1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Αποτελέσματα πρησμένου λεμφαδένα..

Discussion in 'Παθησεις Θυρεοειδούς και άλλων αδένων.' started by DEVAK, Sep 19, 2007.

 1. DEVAK

  DEVAK New Member

  Γειά σας και πάλι. Χτες έκανα αξονική τομογραφία τραχήλου. Τα ευρήματα είναι τα ακόλουθα : " Στη δεξιά τραχηλική χώρα παρατηρείται ευμέγεθες ανομοιγενούς υφής και με σαφή όρια μόρφωμα μέγιστων διαστάσεων 5,5 χ 2,8 χ 2,5cm περίπου. Εντοπίζεται επί τα εντός του στερνοκλειδομαστοειδούς μυός. Οπισθίως έρχεται σε επαφή και απωθεί τον ανελκτήρα μυ της ωμοπλάτης, ενώ επί τα εντός βρίσκεται σε επαφή με τα μεγάλα τραχηλικά αγγεία. Παρουσιάζει αδρά υπέρπυκνες και υπόπυκνες περιοχές και μικρές ασβεστώσεις. Απωθεί χωρίς να διηθεί τα παρακείμενα μόρια. Δεν έχει απεικονιστικά χαρακτηριστικά. Ως πλέον πιθανόν θεωρείται ο νευρογενής όγκος. Συνιστάται ιστολογική μελέτη. Δεν παρατηρούνται παθολογικά διογκωμένοι τραχηλικοί λεμφαδένες. Χωρίς αλλοιώσεις τα μαλακά μόρια και ο σκελετός του λάρυγγα. Λοιπά μόρια τραχηλικής χωρίς παθολογικά ευρήματα."
  Σας παρακαλώ πάρα πολύ, θα ήθελα τη γνώμη σας. Ευχαριστώ.
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Απ: Αποτελέσματα πρησμένου λεμφαδένα..

  Εκ των δεδομένων της αξονικής, προφανώς πρόκειται για κάποια "μάζα" ενδεχομένως καλοήθους προέλευσης λόγω του ότι απωθεί και δεν διηθεί παρακείμενα όργανα, Ούτως ή άλλως θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει χειρουργική επέμβαση με σκοπό την πλήρη αφαίρεση και φυσικά ιστολογική επέμβαση.
  Μην ανησυχείτε, πρόκειται μεν για επέμβαση στον τράχηλο, αλλά θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έμπειρο γενικό χειρουργό.
  Στην διάθεση σας.
 3. DEVAK

  DEVAK New Member

  Απ: Αποτελέσματα πρησμένου λεμφαδένα..

  Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας. Διάβασα το βιογραφικό σας και βλέπω ότι είστε συμβεβλημένος και με τη medisystem στην οποία είμαι ασφαλισμένη.. Αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν με ενδιαφέρει τόσο το νοσοκομείο όσο ο ιατρός ο οποίος θα αναλάβει την περίπτωσή μου. Μια τελευταία ερώτηση παρακαλώ και στη συνέχεια καλό θα ήταν να τα πούμε από κοντά. Επειδή ψιλοφοβάμαι (τι πρωτότυπο!) τα νοσοκομεία, πόσο καιρό θα χρειαστεί να νοσηλευτώ? Μήπως το laser θα βοηθούσε περισσότερο?
 4. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Απ: Αποτελέσματα πρησμένου λεμφαδένα..

  Η νοσηλεία σε παρομοίου τύπου επεμβάσεις είναι συνήθως 24ωρος όχι παραπάνω.
  Πολλές φορές επίσης γίνεται και σαν ODC (one day clinic), οπότε δεν απαιτείται διανυκτέρευση! ;)
  Το Laser δεν έχει ένδειξη εδώ!!

Share This Page