1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Αριστερός όρχις

Discussion in 'Λοιπές Ειδικότητες' started by Equal, Jul 2, 2015.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. Equal

  Equal New Member

  Καλησπέρα. Είμαι 19 ετών και σε γενικές γραμμές υγιής.

  Παρατηρώ πως ο αριστερός μου όρχις κρέμεται χαμηλότερα απο τον δεξιό (έχω διαβάσει οτι είναι φυσιολογικό). Όταν όμως επιχειρώ να κάνω σφίξιμο/σύσπαση των όρχεων προς τα πάνω (κίνηση που νομίζω γίνεται και στην εκσπερμάτωση), μόνο ο δεξιός όρχις (ή τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται) ανταποκρίνεται και κινείται ανοδικά. Ο αριστερός παραμένει χαμηλά. Είναι κάτι φυσιολογικό επειδή ο αριστερός κρέμεται ούτως η άλλως χαμηλότερα ή υπάρχει θέμα?

  Μιας και είμαι συχνός αναγνώστης θεμάτων υγείας στο ίντερνετ, διάβασα κάπου οτι υπάρχει μια πάθηση απόφραξης του σπερματικού πόρου, που κατα συνέπεια δεν αφήνει το σπέρμα να φύγει απο τον συγκεκριμένο όρχι. Έτσι μπήκα σε σκέψεις μήπως συνέβη αυτό το πράγμα στον δικό μου αριστερό όρχι και οτι αυτό είναι ίσως το αίτιο που δεν "κινείται" ανοδικά ο αριστερός όρχις όπως ο δεξιός.

  Επισκέφτηκα πρόσφατα ουρολόγο ο οποίος με εξέτασε και μου είπε οτι δεν έχω κάτι παθολογικό. Μου είπε να κάνω υπερηχογράφημα triplex όρχεων και γενική εξέταση ούρων. Έκανα λοιπόν και τις 2 εξετάσεις και τα αποτελέσματα ήταν απολύτως φυσιολογικά.


  Συμπερασματικά, ποιά η άποψή σας για την περίπτωσή μου? Υπάρχουν υποψίες για κάποιο πρόβλημα? Ή είναι ιδέα μου και όλα είναι φυσιολογικά?
  Last edited: Jul 8, 2015
 2. Νικόλαος

  Νικόλαος Moderator Moderator

  - <Έκανα λοιπόν και τις 2 εξετάσεις και τα αποτελέσματα ήταν απολύτως φυσιολογικά>.
  - <Παρατηρώ πως ο αριστερός μου όρχις κρέμεται χαμηλότερα απο τον δεξιό (έχω διαβάσει οτι είναι φυσιολογικό)>
  H απόφραξη του σπερματικού πόρου δεν έχει καμία σχεση με την κινητικότητα του όρχι.
  Εαν κάνετε μπάνιο με κρύο νερό θα ανέβει και ο αριστερός όρχις.
 3. Equal

  Equal New Member

  Τελικά όντως έτσι είναι. Έχετε απόλυτο δίκιο.
  Σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση. :)

Share This Page