1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Αντιμετώπιση κοκκύγου κύστης -ερωτήσεις.

Discussion in 'Κύστη Κόκκυγος' started by dimitrakont, Dec 22, 2007.

 1. dimitrakont

  dimitrakont New Member

  Καλησπέρα σας...

  θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με τη κύστη κόκκυγος. Το site σας είναι κατατοπιστικό αλλά θα ήθελα ενημερωθώ λίγο παραπάνω. Ο φίλος μου έχει κύστη κόκκυγος και το ανακαλύψαμε μετά από μια εβδομάδα, αφού μένουμε στην Αγγλία και ο γιατρος στην αρχή του είχε δώσει ibufrofen και codeine και δεν του ειπε τιποτα. Χθές ξαναπήγαμε στο νοσοκομείο γιατί πονάει πολύ και μας είπε ότι έχει pilonidal sinus, dhl. κύστη κόκκυγος και του ειπε να περιμένει κανα-δυό μέρες και να ξαναπάει. απο ότι διαβάσαμε, μάλλον δεν είναι ακόμα έτοιμη για να ανοίξει και θα θέλει να το δει ξανά σε λίγες μέρες. οι ερωτήσεις μου όμως είναι οι εξής :
  1. η κύστη έχει μέγεθος όσο ο δείκτης του χεριού περίπου και είναι κόκκινη χωρίς να έχει άνοιγμα και σκληρή. πώς θα καταλάβουμε ότι βελτιώνεται;
  2. μας είπε ο γιατρός να κρατάμε την περιοχή καθαρή αλλά δεν έδωσε οδηγίες σχετικά με το πώς να την πλένουμε και με τί
  3. μας είπαν φίλοι να βάλουμε κομπρέσες με ζεστό νερό στην περιοχή για να τη βοηθήσουμε να μαλακώσει αλλά δε ξέρουμε αν θα κάνει καλό ή κακό.
  4. σήμερα ένας άλλος γιατρός του αύξησε τη δόση σε 1 ibufrofen μαζί με 2 codeine κάθε 8ώρες και του έδωσε και αντιβίωση 500mg flucloxacillin γιατί έχει πάθει μόλυνση (και σήκωσε πυρετό) που δεν την είδε ο χθεσινός γιατρός. μας είπε ότι ο πυρετός είναι φυσιολογικός, αλλά ομολογώ ότι η απουσία ενημέρωσης από τους γιατρόύς, με έχει αναστατώσει.
  5. υπάρχει κάποια δίαιτα που πρέπει να ακολουθήσει ή να μαγειρεύω κάτι συγκεκριμένο; πρόσεξα ότι τα ζεστά και οι σούπες βοήθησαν τον πυρετό.
  6. μετά τις γιορτές, ο φίλος μου έχει βαρύ πρόγραμμα και θα του είναι πολύ δύσκολο να μην ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. νομίζετε ότι θα πρέπει να του χορηγηθεί χαρτί;

  Αν μπορείτε να μας ενημερώσετε, καθώς στο εξωτερικό, η μόνη μας ενημέρωση είναι μέσω του internet και πάλι η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή.Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!
  5.
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Απ: Αντιμετώπιση κοκκύγου κύστης -ερωτήσεις.

  Αυτή την στιγμή ο φίλος σας παρουσιάζει φλεγμονή της κύστεως κόκκυγος και χρειάζεται παρακολούθηση!
  !. Το πρόβλημα θα δείτε οτι βελτιώνεται εφ'οσον υποχωρήσει το πρήξιμο, φύγει το ερύθημα, υποχωρήσει ο πόνος και ο πυρετός!
  2.Να πλένεται κανονικά χωρίς πρόβλημα, όπως όλο το σώμα!
  3. Τα θερμά επιθέματα μπορεί να επιταχύνουν την διαδικασία παροχέτευσης της φλεγμονής (δηλαδή να ανοίξει και να σπάσει)!!
  4. Η χορήγηση αντιβίωσης είναι πρωταρχικής σημασίας και όχι τα αντιφλεγμονώδη!
  5. Δεν έχει σημασία η διατροφή!
  6. Τι εννοείτε χαρτί??? ::)


  Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι πως η περίπτωση του, χρειάζεται παρακολούθηση, η πορεία του μπορεί να είναι:
  -είτε να μετατραπεί σε απόστημα οπότε χρειάζεται να γίνει χειρουργική διάνοιξη και παροχέτευση..
  -είτε να υποχωρήσει τώρα η φλεγμονή και να χειρπυργηθεί αργότερα προγραμματισμένα!!

Share This Page