1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

C/T ΣΠΛΑΓΧΝΙΚΟΥ ΚΡΑΝΙΟΥ

Discussion in 'Ογκολογία οισοφάγου-στομάχου.' started by DINA69, Sep 24, 2008.

Watchers:
This thread is being watched by 5 users.
 1. DINA69

  DINA69 New Member

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΞΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΣΥΣΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΓΝΑΘΟΛΟΓΟ ΝΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΗΞΙΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΩΤΙΔΑ Η ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ..
  ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Η ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΕΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΡΡΙΝΙΩΝ ΚΟΙΛΟΤΗΤΩΝ.
  ΧΩΡΙΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΡΙΝΟΦΑΡΥΓΓΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΦΑΡΥΓΓΑ.
  ΜΟΡΦΩΜΑ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ 2,5*1,7*3,2cm ΠΕΡΙΠΟΥ,ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΠΟΛΗ ΛΟΒΟ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΑΡΩΤΙΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΑΥΤΗΣ.ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΣΑΦΩΣ ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΑ ΟΡΙΑ,ΕΝΩ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΦΛΕΒΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΚΙΑΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΥΤΟΥ.ΣΤΗ δ.δ. ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΛΟΙΩΣΗΣ ΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΙΚΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΩΤΙΔΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΜΕΓΕΘΟΥΣ ΕΝΔΟΠΑΡΩΤΙΔΙΚΟΥ ΛΕΜΦΑΔΕΝΑ.
  ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Η ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΩΤΙΔΑΣ.
  ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΕ ΕΜΦΑΝΗΣ ΟΣΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ.
  ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ο ΑΕΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΣΤΟΕΙΔΩΝ ΚΥΨΕΛΩΝ.
  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ..ΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΞΙΑΣ ΠΑΡΩΤΙΔΑΣ,ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΝΩΤΕΡΩ.
  Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΩ ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΔΗ ΘΕΩΡΩ ΚΡΙΣΙΜΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ(48)ΓΙΑ ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΤΛ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ..ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΚΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ...
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ..
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Γειά σας!
  Τα συνηθέστερα παρομοίου τύπου μορφώματα στην παρωτίδα είναι μεικτοί όγκοι ή πλειόμορφα αδενώματα, τα οποία έχουν καλοήθη συμπεριφορά, σπάνια είναι κακοήθη και αντιμετωπίζονται εύκολα με επέμβαση (επιπολής παρωτιδεκτομή) απο ειδικούς χειρουργούς (συνήθως ΩΡΛ).
  Η επέμβαση είναι και η πλήρης θεραπευτική μεθοδος.
  Επίσης εκτιμάται το πρόβλημα και με παρακέντηση (FNA) ούτως ώστε να υπάρχει μια πρώτη εκτίμηση.
 3. DINA69

  DINA69 New Member

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

  ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!!:smile:
 4. tountas

  tountas New Member

  Έχω χρόνιο πρόβλημα με την παρωτίδα. Και ενώ στην αξονική έδειχνε μεικτό όγκο , τελικά υποχώρησε με αντιβίωση! Δυστυχώς πρήζεται κάθε φορά που στρεσάρομαι πολύ γι αυτό και όταν ταξιδεύω έχω μαζί μου πάντα αντιβίωση ! Μετά τη σιελογραφία που έκανα μου είπαν ότι υπάρχουν ανευρύσματα στην παρωτίδα στα οποία οφείλεται η συχνή φλεγμονή. Δεν αποφασίζω εγχείριση γιατί φοβάμαι για το προσωπικό νεύρο που περνάει μέσα από τον αδένα!
  Πάντως ΄πονάει πολύ όταν πρήζεται! Σας εύχομαι περαστικά.

Share This Page