1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Αίμα στα κόπρανα

Discussion in 'Παθήσεις Πρωκτού.' started by elisavet, May 4, 2007.

 1. elisavet

  elisavet New Member

  Γεια σας,

  είμαι 22 χρονών και αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα για το οποίο, μη γνωρίζοντας αν ανησυχώ άδικα, δεν θα ήθελα να ανησυχήσω και τους γονείς μου. Γιάυτό θα εκτιμούσα όση βοήθεια μπορείτε να μου προσφέρεται για το τι θα μπορούσε να είναι προτού επισκεφτώ ενα γιατρο.
  Πριν ένα χρόνο περίπου είχα ένα "σπυρί"-"εξόγκωμα" στην οπή του πρωκτού μου το οποίο πονούσε υπερβολικά όταν καθόμουν. Δεν είχε πύον, αλλά ήταν σαν ένα μικρό κομμάτι εντέρου που είχε βγει έξω και πιεζόταν από το σφιγκτήρα τόσο πολύ που το έκανε να μοιάζει με σπυρί ή εξόγκωμα αλλά και να πονάει όταν πιεζόταν. Αυτό κράτησε καμιά βδομάδα και μετά πέρασε. Δεν πήγα στο γιατρό από ντροπή καθως και θεώρησα οτι ήταν απλά αιμοροίδες.


  Μετά, πριν από 3-4 μήνες έβλεπα λίγο αίμα στο χαρτί όταν σκουπιζόμουν το οποίο σταμάτησε σύντομα(περίπου 2 εβδομάδες). Για τους ίδιους λόγους δεν πήγα ξανά στο γιατρό.


  Εδώ και μια εβδομάδα όταν ενεργούμε βλέπω πολύ αίμα στο χαρτί,όπως όταν έχω την έμμηνο ρύση μου. Επίσης, υπάρχει και αρκετό αίμα που βγαίνει μάλλον με τα κόπρανα και όχι μέσα σε αυτά από όσο έχω παρατηρήσει. Το αίμα είναι κόκκινο, ακριβώς όπως αυτό που δίνουμε για εξετάσεις. Δεν έχω κάποιο πόνο. Γενικά είμαι δυσκοίλια και δεν ενεργούμε συχνά(κάθε 2-3 μέρες), ωστόσο τους τελευταίους 2-3 μήνες ενεργούμε συχνότερα(κάθε μέρα) ενώ δεν κάνω υγειινότερη διατροφή(αντιθέτως). Τα κόπρανά μου είναι σχετικά μεγάλα.

  Τέλος καπνίζω αρκετά(1 πακέτο την ημέρα). Όσο για το ιστορικό καρκίνου του παχέος εντέρου δεν υπάρχει σε συγενείς πρώτου βαθμού.

  Όπως θα καταλάβατε ανησυχώ για κακοήθη νεοπλάσματα και οτιδήποτε άλλο "κακοήθες". Κατά πόσο πιστεύετε ότι αυτό είναι πιθανόν; Επίσης κατά πόσο θα μπορούσε να είναι κάτι "καλοήθες", τύπου πολύποδα και πόσο καιρό (περίπου βέβαια) θέλουν για να μετατραπούν σε καρκινώματα;


  Ευχαριστώ πολύ!
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Απ: Αίμα στα κόπρανα

  Καλώς ήλθατε στο Forum!
  Το πρόβλημα που αναφέρετε πιθανότατα οφείλεται σε αιμορροϊδική νόσο και όχι σε κάτι άλλο χειρότερο.
  Οι συνηθέστερες παθήσεις που προκαλούν αίμα στα κόπρανα είναι οι αιμορροϊδες, η ραγάδα πρωκτού και οι πολύποδες που κατα κανόνα είναι καλοήθεις!

  Η επίσκεψη σε ειδικό (χειρουργό ή γαστρεντερολόγο) θα σας λύσει το πρόβλημα, και αυτό είναι το πρώτο σας μελημα.
 3. elisavet

  elisavet New Member

  Απ: Αίμα στα κόπρανα

  Ευχαριστώ θερμά για τη γρήγορη απάντησή σας. Θα επισκεφτώ κάποιον το συντομότερο, απλά ανησύχησα γιατί η ποσότητα του αίματος στα κόπρανα ήταν πολύ μεγάλη. Και πάλι, ευχαριστώ!

Share This Page