1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Απαραίτητη Η Γαστροσκόπηση;

Discussion in 'Παθήσεις Στομάχου και 12δακτύλου.' started by Λένα, Jul 1, 2009.

Watchers:
This thread is being watched by 4 users.
 1. Λένα

  Λένα New Member

  Εδώ και τρεις μέρες αισθάνομαι κάποιες μικροενοχλήσεις στο στομάχι, κάποιες υπόκωφες σουβλιές,αλλά όχι πολύ έντονες.Σήμερα το απόγευμα άρχισα να έχω έντονες καούρες και δυσπεψία και όταν καθόμουν και το στομάχι μου ήταν "μαζεμένο", πονούσε.Δυσπεψία έχω αντιμετωπίσει αρκετές φορές, αλλά όλο αυτό με τρόμαξε.Επίσης αισθανόμουν την περιοχή κάτω από το θώρακα σκληρή.Πρέπει να προσθέσω ότι τις τελευταίες δέκα μέρες έχω και ένα θέμα δυσκοιλιότητας,παρ'ότι η διατροφή μου στο κύριο μέρος της αποτελείται από λαχανικά και φρούτα.Πήρα ένα maalox και το αίσθημα κορεσμού άρχισε να υποχωρεί, αλλά το σφίξιμο παραμένει.Διάβασα και μερικές σελίδες στο διαδίκτυο και όλες οδηγούν στη γαστροσκόπηση.Να θεωρήσω δηλαδή δεδομένο ότι κρίνεται απαραίτητη στην περίπτωσή μου;Κάποιος γνωστός μου γιατρός μου είπε ότι η ηλικία μου(28) δεν παραπέμπει σε κάτι ανησυχητικό και πως είναι θέμα άγχους, αλλά εγώ έχω ήδη ανησυχήσει.
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Το στομάχι νομίζω ότι δεν έχει να κάνει με την ηλικία.Τη πρώτη μου γαστροσκόπηση την έκανα σε ηλικία 20 ετών!!!Απο τότε έχω κάνει αν θυμάμαι καλά άλλες 4.Μια επίσκεψη σ'έναν γαστρεντερολόγο θα σου λύσει όλες τις απορίες σου;)
  Πάντως η γαστροσκόπηση δεν είναι τόσο τρομερή όσο ακούγεται και κρατάει κανα τέταρτο ίσως και λιγότερο!Μπορεί επίσης το πρόβλημα να είναι από το έντερο.Με την ψιλάφηση που θα σου κάνει ο γιατρός θα καταλάβει τι μπορεί να συμβαίνει και έτσι θα σε κατευθύνει(το πιο πιθανό είναι με κάποια θεραπευτική αγωγή).:smile:
 3. Rossi

  Rossi New Member

  Χωρίς να είμαι γιατρός βέβαια δεν θα σου πω το οτιδήποτε
  για την περιπτώση σου
  όμως ένα παρόμοιο πρόβλημα είχα και εγώ!
  Έντονη δυσφορία από το φαγητό είτε έτρωγα πολύ
  ή λίγο!Μπορεί να φούσκωνα με ένα φρούτο
  και αναγκάστηκα γυρνούσα με μια σόδα όλοι την μέρα!
  (έχω και πρόβλημα κιλών)

  Τελικά πολύ κακός άργησα να δω το πρόβλημα μου σε γιατρό
  γιατί φοβόμουν!
  Έκανα γαστροσκόπηση που δεν είναι τίποτα (άπλα λίγο ενοχλητικό)
  και ήταν όλα από το θέμα "άγχος"!
  Το πρόβλημα αυτό επειδή το κράτησα καιρό
  με δημιούργησε οισοφαγίτιδα και παίρνω
  κάτι χάπια για 3 μήνες και είμαι μια χαρά!

  Μην φοβάσαι τίποτα!:smile:
  Απλα πάνε στον γιατρό γιατί άδικα ταλαιπώρησε για το τίποτα!
 4. fotis-

  fotis- Member

  Η γαστροσκόπιση σήμερα είναι εντελως ανώδυνη. Με μια μικρή νάρκωση που θα πάρεις τη λεγόμενη "μέθη" δε θα σε ενοχλίσει καθόλου. Αν τελικά χρειάζεσαι.. 'οσο για τη δυσκιλιότητα υπάρχουν κατι σκευασματα γιαουρτιου στα σουπερ μαρκετ τα activia. Δοκίμασέ τα!

Share This Page