχει αποκλειστεί οτιδήποτε άλλο)
  Ταυτόχρονα ύστερα από υπέρηχο άνω κοιλίας διαπιστώθηκε ότι έχω τουλάχιστον δύο μικρές πέτρες στη χολή, συμπτώματα δεν μου έχουν δώσει εκτός από φούσκωμα και δυσπεψία (που πιθανόν να είναι από μη πλήρη κένωση λόγω των αιμορροΐδων ή εγκολπομάτων που υπάρχουν στο έντερο).
  Η ερώτηση μου είναι πόσο επικίνδυνες είναι οι πέτρες στη χολή ; αν μπορούν να γίνουν οι δυο επεμβάσεις ταυτόχρονα και αν όχι, αν μπορούν να προηγηθούν οι αιμορροΐδες, οι οποίες έχουν ποιο έντονα συμπτώματα; Σε πόσο χρόνο συνίσταται η δεύτερη επέμβαση;
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Η επέμβαση για την χολή θα πρέπει να γίνει και μαλιστα λαπαροσκοπικά (golden standard σήμερα)!!, διότι οι επιπλοκές της χολολιθίασης είναι εξαιρετικά σοβαρές και επικίνδυνες.
  Η επέμβαση για τις αιμορροϊδες ΜΠΟΡΕΙ να γινει παράλληλα, μια και δεν συσχετίζεται η μια περιοχή με την άλλη και δεν υπάρχει πρόβλημα μόλυνσης.
  Απο την άλλη μεριά, αν τιθεται θεμα διαφορετικών ημερομηνιών, μπορεί μετα απο 1 μηνα να γίνει εκ του ασφαλούς η 2η επέμβαση!

Share This Page