1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Ανοιχτη - Κλειστη Μεθοδος

Discussion in 'Κύστη Κόκκυγος' started by tolis, May 14, 2009.

Watchers:
This thread is being watched by 4 users.
 1. tolis

  tolis New Member

  Γεια σας.

  Θα ηθελα να ρωτησω τις διαφορες μεταξυ αυτων των μεθοδων για την θεραπεια της κυστης.Ποτε προτρεπεται η μια κ ποτε η αλλη?
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Οι διαφορές είναι πως η ανοικτή έχει πολύ μικρότερο πόνο, επούλωτική διαδικασία που καθυστερεί μεν αλλά είναι σίγουρη.
  Η κλειστή μεθοδος, πονά περισσότερο, δεν έχει επουλωτική διαδικασία., αλλά αφαίρεση ραμμάτων, και έχει πιθανότητες αυξημένες φλεγμονής, συσσώρευσης υγρού και υποτροπής. (Ενδείκνυται σε μικρές, μη επιπλεγμένες κύστεις)
 3. Ζέτα

  Ζέτα New Member


  Σχετικά με την ημίκλειστη μεθοδο που χρησιμοποιει ο γιατρος που απευθυνθηκα?
 4. Wroth

  Wroth New Member

  Είναι κάτι μεταξύ της κλειστής και ανοιχτής όπως μπορείς να διαπυστώσεις από το όνομα,από ότι ξέρω προσπαθεί να συνδυάσει τα ποιο εγκυημένα αποτελέσματα της ανοιχτής μεθόδου και την ταχύτερη επούλωση την κλειστής.
  Η κλειστή έχει αρκετό ως και πολύ πόνο από όσα έχω ακούσει ενώ η ανοιχτή δεν έχει καθόλου σχεδόν(αυτό το ξέρω από πρώτο χέρι:;):).Για την ημίκλειστη δεν ξέρω αλλά λογίκα αφού θα έχεις ράμματα θα είναι όπως η κλειστή αλλά σε μικρότερη περιοχή.

Share This Page