1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Απίστευτα ενοχλητικός κνησμός στον πρωκτό

Discussion in 'Παθήσεις Πρωκτού.' started by Nickp, Oct 21, 2014.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. Nickp

  Nickp New Member

  Καλησπέρα σας ! Λέγομαι Νίκος και είμαι 18 χρονών. Εδώ και περίπου μια βδομάδα έχω κνησμό στον πρωκτό. Στην αρχή δεν έδωσα σημασία, καθώς δεν με ενοχλούσε τόσο και ο κνησμός περνούσε γρήγορα ! Τις τελευταίες δύο μέρες όμως ο κνησμός ειναι τόσο έντονος , ώστε να μην μπορω να κοιμηθώ τα βραδια(το βράδυ ο κνησμός γινεται ανυπόφορος).
  Να σημειώσω οτι αν και δεν ειμαι σίγουρος (μάλλον έτσι μου φαίνεται ) νιώθω οτι η εστία της "φαγουρας" βρίσκεται ελαφρώς εσωτερικά .
  Τι μπορεί να ειναι ;
  Σε τι γιατρό θα μπορούσα να απευθυνθώ και αν έχετε κάποιον να προτείνετε στην Αθήνα ;
  Ευχαριστώ ! :)
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Καλημέρα. Οι αιτίες αυτής της πάθησης μπορεί να είναι τα παράσιτα των εντέρων, οι ψείρες, οι μύκητες, οι αιμορροΐδες και είναι γεγονός ότι ο κνησμός είναι πιο έντονος τη νύχτα. Σίγουρα το ξύσιμο προκαλεί περαιτέρω ερεθισμό, ο οποίος γίνεται μια νέα πηγή κνησμού. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις πρέπει να υπάρχει πολύ καλή και εντατική υγιεινή του πρωκτού και το απαλό σκούπισμα μετά τις αφοδεύσεις. Για το λόγο αυτό, συστήνεται να χρησιμοποιούνται διάφορα προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα με μαλακτικά συστατικά για να καθαρίζουν και να απαλύνουν τις περιπρωκτικές και εξωτερικές περιοχές μετά το σκούπισμα. Πολλές φορές οι πάσχοντες χρησιμοποιώντας πολλά σκευάσματα και υπερβολική καθαριότητα μπορούν να επιδεινώσουν το πρόβλημα. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις συνταγογραφούνται συχνά, φάρμακα υδροκορτιζόνης. Ο κατάλληλος γιατρός για να αξιολογήσει την κατάσταση και να δώσει θεραπεία είναι ο δερματολόγος.

Share This Page