1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Χαλινός και τέντωμα ακροποσθίας(Βοήθεια)

Discussion in 'Λοιπές Ειδικότητες' started by giorgos1000, May 19, 2017.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. giorgos1000

  giorgos1000 New Member

  Πριν αρκετούς μήνες επισκέφθηκα ουρολόγο και έκανα επέμβαση βραχύ χαλινού.Η επέμβαση έγινε με διπολική διαθερμία,κράτησε περίπου 5 λεπτά και δεν έγινε χρήση ραμμάτων.
  Μέτα από 2 εβδομάδες περίπου η πληγή είχε κλείσει και ήρθα κανονικά σε σεξουαλική επαφή.
  Το πρόβλημα είναι ότι εκεί όπου υπήρχε ο χαλινός εξακολουθεί να υπάρχει μια λεπτή λωρίδα δέρματος που μιάζει πολύ με χαλινό(φαίνεται σα να μην κόπηκε τελείος) και ενώνει την ακροποσθία με το κάτω μέρος της βαλάνου.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κατά την διάρκεια της στύσης η ακροποσθία να μην μπορεί να ανασυρθεί πλήρως μέχρι την βάση του πέους(να φανεί δηλαδή η εσωτερική της πλευρά)αλλά να σταμάτα ακριβώς κάτω από τη βάλανο.Να σημειώσω ότι η βάλανος μπορεί να αποκαλυφθεί πλέον με μεγάλη ευκολία,χωρίς πόνο όπως παλιά.Η αποκάλυψη/κάλυψη βαλάνου γίνεται κανονικότατα χωρίς προσπάθεια και χωρίς πόνο.Αν δοκιμάσω να τραβήξω την ακροποσθία ποιο κάτω με δύναμη τότε βλέπω πως κατεβαίνει κανονικά όμως αισθάνομαι πολύ μεγάλη πίεση(δυσφόρια) στο σημείο που είναι η λωρίδα δέρματος(όμοια με χαλινό)όπου τραβάει την βάλανο ελαφρά προς τα κάτω.Η αίσθηση είναι δυσφορία και ότι θα κοπεί αυτό το δερματάκι.Φυσικά οι συνέπειες αν το κάνω αυτό είναι να χάσω την στύση μου.Κατά την διάρκεια του σεξ(χωρίς προφυλαχτικό)δεν έχω ενοχλήσεις.
  Τηλεφώνισα στον ουρολόγο που μου έκανε την επέμβαση λέγοντας του ότι ο χαλινός δεν έχει κοπεί τελείως.Ο γιατρός ισχυρίζεται ότι ο χαλινός έχει αφαιρεθεί εντελώς και πως αν έχω τα παραπάνω συμπτώματα τότε μάλλον έχω στενό δακτύλιο και χρειάζομαι περιτομή.Φοβισμένος από αυτά που άκουσα από τον γιατρό άρχισα να ψάχνω περί στενού δακτυλίου άπειρες ώρες μπροστά στον υπολογιστή και είμαι σχεδόν σίγουρός ότι δεν έχω στενό δακτύλιο.Για να επιβαιβεωθώ πήγα επίσκεψη και σε άλλο ουρολόγο και του εξέφρασα τις ανυσιχίες μου.Μου είπε γελώντας πως δεν έχω στενό δακτύλιο και πως απλά ο γιατρός που με χειρούργησε έπρεπε να έχει κόψει τον χαλινό λίγο ποιο βαθιά κάνοντας λίγα ραμματάκια.Η συμβουλή του ήταν μετά την αννάρωση να κάνω σεξ και αν δω ότι με ενοχλεί να πάω να το κόψω κάνοντας πάλι μια μικρή επέμβαση με χρήση lazer αυτή τη φορά.
  Στο σεξ δεν ενοχλεί αλλά θεωρώ ότι χάνω συμαντικό μέρος της απόλαυσης καθώς η εσωτερική πλευρά της ακροποσθίας είναι γεμάτη νευρικές απολήξεις.
  Αυτή την περίοδο δεν έχω χρήματα να πάω στον γιατρό να ξανακάνω επέμβαση και θέλω να σας ρωτήσω κάποια πράγματα(απευθύνομαι και σε γιατρούς και σε συμπάσχοντες).

  *Μετά την επέμβαση του βραχύ χαλινού είναι φυσιολογικό να υπάρχει αυτή η λωρίδα δέρματος που εξακολουθεί να ενώνει βάλανο-ακροποσθία?

  *Μέχρι που πρέπει φυσιολογικά να κατεβαίνει η ακροποσθία?(Μέχρι τη βάλανο ή ποιο κάτω?)

  *Μέχρι να μου επιτρέψουν τα οικονομικά μου να κάνω την επέμβαση υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω ώστε να μαλακώσει λίγο το δέρμα που έχει μείνει στη περιοχή εκείνη?Όπως για παράδειγμα κάποια τεχνική stretching σε συνδιασμό με κορτικοστεροειδές κρέμες που χρησιμοποιούν και στην φίμωση.(Οποιαδήποτε συμβουλή stretching μου δώσετε είναι ύπο δική μου ευθύνη)

  *Μήπως τελικά το πέος μου είναι φυσιολογικό και αγχώνομαι άδικα?

  Εύχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας να διαβάσετε το κατεβατό μου.Θα εκτιμίσω πολύ τις απαντήσεις σας.Ευχαριστώ πολύ!
 2. Grigoriszis

  Grigoriszis New Member

  εχω ακριβως το ιδιο πρόβλημα, εκανα ακριβώς την ιδια επέμβαση και εχω τα ιδια συμπτώματα, υπαρχει κάποια εξέλιξη ή εστω μια απάντηση απο τον γιατρο ?

Share This Page