1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Αντιτετανικός ορός - SOS

Discussion in 'Παθήσεις δέρματος και υποδορίου' started by skallint, Sep 3, 2012.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
 1. skallint

  skallint New Member

  Καλησπέρα σας,

  Χθες στις 2/09 ειχα ένα ατυχημα με καρφι στο πόδι. Πηγα στο ΚΑΤ το βράδυ και μου χορηγήθηκε αντιτετανικός ορός + περνω και ceclor των 750. Δυστύχώς, σήμερα λόγω μετακόμισης είχα και μια εκδορά στο κεφαλι και μια στο χέρι στις οποίες έτρεξε λίγο αίμα κυρίως στο χέρι. Χρείαζεται να προβώ στην εκτέλεση πάλι του αντιτετανικού ορού ή είμαι καλυμένος από τον ορό που έκανα χθες το βράδυ.

  Σας ευχαριστώ πολύ,

  skallint
 2. Νικόλαος

  Νικόλαος Moderator Moderator

  Είστε καλυμένος.
 3. skallint

  skallint New Member

  Καλησπέρα πάλι,

  Σήμερα ξανα χτύπησα και έχω δυ ο εκδορές (γρατζουνιές) στο χέρι. χρείαζεται να προβώ στην επανάληψη του αντιτετανικού ορού; Ο ορός όπως περιγράφω και παραπάνω έγινε στις 02/09.

  Ευχαριστώ πολύ,

  skallint
 4. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Καλημέρα. Δεν θα πρέπει να ανησυχείς γιατί είσαι καλυμμένος για 20 μέρες δηλαδή μέχρι και 22/9. Αν παθαίνεις όμως συχνά τέτοια ατυχήματα λόγω π.χ εργασίας ή για να είσαι πιο ήσυχος γενικά καλό θα ήταν να έκανες το αντιτετανικό εμβόλιο που διαρκεί 10 ολόκληρα χρόνια. Όταν αυτά παρέλθουν τότε το ξανακάνεις.

Share This Page