1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Αίσθημα Υγρασίας Στον Πρωκτό

Discussion in 'Παθήσεις Πρωκτού.' started by h07, Oct 19, 2011.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. h07

  h07 New Member

  Καλησπέρα σας,

  Είμαι άνδρας, 31 ετών. Εδώ και μια εβδομάδα περίπου, έχω μια διαρκή αίσθηση υγρασίας στην περιοχή του πρωκτού. Μετά το σκούπισμα (εκτός αφόδευσης), το χαρτί είναι σχεδόν καθαρό και το μόνο που παρατηρώ είναι μια ελάχιστη ποσότητα υγρού, το οποία μετά βίας διακρίνεται, είναι άχρωμο και μοιάζει με ιδρώτα. Στο εσώρουχο, η υγρασία αυτή δεν αφήνει ίχνη. Δεν είμαι σίγουρος αν προέρχεται από το εσωτερικό του πρωκτού ή από τα περιεδρικά τοιχώματα.

  Κατά την αφόδευση, τα κόπρανα φαίνονται φυσιολογικά, τόσο σε σχηματισμό όσο και σε χρώμα. Επί του παρόντος, δεν βλέπω αίμα, ούτε έχω πόνο ή κάποιο άλλο σύμπτωμα. Ωστόσο, περιστασιακά (ας πούμε μία φορά το δίμηνο) υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες μετά την αφόδευση παρατηρώ μικρά στίγματα αίματος στο χαρτί, τα οποία συνοδεύονται από τσούξιμο της περιοχής (αυτό συμβαίνει εδώ και χρόνια και προφανώς οφείλεται σε αιμορροϊδες - αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με).

  Ένα άλλο χρόνιο σύμπτωμα που έχω είναι κάποιες σποραδικές ενοχλήσεις στην κοιλιά, για τις οποίες έχω επισκεφθεί παθολόγο που τις απέδωσε σε ευερέθιστο έντερο. Όμως, την τελευταία εβδομάδα δεν έχω νιώσει καμία απολύτως ενόχληση.

  Επίσης, αναφέρω (αν αυτό έχει κάποια σχέση) ότι πρόσφατα υποβλήθηκα σε χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης βουβωνοκήλης και ότι δεν έχω ομοφυλοφιλικές επαφές.

  Με τα παραπάνω δεδομένα, πού πιστεύετε ότι μπορεί να οφείλεται αυτή η ενοχλητική υγρασία στον πρωκτό; Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να την περιορίσω; Κρίνετε απαραίτητη την εξέταση από ιατρό;

  Ευχαριστώ προκαταβολικώς.
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλησπέρα σας.
  Αν η διαδικασία "πλυσίματος" μετα την αφόδευση δεν ειναι νερό με πίεση που τυχον να εγκλωβιζεται στο ορθό, ισως να πρόκειται για βλέννα που παράγεται απο τον ορρογόνο του εντέρου, πράγμα που παρουσιάζεται σε αιμορροϊδοπάθεια ή ραγάδα κλπ.
  Εφόσον το πρόβλημα επιμένει, θα πρέπει κατ'αρχήν να απευθυνθειτε σε γαστρεντερολόγο.

Share This Page